Plăceri fără margini

  Cine iubeşte petrecerile va duce lipsă. (Proverbele 21:17)

  Să ne luăm un moment pentru a medita la o frază rostită de Mahatma Gandhi, renumitul militant care şi-a dedicat viaţa căutării păcii între India şi Anglia. Într-o ocazie a fost întrebat care sunt lucrurile cele mai distructive pentru fiinţa umană. Luaţi aminte la răspunsul lui Mahatma: „Plăcerea fără margini, bogăţia fără muncă, înţelepciunea fără caracter, afacerile fără moralitate, ştiinţa fără umanitate şi rugăciunea fără dragoste.”

  Gandhi nu era creştin. Mai mult, avea anumite reţineri faţă de religia noastră din cauza ipocriziei anumitor credincioşi. Totuşi, cine ar putea îndrăzni să pretindă că răspunsul său nu cuprinde adevăruri indiscutabile? Sugestiile sale nu sunt altceva decât o reflecţie transcendentă a înţelepciunii divine care luminează asupra tuturor fiinţelor umane, indiferent de confesiunea religioasă. Mi-ar plăcea să medităm la prima parte a răspunsului său: „Plăceri fără margini.” Plăcerea nu este rea în ea însăşi. De fapt, chiar dacă în mediul nostru noi o asociem cu lucrurile negative, dicţionarul o defineşte ca fiind ceva extrem de pozitiv. În consecinţă, de ce ne distruge plăcerea fără margini? Pentru că plăcerea fără limite ne dă doar satisfacţie egoistă, fără a ţine cont de pagubele produse celuilalt. Pentru că este o plăcere care nu se străduieşte să-l caute pe Domnul (2 Timotei 3:4), pentru că este o plăcere înşelătoare (2 Petru 1:13), pentru că în timp ce o practici te simţi fericit, dar la sfârşit, lasă în tine un gol profund, pentru că este o plăcere păcătoasă care nu oferă nimic durabil.

  Adevărata plăcere, cea cu graniţe, se întâlneşte înainte de toate urmându-L pe Isus. Cum spune şi Solomon, căile Domnului sunt „căi plăcute şi toate cărările ei sunt nişte cărări paşnice” (Proverbele 3:17). Da! Este plăcere în a ne pune viaţa sub călăuzirea Creatorului nostru. De ce? Pentru că „dragostea lui Dumnezeu purifică şi înnobilează fiecare gust şi dorinţă, intensifică orice afecţiune şi luminează orice plăcere care are valoare” (Solii către tineret, cap. 85, p. 262).

  Dragul meu prieten, nu există decât două opţiuni: plăcerea fără margini şi plăcerea care are valoare. Prima duce la ruină; a doua, la viaţă adevărată. Care este alegerea ta?

  #plăcerecarearevaloare

  Plăceri fără margini - 2017. Da! Este plăcere în a ne pune viaţa sub călăuzirea Creatorului nostru. Pentru că dragostea lui Dumnezeu purifică şi înnobilează fiecare gust şi dorinţă, intensifică orice afecţiune şi luminează orice plăcere care are valoare.

#plăcerecarearevaloare
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!