Articolul precedentAtitudinea lui Hristos
  Articolul următorUrmărind inamicul

  A fi la urmă, cel mai bun loc

  Şi iată că sunt unii din cei de pe urmă care vor fi cei dintâi şi sunt unii din cei dintâi care vor fi cei de pe urmă. (Luca 13:30)

  Dacă participi la o competiţie şi ajungi ultimul, pe locul 57, te consideri învingător? Înainte de a răspunde, cred că este bine să afli istoria lui John Akhwari. În 1968, călătorea din Tanzania spre Mexic pentru a participa la Jocurile Olimpice. În această competiţie, Akhwari a intrat în istorie ca unul dintre cei mai mari maratonişti. Dar ce a făcut el pentru a merita acest titlu? A ieşit ultimul într-o competiţie care avea cincizeci şi şapte de alergători. De fapt, în ţara lui a fost declarat erou naţional. Cum poate cineva care ajunge al 57-lea într-o competiţie să primească o aşa acoperire mediatică?

  Când Akhwari a ajuns la kilometrul 19 din cursă, el s-a accidentat la gamba dreaptă, ceea ce îi spulbera orice şansă de a câştiga o competiţie. Totuşi nu s-a dat bătut şi a continuat să alerge cu genunchiul bandajat. Când a ajuns la linia de sosire, aproape la o oră după câştigător, ceremonia de înmânare a medaliilor era deja încheiată. Când a trecut linia de sosire, un jurnalist l-a întrebat: „De ce nu ai abandonat cursa?” John Akhwari a răspuns: „Pentru că ţara mea nu m-a trimis la opt mii de kilometri distanţă doar pentru a începe o cursă, ci m-a trimis pentru a mă implica şi pentru a o termina.”

  Ce exemplu minunat de demnitate pe care să ne-o dorim şi noi în alergarea creştină! În călătoria noastră către cer, cel mai important nu este să ajungem pe primul loc, şi nici să fim celebri. Indiferent de poziţia noastră, Dumnezeu aşteaptă ca noi să sfârşim alergarea spirituală care ne stă în faţă.

  Pavel o ştia foarte bine, de aceea a scris: „M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în „ziua aceea” Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui” (2 Timotei 4:7,8). Chiar dacă ai suferit pagube pe parcursul alergării, nu uita că Dumnezeu nu te-a adus în această lume ca să te dai bătut şi să rămâi rănit pe această planetă; Tu eşti aici pentru a încheia alergarea pentru ca, la sfârşit, să primeşti cununa neprihănirii.

  #încheiecursa #perseverenţă

  A fi la urmă, cel mai bun loc - 2017. În călătoria noastră către cer, cel mai important nu este să ajungem pe primul loc, şi nici să fim celebri. Indiferent de poziţia noastră, Dumnezeu aşteaptă ca noi să sfârşim alergarea spirituală care ne stă în faţă. #încheiecursa #perseverenţă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Publicate astăzi

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.