Cine este neprihănit?

  Şi nu numai atât, dar ne şi bucurăm în Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos, prin care am căpătat împăcarea. (Romani 5:10)

  Un tată s-a apropiat de fiul său de douăzeci şi doi de ani şi i-a spus: „Fiule, pentru că suntem dintr-o familie de clasă mijlocie, este neapărat nevoie să‑ţi găseşti o soţie bună pentru a te căsători, iar tu trebuie să devii avocat.”

  Tânărul a fost încântat de oferta tatălui său, iar viitorul de jurist îi părea promiţător. Totuşi, un lucru îl înfricoşa în permanenţă: îi era teamă de demoni şi îl speria gândul de a sta în picioare în faţa tribunalului divin. În anul 1505, într-o dimineaţă, cu puţin timp înainte de începerea studiilor la Drept, un vânt violent însoţit de o ploaie torenţială s-a abătut cu furie asupra lui. Crezând că a sosit ultima lui oră pe acest pământ, tânărul Martin Luther s-a aruncat la pământ şi a strigat: „Sfântă Ana, ajută-mă! Îţi promit să mă fac călugăr.” Cincisprezece zile mai târziu a intrat într-o mănăstire.

  Atunci s-a consacrat mântuirii sufletului şi biruinţei asupra păcatului, ducând o viaţă de evlavie şi făcând fapte bune. Câţiva ani mai târziu, pe când vizita Roma pentru prima dată, a urcat în genunchi cele 28 de scări de marmură ale Sfintei Scări de la Roma, recitând la fiecare treaptă rugăciunea domnească. Apoi a vizitat toate bisericile din oraş. Cu toate că el căuta cu disperare să găsească sfinţenia fără de care nimeni nu va vedea pe Dumnezeu, prin intermediul acestor practici spirituale stricte, Luther nu a ajuns să se bucure de pace interioară.

  Din fericire, toată neliniştea sa a luat sfârşit când, studiind Epistola către romani, a dat peste următorul verset: „Cel neprihănit va trăi prin credinţă” (Romani 1:17). Citind Romani, Luther a înţeles că a fi neprihănit, dincolo de îndeplinirea unui cod etic, implică a trăi un creştinism bazat pe mântuirea prin credinţă, nu prin fapte. În Romani 1:17 a găsit încurajarea de care avea nevoie pentru a-şi linişti conştiinţa păcătoasă. Nu mai avea nevoie să apeleze la Sfânta Ana, nici la preoţi și nici la indulgenţe, ci doar să creadă că era mântuit prin credinţa în Isus Hristos.

  Dacă, la fel ca Luther, te simţi pierdut spiritual, atunci este nevoie să-ţi însuşeşti urgent mesajul din Romani 1:17 chiar astăzi. Viitorul tău veşnic nu se bazează pe ceea ce poţi tu să faci, ci pe faptul că tu crezi şi accepţi ceea ce Isus a făcut pentru tine.

  #celneprihănitvatrăiprincredinţă #neprihănireprincredinţă

  Cine este neprihănit? - 2017. Dacă, la fel ca Luther, te simţi pierdut spiritual, atunci este nevoie să-ţi însuşeşti urgent mesajul din Romani 1:17 chiar astăzi. Viitorul tău veşnic nu se bazează pe ceea ce poţi tu să faci, ci pe faptul că tu crezi şi accepţi ceea ce Isus a făcut pentru tine.

#celneprihănitvatrăiprincredinţă #neprihănireprincredinţă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...