Cine este neprihănit?

  Şi nu numai atât, dar ne şi bucurăm în Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos, prin care am căpătat împăcarea. (Romani 5:10)

  Un tată s-a apropiat de fiul său de douăzeci şi doi de ani şi i-a spus: „Fiule, pentru că suntem dintr-o familie de clasă mijlocie, este neapărat nevoie să‑ţi găseşti o soţie bună pentru a te căsători, iar tu trebuie să devii avocat.”

  Tânărul a fost încântat de oferta tatălui său, iar viitorul de jurist îi părea promiţător. Totuşi, un lucru îl înfricoşa în permanenţă: îi era teamă de demoni şi îl speria gândul de a sta în picioare în faţa tribunalului divin. În anul 1505, într-o dimineaţă, cu puţin timp înainte de începerea studiilor la Drept, un vânt violent însoţit de o ploaie torenţială s-a abătut cu furie asupra lui. Crezând că a sosit ultima lui oră pe acest pământ, tânărul Martin Luther s-a aruncat la pământ şi a strigat: „Sfântă Ana, ajută-mă! Îţi promit să mă fac călugăr.” Cincisprezece zile mai târziu a intrat într-o mănăstire.

  Atunci s-a consacrat mântuirii sufletului şi biruinţei asupra păcatului, ducând o viaţă de evlavie şi făcând fapte bune. Câţiva ani mai târziu, pe când vizita Roma pentru prima dată, a urcat în genunchi cele 28 de scări de marmură ale Sfintei Scări de la Roma, recitând la fiecare treaptă rugăciunea domnească. Apoi a vizitat toate bisericile din oraş. Cu toate că el căuta cu disperare să găsească sfinţenia fără de care nimeni nu va vedea pe Dumnezeu, prin intermediul acestor practici spirituale stricte, Luther nu a ajuns să se bucure de pace interioară.

  Din fericire, toată neliniştea sa a luat sfârşit când, studiind Epistola către romani, a dat peste următorul verset: „Cel neprihănit va trăi prin credinţă” (Romani 1:17). Citind Romani, Luther a înţeles că a fi neprihănit, dincolo de îndeplinirea unui cod etic, implică a trăi un creştinism bazat pe mântuirea prin credinţă, nu prin fapte. În Romani 1:17 a găsit încurajarea de care avea nevoie pentru a-şi linişti conştiinţa păcătoasă. Nu mai avea nevoie să apeleze la Sfânta Ana, nici la preoţi și nici la indulgenţe, ci doar să creadă că era mântuit prin credinţa în Isus Hristos.

  Dacă, la fel ca Luther, te simţi pierdut spiritual, atunci este nevoie să-ţi însuşeşti urgent mesajul din Romani 1:17 chiar astăzi. Viitorul tău veşnic nu se bazează pe ceea ce poţi tu să faci, ci pe faptul că tu crezi şi accepţi ceea ce Isus a făcut pentru tine.

  #celneprihănitvatrăiprincredinţă #neprihănireprincredinţă

  Cine este neprihănit? - 2017. Dacă, la fel ca Luther, te simţi pierdut spiritual, atunci este nevoie să-ţi însuşeşti urgent mesajul din Romani 1:17 chiar astăzi. Viitorul tău veşnic nu se bazează pe ceea ce poţi tu să faci, ci pe faptul că tu crezi şi accepţi ceea ce Isus a făcut pentru tine. #celneprihănitvatrăiprincredinţă #neprihănireprincredinţă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...