Cine este neprihănit?

  Şi nu numai atât, dar ne şi bucurăm în Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos, prin care am căpătat împăcarea. (Romani 5:10)

  Un tată s-a apropiat de fiul său de douăzeci şi doi de ani şi i-a spus: „Fiule, pentru că suntem dintr-o familie de clasă mijlocie, este neapărat nevoie să‑ţi găseşti o soţie bună pentru a te căsători, iar tu trebuie să devii avocat.”

  Tânărul a fost încântat de oferta tatălui său, iar viitorul de jurist îi părea promiţător. Totuşi, un lucru îl înfricoşa în permanenţă: îi era teamă de demoni şi îl speria gândul de a sta în picioare în faţa tribunalului divin. În anul 1505, într-o dimineaţă, cu puţin timp înainte de începerea studiilor la Drept, un vânt violent însoţit de o ploaie torenţială s-a abătut cu furie asupra lui. Crezând că a sosit ultima lui oră pe acest pământ, tânărul Martin Luther s-a aruncat la pământ şi a strigat: „Sfântă Ana, ajută-mă! Îţi promit să mă fac călugăr.” Cincisprezece zile mai târziu a intrat într-o mănăstire.

  Atunci s-a consacrat mântuirii sufletului şi biruinţei asupra păcatului, ducând o viaţă de evlavie şi făcând fapte bune. Câţiva ani mai târziu, pe când vizita Roma pentru prima dată, a urcat în genunchi cele 28 de scări de marmură ale Sfintei Scări de la Roma, recitând la fiecare treaptă rugăciunea domnească. Apoi a vizitat toate bisericile din oraş. Cu toate că el căuta cu disperare să găsească sfinţenia fără de care nimeni nu va vedea pe Dumnezeu, prin intermediul acestor practici spirituale stricte, Luther nu a ajuns să se bucure de pace interioară.

  Din fericire, toată neliniştea sa a luat sfârşit când, studiind Epistola către romani, a dat peste următorul verset: „Cel neprihănit va trăi prin credinţă” (Romani 1:17). Citind Romani, Luther a înţeles că a fi neprihănit, dincolo de îndeplinirea unui cod etic, implică a trăi un creştinism bazat pe mântuirea prin credinţă, nu prin fapte. În Romani 1:17 a găsit încurajarea de care avea nevoie pentru a-şi linişti conştiinţa păcătoasă. Nu mai avea nevoie să apeleze la Sfânta Ana, nici la preoţi și nici la indulgenţe, ci doar să creadă că era mântuit prin credinţa în Isus Hristos.

  Dacă, la fel ca Luther, te simţi pierdut spiritual, atunci este nevoie să-ţi însuşeşti urgent mesajul din Romani 1:17 chiar astăzi. Viitorul tău veşnic nu se bazează pe ceea ce poţi tu să faci, ci pe faptul că tu crezi şi accepţi ceea ce Isus a făcut pentru tine.

  #celneprihănitvatrăiprincredinţă #neprihănireprincredinţă

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Unsprezece covoare pentru cort

  E posibil ca, din comoditate, să cauți referate despre Biblie sau să asculți predici de pe YouTube, dar e bine să știi că nimic nu se compară cu lectura paginilor sfinte și cu descoperirea personală a multelor comori inspirate de Dumnezeu. Merită să experimentezi citirea completă a Sfintei Scripturi. Dacă te vei ruga, vei descoperi adevărate nestemate chiar și în simplele istorii ale anonimilor din Biblie.

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...