Articolul precedentUn sfat mai bun
  Articolul următorRugăciunea credinţei

  Eşti iertat

  Vă scriu, copilaşilor, fiindcă păcatele vă sunt iertate pentru Numele Lui. (1 Ioan 2:12)

  Ernest Hemingway, câştigătorul Premiului Nobel pentru Literatură din anul 1954, a scris în povestea lui The Capital of The World (n.tr. Capitala lumii), următoarea relatare: „Acolo, în Madrid, sunt nenumăraţi băieţi cu numele Paco, diminutivul lui Francisco. Cu intenţii bune, dar cu o aromă fină de glumă madrilenă, un anume tată a mers în capitală şi a publicat următorul anunţ la rubrica de anunţuri personale a ziarului Le Libéral: «Paco, vino să ne întâlnim la hotelul Montana marţi dimineaţă. Eşti iertat! Tata.» Ca răspuns la acest anunţ, a fost nevoie să se apeleze la o escadrilă a Gărzii Civile pentru a-i răspândi pe cei opt sute de tineri care au răspuns chemării.” Se pare că foarte mulţi tineri au nevoie să audă fraza: „Eşti iertat.” Văzând această nevoie, Isus a pus o pancartă, scrisă cu propriul Lui sânge, pe care scrie: „Întoarce-te acasă. Eşti iertat.” Nu mai ai niciun motiv să fugi de Dumnezeu, toate păcatele tale au fost şterse. Cuvintele lui Isus adresate slăbănogului îţi sunt adresate şi ţie astăzi: „Îndrăzneşte, fiule! Păcatele îţi sunt iertate” (Matei 9:2). Nu te descuraja! Tu nu trebuie să mai trăieşti chinuit de amintirea greşelilor tale, nu mai este nevoie să mergi pe drumul chinuitor al complexului de vinovăţie care îţi adânceşte agonia arzătoare.

  În Calea către Hristos, o lucrare clasică a literaturii creştine, Ellen White declară: „Voi sunteţi păcătoşi. Voi nu puteţi face ispăşire pentru păcatele din trecut, nu vă puteţi schimba inima şi nu o puteţi sfinţi. Dar Dumnezeu făgăduieşte că va face toate acestea pentru voi, prin Domnul Isus Hristos. Credeţi această făgăduinţă! Mărturisiţi-vă păcatele şi predaţi-le lui Dumnezeu. Doriţi-vă să Îi slujiţi. Îndeplinind întocmai acest lucru, Dumnezeu va îndeplini faţă de voi Cuvântul Său. Dacă credeţi făgăduinţa – crezi că eşti iertat şi curăţit –, atunci Dumnezeu transformă credinţa voastră în realitate” (Calea către Hristos, cap. 6, p. 51). Nu ţi se pare uimitoare această declaraţie?

  Acum, nouă tuturor care am acceptat iertarea, Dumnezeu ne spune: „Vorbiţi bine Ierusalimului şi strigaţi-i că robia lui s-a sfârşit, că nelegiuirea lui este ispăşită” (Isaia 40:2). Este de datoria noastră să spunem tuturor că Dumnezeu i-a iertat deja, că şi pentru ei există un loc în casa Tatălui din cer. Crezi că pe parcursul acestei zile, cel puţin opt sute de persoane aleargă la Dumnezeu în căutarea iertării?

  #Dumnezeuneoferăiertare #păcateleîmisuntiertate

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...