Plăceri fără margini

  Cine iubeşte petrecerile va duce lipsă. (Proverbele 21:17)

  Să ne luăm un moment pentru a medita la o frază rostită de Mahatma Gandhi, renumitul militant care şi-a dedicat viaţa căutării păcii între India şi Anglia. Într-o ocazie a fost întrebat care sunt lucrurile cele mai distructive pentru fiinţa umană. Luaţi aminte la răspunsul lui Mahatma: „Plăcerea fără margini, bogăţia fără muncă, înţelepciunea fără caracter, afacerile fără moralitate, ştiinţa fără umanitate şi rugăciunea fără dragoste.”

  Gandhi nu era creştin. Mai mult, avea anumite reţineri faţă de religia noastră din cauza ipocriziei anumitor credincioşi. Totuşi, cine ar putea îndrăzni să pretindă că răspunsul său nu cuprinde adevăruri indiscutabile? Sugestiile sale nu sunt altceva decât o reflecţie transcendentă a înţelepciunii divine care luminează asupra tuturor fiinţelor umane, indiferent de confesiunea religioasă. Mi-ar plăcea să medităm la prima parte a răspunsului său: „Plăceri fără margini.” Plăcerea nu este rea în ea însăşi. De fapt, chiar dacă în mediul nostru noi o asociem cu lucrurile negative, dicţionarul o defineşte ca fiind ceva extrem de pozitiv. În consecinţă, de ce ne distruge plăcerea fără margini? Pentru că plăcerea fără limite ne dă doar satisfacţie egoistă, fără a ţine cont de pagubele produse celuilalt. Pentru că este o plăcere care nu se străduieşte să-l caute pe Domnul (2 Timotei 3:4), pentru că este o plăcere înşelătoare (2 Petru 1:13), pentru că în timp ce o practici te simţi fericit, dar la sfârşit, lasă în tine un gol profund, pentru că este o plăcere păcătoasă care nu oferă nimic durabil.

  Adevărata plăcere, cea cu graniţe, se întâlneşte înainte de toate urmându-L pe Isus. Cum spune şi Solomon, căile Domnului sunt „căi plăcute şi toate cărările ei sunt nişte cărări paşnice” (Proverbele 3:17). Da! Este plăcere în a ne pune viaţa sub călăuzirea Creatorului nostru. De ce? Pentru că „dragostea lui Dumnezeu purifică şi înnobilează fiecare gust şi dorinţă, intensifică orice afecţiune şi luminează orice plăcere care are valoare” (Solii către tineret, cap. 85, p. 262).

  Dragul meu prieten, nu există decât două opţiuni: plăcerea fără margini şi plăcerea care are valoare. Prima duce la ruină; a doua, la viaţă adevărată. Care este alegerea ta?

  #plăcerecarearevaloare

  Plăceri fără margini - 2017. Da! Este plăcere în a ne pune viaţa sub călăuzirea Creatorului nostru. Pentru că dragostea lui Dumnezeu purifică şi înnobilează fiecare gust şi dorinţă, intensifică orice afecţiune şi luminează orice plăcere care are valoare. #plăcerecarearevaloare
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...