Articolul precedentAtitudinea lui Hristos
  Articolul următorUrmărind inamicul

  A fi la urmă, cel mai bun loc

  Şi iată că sunt unii din cei de pe urmă care vor fi cei dintâi şi sunt unii din cei dintâi care vor fi cei de pe urmă. (Luca 13:30)

  Dacă participi la o competiţie şi ajungi ultimul, pe locul 57, te consideri învingător? Înainte de a răspunde, cred că este bine să afli istoria lui John Akhwari. În 1968, călătorea din Tanzania spre Mexic pentru a participa la Jocurile Olimpice. În această competiţie, Akhwari a intrat în istorie ca unul dintre cei mai mari maratonişti. Dar ce a făcut el pentru a merita acest titlu? A ieşit ultimul într-o competiţie care avea cincizeci şi şapte de alergători. De fapt, în ţara lui a fost declarat erou naţional. Cum poate cineva care ajunge al 57-lea într-o competiţie să primească o aşa acoperire mediatică?

  Când Akhwari a ajuns la kilometrul 19 din cursă, el s-a accidentat la gamba dreaptă, ceea ce îi spulbera orice şansă de a câştiga o competiţie. Totuşi nu s-a dat bătut şi a continuat să alerge cu genunchiul bandajat. Când a ajuns la linia de sosire, aproape la o oră după câştigător, ceremonia de înmânare a medaliilor era deja încheiată. Când a trecut linia de sosire, un jurnalist l-a întrebat: „De ce nu ai abandonat cursa?” John Akhwari a răspuns: „Pentru că ţara mea nu m-a trimis la opt mii de kilometri distanţă doar pentru a începe o cursă, ci m-a trimis pentru a mă implica şi pentru a o termina.”

  Ce exemplu minunat de demnitate pe care să ne-o dorim şi noi în alergarea creştină! În călătoria noastră către cer, cel mai important nu este să ajungem pe primul loc, şi nici să fim celebri. Indiferent de poziţia noastră, Dumnezeu aşteaptă ca noi să sfârşim alergarea spirituală care ne stă în faţă.

  Pavel o ştia foarte bine, de aceea a scris: „M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în „ziua aceea” Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui” (2 Timotei 4:7,8). Chiar dacă ai suferit pagube pe parcursul alergării, nu uita că Dumnezeu nu te-a adus în această lume ca să te dai bătut şi să rămâi rănit pe această planetă; Tu eşti aici pentru a încheia alergarea pentru ca, la sfârşit, să primeşti cununa neprihănirii.

  #încheiecursa #perseverenţă

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...