Articolul precedentUrmărind inamicul
  Articolul următorDieta și dentistul

  „Te iert, dar…”

  Iertaţi, şi vi se va ierta. (Luca 6:37)

  Se povesteşte despre doi vecini care, pe parcursul a treizeci de ani, au avut o dispută cu privire la un gard de despărţire. Unul dintre ei, pe patul de moarte, pentru a pune capăt lungului conflict, şi-a chemat soţia şi i-a spus:

  – Te rog, transmite-i lui Abner din partea mea că sunt pe moarte şi că vreau să-i vorbesc înainte de a închide ochii şi de a părăsi această lume.

  Când Abner a intrat în cameră, muribundul i-a spus cu o voce tremurândă.

  – Vecine, ne-am certat timp de trei decenii. Recunosc că am spus multe lucruri oribile despre tine, dar, înainte de a muri, vreau să ştii că regret; vreau să mă ierţi şi mi-ar plăcea să ne împăcăm şi să fim prieteni.

  – Bineînţeles că te iert, i-a răspuns Abner. Dar şi eu te-am ofensat mult de-a lungul anilor. Şi eu te rog să mă ierţi.

  După un acord emoţional, totul părea rezolvat; totuşi, când Abner era pe punctul de a ieşi din cameră, bolnavul i-a făcut semn şi i-a spus brusc:

  – Abner, deşi te-am iertat, te avertizez că, dacă mă voi ridica din acest pat, ar fi mai bine să uiţi tot ceea ce ţi-am spus, pentru că, înainte de toate, tu ştii foarte bine că eu am dreptate cu privire la gard.

  Clar, iertarea acordată de acest bărbat era superficială şi foarte diferită de ceea ce Dumnezeu aşteaptă de la noi. Isus ne-a învăţat să ne rugăm astfel: „Şi ne iartă nouă păcatele noastre, fiindcă şi noi iertăm oricui ne este dator” (Luca 11:4). Dacă doresc ca Domnul să mă ierte, atunci e nevoie să fiu dispus să iert şi eu pe semenii mei. Mai mult, iertarea pe care o voi primi de la Dumnezeu va fi proporţională cu cea pe care eu, la rândul meu, am acordat-o celorlalţi. De aceea, dacă sper ca iertarea lui Dumnezeu pentru mine să fie infinită, şi eu trebuie să fiu dispus să-l iert pe fratele meu cel puţin „de şaptezeci de ori câte şapte” (Matei 18:22).

  Cât de mare este capacitatea ta de a ierta? Eşti dintre aceia care spun: „Te iert, dar…”? Atâta timp cât Dumnezeu îţi oferă în dar iertarea Sa, fără „dacă”, tu crezi că este înţelept să foloseşti acest termen atunci când vine vorba să-l ierţi pe cel care ţi-a greşit?

  #iertare #învaţăsăierţi

  „Te iert, dar...” - 2017. Dacă doresc ca Domnul să mă ierte, atunci e nevoie să fiu dispus să iert şi eu pe semenii mei. Mai mult, iertarea pe care o voi primi de la Dumnezeu va fi proporţională cu cea pe care eu, la rândul meu, am acordat-o celorlalţi. #iertare #învaţăsăierţi
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...