Articolul precedentLinia copacilor
  Articolul următorDezvoltând un spirit care susține

  Vrei să te faci sănătos?

  Isus, când l-a văzut zăcând şi fiindcă ştia că este bolnav de multă vreme, i-a zis: „Vrei să te faci sănătos?” (Ioan 5:6)

  Casey Cease s-a născut într-un cămin creştin. În copilărie, mergea în fiecare săptămână la biserică, unde cânta, se ruga şi era convins că avea pregătit un loc în cer. Totuşi, toate acestea s-au schimbat în adolescenţă, când spunea că a crede în Dumnezeu este o practică fără valoare. Criza sa spirituală l-a afundat într-o depresie adâncă; se simţea nefericit şi căuta să umple golul interior cu băutura. La vârsta de şaptesprezece ani, un accident tragic a marcat un punct de cotitură în viaţa sa. În timpul unei petreceri organizată de el, Casey a hotărât să iasă cu maşina lui, Camaro Z28. Prietenii au încercat să-l împiedice, dar el i-a ignorat.

  După ce a condus maşina printre câteva blocuri, s-a hotărât să se întoarcă la petrecere, dar alcoolul preluase deja controlul facultăţilor sale mentale. Când John, unul dintre prietenii săi, a văzut că soseşte Casey, printr-un salt, a ajuns în mijlocul drumului, cu braţele deschise, să îl oprească. Dar în loc să încetinească maşina, Casey a accelerat şi a dat peste prietenul său.

  Dacă înainte de accident nimic nu mai avea sens, acum tot ceea ce-şi dorea era să moară. Sentimentul de vinovăţie îl copleşea zi şi noapte. Într-o zi, a auzit un predicator povestind istoria paraliticului din Ioan 5. Era ca şi cum mesajul îi era adresat personal; predicatorul a citat Ioan 5:6: „Vrei să te faci sănătos?” Aducându-şi aminte de acest moment, Casey a scris: „În acea seară nu am făcut vreo rugăciune extraordinară. […] I-am cerut lui Hristos să mă vindece. Acesta a fost un moment intim între mine şi Dumnezeu şi în acea zi au început să mi se deschidă ochii, să mi se deschidă urechile şi să-mi fie atinsă inima. M-a făcut sănătos.”

  Astăzi, Casey Cease lucrează ca pastor într-un district şi se implică în lucrarea de ajutorare a tinerilor pentru a-i convinge să evite viciile şi să se apropie de Isus. Dumnezeu l-a restaurat fizic, mental şi spiritual. Dacă Hristos a putut să-l vindece pe Casey, El te poate vindeca şi pe tine, fără să-L intereseze gravitatea situaţiei tale. Astăzi poţi auzi vocea Sa spunându-ţi: „Vrei să te faci sănătos?” Te rog spune-i: Da, îmi doresc.

  #vreausăfiusănătos #Isusestesoluţia

  Vrei să te faci sănătos? - 2017. „În acea seară nu am făcut vreo rugăciune extraordinară. I-am cerut lui Hristos să mă vindece. Acesta a fost un moment intim între mine şi Dumnezeu şi în acea zi au început să mi se deschidă ochii, să mi se deschidă urechile şi să-mi fie atinsă inima. M-a făcut sănătos.” Casey Cease #vreausăfiusănătos #Isusestesoluţia
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...