Articolul precedentUn Sabat plăcut
  Articolul următorLinia copacilor

  Preţul harului

  Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze. (Matei 16:24)

  Chiar înainte de ascensiunea lui Hitler la putere, Dietrich Bonhoeffer a scris: „Noi n-ar trebui să fim surprinşi dacă ne vom întoarce la timpurile în care biserica noastră cerea sânge de martir.” Această declaraţie a fost o pregustare a ceea ce urma să i se întâmple lui Dietrich pe 9 aprilie 1945, când numele său a fost trecut pe lista funestă a persoanelor care trebuiau să moară sub regimul totalitar al celui de-al Treilea Reich. În acea zi, Bonhoeffer a fost spânzurat la Flossenbürg. Medicul lagărului de concentrare, doctorul H. Fischer-Hüllstrug, a descris ultimele minute din viaţa lui Bonhoeffer în următorii termeni: „L-am văzut pe pastorul Bonhoeffer cu puţin timp înainte de a ieşi din celula sa, îngenuncheat şi rugându-se cu ardoare la Dumnezeu. […] Chiar la locul supliciului, a înălţat o rugăciune scurtă, apoi a urcat cu seninătate şi curaj scările care-l conduceau la spânzurătoare. […] În timpul celor cincizeci de ani de activitate profesională ca medic, nu am văzut niciodată vreo persoană care să moară fiind atât de deplin supusă voinţei lui Dumnezeu.”

  Bonhoeffer a fost unul dintre personajele cele mai influente ale lumii creştine în timpul secolului al XX-lea. Cartea sa, Costul uceniciei, publicată în 1937, a fost printre cele mai importante o sută de cărţi creştine ale secolului al XX-lea. Permite-mi să împărtăşesc cu tine această declaraţie din carte: „Orice chemare a lui Isus conduce la moarte. Orice poruncă stabilită de Isus ne cere să murim faţă de dorinţele şi poftele noastre” (p. 56).

  Lupta lui Bonhoeffer împotriva lui Hitler l-a dus la moarte. În acelaşi fel, lupta noastră împotriva forţelor răului se va încheia cu moartea eului, a vechiului om şi a lumii cu toate poftele ei. Va veni momentul în care vom uita de gusturile noastre pentru a acorda prioritate voinţei lui Dumnezeu. Este greu? Absolut! Pentru că omenirea încearcă să-şi caute propria plăcere. Dar noi putem să ne bazăm pe ajutorul divin. Astăzi este momentul potrivit să ne însuşim următoarea declaraţie care îi aparţine lui Annie Johnson Flint: „Cu cât e mai grea povara, cu atât mai mare e harul Său! Cu cât e mai crudă încercarea, cu atât se înzeceşte puterea Sa; cu cât este lupta mai feroce, cu atât mai abundent este harul; cu cât mai dureroase sunt suferinţele, cu atât este mai profundă pacea Sa!”

  #preţuluceniciei

  Preţul harului - 2017. „Cu cât e mai grea povara, cu atât mai mare e harul Său! Cu cât e mai crudă încercarea, cu atât se înzeceşte puterea Sa; cu cât este lupta mai feroce, cu atât mai abundent este harul; cu cât mai dureroase sunt suferinţele, cu atât este mai profundă pacea Sa!” Annie Johnson Flint #preţuluceniciei
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...