Prieteni care-ţi lungesc viaţa

  Aşa de dulci sunt sfaturile pline de dragoste ale unui prieten. (Proverbele 27:9)

  Într-un articol publicat în Adventist Review, DeWitt S. Williams pune accentul pe rolul fundamental pe care-l joacă prietenia asupra longevităţii fiinţelor umane. DeWitt a făcut referire la diferite studii, printre care şi la unul condus de dr. Lester Breslow, decan al Facultăţii de Sănătate Publică din California. Dr. Breslow a urmărit practic şapte mii de participanţi pe parcursul unui deceniu. „La începutul studiului, fiecare participant a fost întrebat câţi prieteni apropiaţi avea. La sfârşitul celor nouă ani a descoperit o relaţie directă între numărul de participanţi care au murit şi numărul de prieteni apropiaţi. Studiul arăta că printre diferitele grupe de vârstă, mureau de trei ori mai multe persoane care aveau mai puţini prieteni apropiaţi, faţă de cei care aveau mai mulţi.” Se pare că a avea un număr mai mare de prieteni apropiaţi favorizează longevitatea.

  De ce? Ce putere au prietenii pentru a-ţi prelungi viaţa? James Lynch, profesor al Facultăţii de Medicină de la Universitatea Maryland, spune că „lipsa de dragoste şi singurătatea” sunt factori care declanşează bolile coronariene şi moartea prematură. Acum poţi înţelege motivul pentru care, în principiu, chiar dacă tot ceea ce a fost creat a fost „foarte bun”, Dumnezeu a spus: „Nu este bine ca omul să fie singur” (Geneza 1:31; 2:18). Prietenii sunt cele mai bune mijloace pentru a eradica această singurătate care nu face bine.

  În cartea sa, Cum să fii un prieten mai bun pentru toată viaţa, John Yownsend ne spune care sunt prietenii care au capacitatea să ne lungească anii vieţii noastre: aceştia sunt prietenii care ştiu unde locuieşti, unde lucrezi, cei care îţi cunosc istoria vieţii, ceea ce-ţi place şi ce nu; aceştia sunt cei care doresc să petreacă timp în compania ta şi cu care împărtăşeşti ceea ce ţi se întâmplă, fie bine, fie rău. Ei sunt „anestezia care te trece de momentele dificile” (p. 25). Sunt cei care îndeplinesc condiţiile: „Prietenul adevărat iubeşte oricând şi în nenorocire ajunge ca un frate” (Proverbele 17:7). Ai astfel de prieteni? Eşti tu un asemenea prieten?

  #unprietenvaloreazămaimultcaaurul #prietenie

  Prieteni care-ţi lungesc viaţa - 2017. Prietenii care au capacitatea să ne lungească anii vieţii noastre sunt prietenii care ştiu unde locuieşti, unde lucrezi, cei care îţi cunosc istoria vieţii, ceea ce-ţi place şi ce nu; aceştia sunt cei care doresc să petreacă timp în compania ta şi cu care împărtăşeşti ceea ce ţi se întâmplă, fie bine, fie rău.

#unprietenvaloreazămaimultcaaurul #prietenie
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...