Articolul precedentAtitudinea lui Hristos
  Articolul următorUrmărind inamicul

  A fi la urmă, cel mai bun loc

  Şi iată că sunt unii din cei de pe urmă care vor fi cei dintâi şi sunt unii din cei dintâi care vor fi cei de pe urmă. (Luca 13:30)

  Dacă participi la o competiţie şi ajungi ultimul, pe locul 57, te consideri învingător? Înainte de a răspunde, cred că este bine să afli istoria lui John Akhwari. În 1968, călătorea din Tanzania spre Mexic pentru a participa la Jocurile Olimpice. În această competiţie, Akhwari a intrat în istorie ca unul dintre cei mai mari maratonişti. Dar ce a făcut el pentru a merita acest titlu? A ieşit ultimul într-o competiţie care avea cincizeci şi şapte de alergători. De fapt, în ţara lui a fost declarat erou naţional. Cum poate cineva care ajunge al 57-lea într-o competiţie să primească o aşa acoperire mediatică?

  Când Akhwari a ajuns la kilometrul 19 din cursă, el s-a accidentat la gamba dreaptă, ceea ce îi spulbera orice şansă de a câştiga o competiţie. Totuşi nu s-a dat bătut şi a continuat să alerge cu genunchiul bandajat. Când a ajuns la linia de sosire, aproape la o oră după câştigător, ceremonia de înmânare a medaliilor era deja încheiată. Când a trecut linia de sosire, un jurnalist l-a întrebat: „De ce nu ai abandonat cursa?” John Akhwari a răspuns: „Pentru că ţara mea nu m-a trimis la opt mii de kilometri distanţă doar pentru a începe o cursă, ci m-a trimis pentru a mă implica şi pentru a o termina.”

  Ce exemplu minunat de demnitate pe care să ne-o dorim şi noi în alergarea creştină! În călătoria noastră către cer, cel mai important nu este să ajungem pe primul loc, şi nici să fim celebri. Indiferent de poziţia noastră, Dumnezeu aşteaptă ca noi să sfârşim alergarea spirituală care ne stă în faţă.

  Pavel o ştia foarte bine, de aceea a scris: „M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în „ziua aceea” Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui” (2 Timotei 4:7,8). Chiar dacă ai suferit pagube pe parcursul alergării, nu uita că Dumnezeu nu te-a adus în această lume ca să te dai bătut şi să rămâi rănit pe această planetă; Tu eşti aici pentru a încheia alergarea pentru ca, la sfârşit, să primeşti cununa neprihănirii.

  #încheiecursa #perseverenţă

  A fi la urmă, cel mai bun loc - 2017. În călătoria noastră către cer, cel mai important nu este să ajungem pe primul loc, şi nici să fim celebri. Indiferent de poziţia noastră, Dumnezeu aşteaptă ca noi să sfârşim alergarea spirituală care ne stă în faţă.

#încheiecursa #perseverenţă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...