El este acolo, foarte aproape

  Cât de scumpă este bunătatea Ta, Dumnezeule! La umbra aripilor Tale găsesc fiii oamenilor adăpost. (Psalmii 36:7)

  În cartea lui, Soul Salsa (n.tr. Dansul sufletului), pastorul şi predicatorul Léonard Sweet relatează felul în care se măsoară curajul băieţilor tineri într-un trib de amerindieni. În primii treisprezece ani de viaţă, tatăl se asigură că băiatul nu se îndepărtează niciodată de trib sau de familie; dar în noaptea celei de-a treisprezecea aniversări, tatăl îl ia pe băiat, îl leagă la ochi, îl conduce într-un loc întunecos, departe de familie şi îl „lasă” acolo.

  Când tânărul ia legătura de la ochi, îşi dă seama că a fost abandonat de unul singur, în pădurea deasă şi întunecată, înconjurat de animale sălbatice. Aude zgomote ciudate, urletul lupilor din întuneric, vâjâitul sinistru al vântului. Fără îndoială că aceasta este cea mai groaznică noapte din viaţa lui. Dar trebuie să rămână acolo, pentru că, dacă fuge, va fi considerat un papă-lapte, un laş.

  Într-un sfârşit, primele raze ale soarelui încep să prevestească sosirea dimineţii şi copilul poate zări acum tot ce este în jurul lui: flori, copaci, o cale strâmtă. Dar oare mai este ceva pe acolo? Da, tânărul este plăcut surprins să descopere că niciodată nu fusese singur. La doar câţiva metri de el este un bărbat înarmat cu un arc şi cu săgeţi, gata să îl apere (pp. 23–24).

  Cine era acel personaj misterios care îl protejase toată noaptea? Era tatăl lui! El a fost acolo în fiecare moment, foarte aproape de el.

  Tatăl nostru ceresc este asemenea tatălui din poveste. De nenumărate ori, deşi îţi vine greu să crezi, vreau să ştii în fiecare moment din viaţa ta, Dumnezeu ţi-a fost aproape. Următoarea făgăduinţă este pentru tine: „El este preaiubitul Domnului, El va locui la adăpost lângă Dânsul, Domnul îl va ocroti întotdeauna!” (Deuteronomul 33:12). Eşti şi tu unul dintre preaiubiţii Lui?

  Într-unul din cele mai agonizante momente din viaţa lui, profetul Ieremia a strigat către Domnul: „Doamne, tăria, cetăţuia şi scăparea mea în ziua necazului!” (Ieremia 16:19). Ce privilegiu avem să putem sta sub paza lui Dumnezeu, care ne iubeşte! Deşi prezenţa Lui fizică este imperceptibilă, poţi crede că Tatăl tău ceresc este aproape de tine, chiar şi în noaptea cea mai întunecată.

  #Dumnezeuesteaproape

  El este acolo, foarte aproape - 2017. De nenumărate ori, deşi îţi vine greu să crezi, vreau să ştii în fiecare moment din viaţa ta, Dumnezeu ţi-a fost aproape. Ce privilegiu avem să putem sta sub paza lui Dumnezeu, care ne iubeşte!

#Dumnezeuesteaproape
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...