Articolul precedentSchimbându-ți gândirea
  Articolul următorUn Sabat plăcut

  Dragoste sau atracţie

  Izbăveşte-mă de asuprirea oamenilor. (Psalmii 119:134)

  Pe pagina de Facebook a Revistei de Sănătate am găsit un video care mi-a captat atenţia. Mesajul începe cu fraza următoare: „Trei din zece adolescenţi mărturisesc că au experimentat violenţa în relaţiile lor premaritale.” Ţinând cont că această problemă nu afectează doar cuplurile căsătorite, sunt câteva detalii de luat în seamă pentru a defini dacă relaţia ta actuală este bazată pe dragoste sau pe atracţie. În materialul video se declară:

  – Dacă viaţa ta este sub controlul lui/ei…, nu este dragoste.

  – Dacă te confrunţi cu scene de gelozie…, nu este dragoste.

  – Dacă nu poţi să dispui de timpul tău liber…, nu este dragoste.

  – Dacă eşti forţat(ă) să faci lucruri pe care nu vrei să le faci…, nu este dragoste

  – Dacă eşti subiectul abuzului verbal şi al ameninţărilor…, să nu te simţi vinovat.

  Ce să faci dacă prietenul/a arată semnele de slăbiciune menţionate mai sus? Soluţia este oferită de realizatorii acestui video: „Spune stop violenţei încă de la început. Dragostea nu face rău.” Nu trebuie să cazi în capcana mortală de a crede că aceste probleme se vor rezolva când te vei căsători. Soluţia nu este să aştepţi o schimbare prin căsătorie, ci să pui capăt acestei relaţii bolnăvicioase, care riscă să te conducă la mormânt.

  Dacă logodnicul/a tău/ta îţi produce mai multă durere decât iubire, este vorba probabil de o relaţie sentimentală bazată pe atracţie. Îmi place o frază scrisă de Garcia Marquez: „Nimeni nu merită lacrimile tale, iar cel care le merită, nu te va lăsa să plângi.” Deci, dacă această relaţie te face să suferi, atunci această persoană nu te merită. În mijlocul unei serii de sfaturi date celor căsătoriţi, Pavel spune clar: „Dumnezeu ne-a chemat să trăim în pace” (1 Corinteni 7:15).

  În cartea sa, Trezirea dragostei, Nancy van Pelt ne spune că „dragostea are un efect pozitiv asupra persoanei; ea scoate ce e mai bun din tine, îţi dă energii proaspete, ambiţii şi interese în viaţă. Facilitează creativitatea şi dezvoltarea personală, precum şi interesul pentru cauze nobile. […] Fascinaţia, din contră, are un efect negativ asupra persoanei, care devine mai puţin eficientă, mai incapabilă de a atinge potenţialul adevărat” (p. 99). Ţinând cont de declaraţia anterioară, vei putea răspunde la această întrebare: Eşti tu îndrăgostit/ă sau doar fascinat/ă?

  #dragosteautentică #logodnă

  Dragoste sau atracţie - 2017. Dragostea are un efect pozitiv asupra persoanei; ea scoate ce e mai bun din tine, îţi dă energii proaspete, ambiţii şi interese în viaţă. Facilitează creativitatea şi dezvoltarea personală, precum şi interesul pentru cauze nobile.

#dragosteautentică #logodnă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...