Articolul precedentSchimbându-ți gândirea
  Articolul următorUn Sabat plăcut

  Dragoste sau atracţie

  Izbăveşte-mă de asuprirea oamenilor. (Psalmii 119:134)

  Pe pagina de Facebook a Revistei de Sănătate am găsit un video care mi-a captat atenţia. Mesajul începe cu fraza următoare: „Trei din zece adolescenţi mărturisesc că au experimentat violenţa în relaţiile lor premaritale.” Ţinând cont că această problemă nu afectează doar cuplurile căsătorite, sunt câteva detalii de luat în seamă pentru a defini dacă relaţia ta actuală este bazată pe dragoste sau pe atracţie. În materialul video se declară:

  – Dacă viaţa ta este sub controlul lui/ei…, nu este dragoste.

  – Dacă te confrunţi cu scene de gelozie…, nu este dragoste.

  – Dacă nu poţi să dispui de timpul tău liber…, nu este dragoste.

  – Dacă eşti forţat(ă) să faci lucruri pe care nu vrei să le faci…, nu este dragoste

  – Dacă eşti subiectul abuzului verbal şi al ameninţărilor…, să nu te simţi vinovat.

  Ce să faci dacă prietenul/a arată semnele de slăbiciune menţionate mai sus? Soluţia este oferită de realizatorii acestui video: „Spune stop violenţei încă de la început. Dragostea nu face rău.” Nu trebuie să cazi în capcana mortală de a crede că aceste probleme se vor rezolva când te vei căsători. Soluţia nu este să aştepţi o schimbare prin căsătorie, ci să pui capăt acestei relaţii bolnăvicioase, care riscă să te conducă la mormânt.

  Dacă logodnicul/a tău/ta îţi produce mai multă durere decât iubire, este vorba probabil de o relaţie sentimentală bazată pe atracţie. Îmi place o frază scrisă de Garcia Marquez: „Nimeni nu merită lacrimile tale, iar cel care le merită, nu te va lăsa să plângi.” Deci, dacă această relaţie te face să suferi, atunci această persoană nu te merită. În mijlocul unei serii de sfaturi date celor căsătoriţi, Pavel spune clar: „Dumnezeu ne-a chemat să trăim în pace” (1 Corinteni 7:15).

  În cartea sa, Trezirea dragostei, Nancy van Pelt ne spune că „dragostea are un efect pozitiv asupra persoanei; ea scoate ce e mai bun din tine, îţi dă energii proaspete, ambiţii şi interese în viaţă. Facilitează creativitatea şi dezvoltarea personală, precum şi interesul pentru cauze nobile. […] Fascinaţia, din contră, are un efect negativ asupra persoanei, care devine mai puţin eficientă, mai incapabilă de a atinge potenţialul adevărat” (p. 99). Ţinând cont de declaraţia anterioară, vei putea răspunde la această întrebare: Eşti tu îndrăgostit/ă sau doar fascinat/ă?

  #dragosteautentică #logodnă

  Dragoste sau atracţie - 2017. Dragostea are un efect pozitiv asupra persoanei; ea scoate ce e mai bun din tine, îţi dă energii proaspete, ambiţii şi interese în viaţă. Facilitează creativitatea şi dezvoltarea personală, precum şi interesul pentru cauze nobile. #dragosteautentică #logodnă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...