Nu îţi vinde penele

  Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi. (Eclesiastul 11:9)

  Larvele (viermii) erau hrana preferată a unui porumbel, dar lui nu îi plăcea deloc să le „vâneze”. Într-o zi, în parc, el auzi un domn strigând din toată puterea: „Dau larve în schimbul penelor! Larve pentru pene!” Porumbelul, curios, se apropie de acesta şi îi ceru să îi explice mai pe larg oferta lui. „Eu fac pălării, îi spuse domnul, şi folosesc pene pentru a le decora. Dacă îmi dai una din penele tale, eu îţi voi da în schimb un vierme delicios.”

  Porumbelului îi plăcu foarte mult oferta şi de îndată îşi smulse o pană pe care i-o oferi pălărierului, care în schimb îi oferi un vierme. „Excelent, îşi zise porumbelul, de acum nu mai trebuie să prind viermi.” De fiecare dată când voia să mănânce un vierme, porumbelul mergea în parc şi oferea o pană pentru un vierme. După o vreme, ceilalţi porumbei au început să îl avertizeze: „Nu îţi mai vinde penele, căci vine iarna şi va trebui să migrăm”; dar porumbelul nu avea urechi pentru aceste avertizări. Când în cele din urmă a venit iarna, păsările şi-au lăsat treaba pentru a se pregăti de lunga călătorie înspre ţările calde, dar când faimosul nostru porumbel a încercat să zboare… nu a putut! Pierduse prea multe pene!

  Mulţi dintre noi avem tendinţa să credem că, în viaţă, totul este alb sau negru. Prea adesea, noi avem întrebări cu privire la anumite acţiuni, oare sunt „bune” sau „rele” şi vrem să le clasificăm într-una din aceste categorii. Nu îmi propun să alcătuiesc o listă exhaustivă a lucrurilor pe care noi, în calitate de creştini, am putea să le facem sau nu, dar fabula de mai sus m-a învăţat că uneori ceea ce nu pare a fi „rău” poate să nu fie nici „bun”. Era păcat să schimbe câte o pană pe un vierme? Nu. Dar nu uita că, deşi „toate lucrurile sunt îngăduite, nu toate sunt de folos” (1 Corinteni 10:23).

  Pe parcursul zilei de astăzi, aminteşte-ţi că Dumnezeu ţi-a dat aripi ca să zbori: timpul tău, capacităţile mintale, resursele. În consecinţă, nu te despuia de pene! Nu pierde ocazia de a avea un viitor mai bun în schimbul larvelor pe care ţi le oferă lumea. Astăzi, aşa cum spune şi Solomon, vreau să te distrezi, să te simţi bine, dar aminteşte-ţi că nu totul se limitează la această viaţă. Nu îţi vinde penele! Curând vei avea nevoie de ele pentru a migra într-un loc mai bun.

  #nu-ţivindepenele

  Nu îţi vinde penele - 2017. Dumnezeu ţi-a dat aripi ca să zbori: timpul tău, capacităţile mintale, resursele. În consecinţă, nu te despuia de pene! Nu pierde ocazia de a avea un viitor mai bun în schimbul larvelor pe care ţi le oferă lumea. #nu-ţivindepenele
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...