Articolul precedentUn sfat mai bun
  Articolul următorRugăciunea credinţei

  Eşti iertat

  Vă scriu, copilaşilor, fiindcă păcatele vă sunt iertate pentru Numele Lui. (1 Ioan 2:12)

  Ernest Hemingway, câştigătorul Premiului Nobel pentru Literatură din anul 1954, a scris în povestea lui The Capital of The World (n.tr. Capitala lumii), următoarea relatare: „Acolo, în Madrid, sunt nenumăraţi băieţi cu numele Paco, diminutivul lui Francisco. Cu intenţii bune, dar cu o aromă fină de glumă madrilenă, un anume tată a mers în capitală şi a publicat următorul anunţ la rubrica de anunţuri personale a ziarului Le Libéral: «Paco, vino să ne întâlnim la hotelul Montana marţi dimineaţă. Eşti iertat! Tata.» Ca răspuns la acest anunţ, a fost nevoie să se apeleze la o escadrilă a Gărzii Civile pentru a-i răspândi pe cei opt sute de tineri care au răspuns chemării.” Se pare că foarte mulţi tineri au nevoie să audă fraza: „Eşti iertat.” Văzând această nevoie, Isus a pus o pancartă, scrisă cu propriul Lui sânge, pe care scrie: „Întoarce-te acasă. Eşti iertat.” Nu mai ai niciun motiv să fugi de Dumnezeu, toate păcatele tale au fost şterse. Cuvintele lui Isus adresate slăbănogului îţi sunt adresate şi ţie astăzi: „Îndrăzneşte, fiule! Păcatele îţi sunt iertate” (Matei 9:2). Nu te descuraja! Tu nu trebuie să mai trăieşti chinuit de amintirea greşelilor tale, nu mai este nevoie să mergi pe drumul chinuitor al complexului de vinovăţie care îţi adânceşte agonia arzătoare.

  În Calea către Hristos, o lucrare clasică a literaturii creştine, Ellen White declară: „Voi sunteţi păcătoşi. Voi nu puteţi face ispăşire pentru păcatele din trecut, nu vă puteţi schimba inima şi nu o puteţi sfinţi. Dar Dumnezeu făgăduieşte că va face toate acestea pentru voi, prin Domnul Isus Hristos. Credeţi această făgăduinţă! Mărturisiţi-vă păcatele şi predaţi-le lui Dumnezeu. Doriţi-vă să Îi slujiţi. Îndeplinind întocmai acest lucru, Dumnezeu va îndeplini faţă de voi Cuvântul Său. Dacă credeţi făgăduinţa – crezi că eşti iertat şi curăţit –, atunci Dumnezeu transformă credinţa voastră în realitate” (Calea către Hristos, cap. 6, p. 51). Nu ţi se pare uimitoare această declaraţie?

  Acum, nouă tuturor care am acceptat iertarea, Dumnezeu ne spune: „Vorbiţi bine Ierusalimului şi strigaţi-i că robia lui s-a sfârşit, că nelegiuirea lui este ispăşită” (Isaia 40:2). Este de datoria noastră să spunem tuturor că Dumnezeu i-a iertat deja, că şi pentru ei există un loc în casa Tatălui din cer. Crezi că pe parcursul acestei zile, cel puţin opt sute de persoane aleargă la Dumnezeu în căutarea iertării?

  #Dumnezeuneoferăiertare #păcateleîmisuntiertate

  Eşti iertat - 2017. Nu te descuraja! Tu nu trebuie să mai trăieşti chinuit de amintirea greşelilor tale, nu mai este nevoie să mergi pe drumul chinuitor al complexului de vinovăţie care îţi adânceşte agonia arzătoare. #Dumnezeuneoferăiertare #păcateleîmisuntiertate
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...