Tatăl ne iubeşte

  Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl! (1 Ioan 3:1)

  Îmi aduc aminte cu claritate ce mi s-a întâmplat, dar nu ştiu exact cum să explic. Prima dată, în loc să bag în prima viteză, am nimerit marşarierul, apoi, în loc să frânez, am apăsat pedala de acceleraţie până jos. Ca rezultat al greşelii mele, am distrus zidul unei case, am trecut milimetric pe lângă o femeie şi am distrus spatele camionetei. Asta m-a făcut să fiu foarte îngrijorat, nu numai pentru camionetă sau pentru casa vecinei, ori pentru acea femeie peste care aş fi putut să dau, ci în mod special din cauza reacţiei tatălui meu, când urma să afle vestea. Când am ajuns acasă, el era la duş. Cu o voce tremurândă, l-am strigat: „Tati…”. Tonul vocii mele l-a făcut deja să înţeleagă că ceva rău mi s-a întâmplat, încât înainte de a termina de vorbit, m-a întrebat: „Ai lovit camioneta?” A ieşit repede din baie. Am crezut că urma să-mi dea o bătaie bună, dar, în schimb, repeta de mai multe ori: „Eşti bine? Sigur nu trebuie să te duc la spital? Ai vreo problemă?”

  În acel moment, preocuparea sa nu era pentru camionetă şi nici nu se gândea la pagubele cauzate terţilor. Toată atenţia sa se centra pe mine, fiul lui. Aşa sunt părinţii. Pentru un tată adevărat, nu este nimic mai important decât copiii săi. Să fie Tatăl nostru ceresc mai rău decât părinţii pământeşti? Bineînţeles că nu! „Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură DOMNUL de cei ce se tem de El” (Psalmii 103 :13).

  Totuşi, din motive pe care nu le înţeleg, în anumite circumstanţe, noi credem că Tatăl nostru ceresc este o persoană arbitrară, cu toane, întotdeauna gata să pedepsească. Nu! El e acel Tată care Și-a dat singurul Fiu pentru a ne salva pe noi toţi. El este preocupat atât de noi, cât şi de acţiunile noastre. El ne iubeşte în ciuda căderilor noastre. Versetul cel mai cunoscut din Biblie descrie foarte bine: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică” (Ioan 3:16). Ellen White a spus de asemenea: „Este inima unui Tată care face ca valurile de compasiune manifestate în Isus Hristos să se reverse peste fiii oamenilor” (Calea către Hristos, p. 19). Ce Dumnezeu şi Tată avem!

  #Tatălneiubeşte #dragostealuiDumnezeu

  Tatăl ne iubeşte - 2017. Dumnezeu e acel Tată care Și-a dat singurul Fiu pentru a ne salva pe noi toţi. El este preocupat atât de noi, cât şi de acţiunile noastre. El ne iubeşte în ciuda căderilor noastre.

#Tatălneiubeşte #dragostealuiDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...