Articolul precedentFăcându-i o favoare lui Dumnezeu
  Articolul următorUn sfat mai bun

  Contează prea puţin locul

  Acum, Dumnezeule, ochii Tăi să fie deschişi şi urechile să-Ţi fie cu luare aminte la rugăciunea făcută în locul acesta. (2 Cronici 6:40)

  În fiecare an, milioane de oameni îşi prezintă cererile lor de rugăciune înaintea faimosului Zid al Plângerii de la Ierusalim. Multe din aceste cereri sunt scrise pe bileţele mici de hârtie, rulate şi puse în găurile din zid. De două ori pe an, un rabin le strânge pe toate şi le îngroapă în cimitirul de pe Muntele Măslinilor. De ce merg oamenii până la Ierusalim pentru a-şi aduce cererile de rugăciune? Ei se bazează pe versetul citat mai sus, din 1 Cronici 6:40. Ei cred că orice rugăciune înălţată în Templu va fi ascultată. De aceea, aceste persoane consideră că este absolut necesar să îşi prezinte cererile în locul ruinelor care au rămas în urma Templului distrus al lui Solomon.

  Problema cu astfel de practici religioase este că atribuie minunea locului, şi nu lui Dumnezeu. Nu putem nega faptul că Domnul i-a promis lui Solomon că îi va asculta rugăciunile înălţate în acel loc. Dar acest lucru nu înseamnă că rugăciunile înălţate în oricare alt loc nu vor fi ascultate. Creatorul nostru nu este limitat de un spaţiu anume pentru a asculta rugăciunile copiilor Lui. Matthieu Henry a afirmat un mare adevăr: „Oriunde Dumnezeu întâlneşte o inimă care se roagă, acea inimă va găsi un Dumnezeu care ascultă rugăciunea.”

  Domnul l-a auzit pe Iona chiar şi când era în burta peştelui (Iona 2:1-10): El l-a auzit pe Petru când apostolul se ruga de pe acoperişul casei (Faptele 10:9). El Şi-a plecat urechea la cererea lui Neemia când acesta îi vorbea regelui (Neemia 2:4). Tu te poţi ruga indiferent unde te-ai afla şi poţi fi sigur că Dumnezeul nostru nu are o „ureche prea tare” ca să nu audă ce îi spui (Isaia 59:1). În orice situaţie din viaţa ta, tu ai posibilitatea de a te înălţa la tronul lui Dumnezeu pentru a prezenta, prin credinţă, toate cererile tale. Ce bine este să ştim că nu trebuie să mergem până la Ierusalim pentru ca Dumnezeu să ne asculte!

  Noi ne putem apropia, indiferent unde am fi, „cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie” (Evrei 4:16). Ai vrea să faci acest lucru chiar acum?

  #unDumnezeucareascultă #nuconteazălocul

  Contează prea puţin locul - 2017. Tu te poţi ruga indiferent unde te-ai afla şi poţi fi sigur că Dumnezeul nostru nu are o „ureche prea tare” ca să nu audă ce îi spui. În orice situaţie din viaţa ta, tu ai posibilitatea de a te înălţa la tronul lui Dumnezeu pentru a prezenta, prin credinţă, toate cererile tale. #unDumnezeucareascultă #nuconteazălocul
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...