Articolul precedentUrmărind inamicul
  Articolul următorDieta și dentistul

  „Te iert, dar…”

  Iertaţi, şi vi se va ierta. (Luca 6:37)

  Se povesteşte despre doi vecini care, pe parcursul a treizeci de ani, au avut o dispută cu privire la un gard de despărţire. Unul dintre ei, pe patul de moarte, pentru a pune capăt lungului conflict, şi-a chemat soţia şi i-a spus:

  – Te rog, transmite-i lui Abner din partea mea că sunt pe moarte şi că vreau să-i vorbesc înainte de a închide ochii şi de a părăsi această lume.

  Când Abner a intrat în cameră, muribundul i-a spus cu o voce tremurândă.

  – Vecine, ne-am certat timp de trei decenii. Recunosc că am spus multe lucruri oribile despre tine, dar, înainte de a muri, vreau să ştii că regret; vreau să mă ierţi şi mi-ar plăcea să ne împăcăm şi să fim prieteni.

  – Bineînţeles că te iert, i-a răspuns Abner. Dar şi eu te-am ofensat mult de-a lungul anilor. Şi eu te rog să mă ierţi.

  După un acord emoţional, totul părea rezolvat; totuşi, când Abner era pe punctul de a ieşi din cameră, bolnavul i-a făcut semn şi i-a spus brusc:

  – Abner, deşi te-am iertat, te avertizez că, dacă mă voi ridica din acest pat, ar fi mai bine să uiţi tot ceea ce ţi-am spus, pentru că, înainte de toate, tu ştii foarte bine că eu am dreptate cu privire la gard.

  Clar, iertarea acordată de acest bărbat era superficială şi foarte diferită de ceea ce Dumnezeu aşteaptă de la noi. Isus ne-a învăţat să ne rugăm astfel: „Şi ne iartă nouă păcatele noastre, fiindcă şi noi iertăm oricui ne este dator” (Luca 11:4). Dacă doresc ca Domnul să mă ierte, atunci e nevoie să fiu dispus să iert şi eu pe semenii mei. Mai mult, iertarea pe care o voi primi de la Dumnezeu va fi proporţională cu cea pe care eu, la rândul meu, am acordat-o celorlalţi. De aceea, dacă sper ca iertarea lui Dumnezeu pentru mine să fie infinită, şi eu trebuie să fiu dispus să-l iert pe fratele meu cel puţin „de şaptezeci de ori câte şapte” (Matei 18:22).

  Cât de mare este capacitatea ta de a ierta? Eşti dintre aceia care spun: „Te iert, dar…”? Atâta timp cât Dumnezeu îţi oferă în dar iertarea Sa, fără „dacă”, tu crezi că este înţelept să foloseşti acest termen atunci când vine vorba să-l ierţi pe cel care ţi-a greşit?

  #iertare #învaţăsăierţi

  „Te iert, dar...” - 2017. Dacă doresc ca Domnul să mă ierte, atunci e nevoie să fiu dispus să iert şi eu pe semenii mei. Mai mult, iertarea pe care o voi primi de la Dumnezeu va fi proporţională cu cea pe care eu, la rândul meu, am acordat-o celorlalţi.

#iertare #învaţăsăierţi
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...