Loc vacant de profet

  Fiindcă puteţi să prorociţi toţi. (1 Corinteni 14:31)

  Să presupunem că ai fi managerul general al Departamentului Profeţilor cerului şi că ai avea un loc vacant, având nevoie urgentă de un profet pentru timpul sfârşitului. În timp ce revizuieşti cererile trimise on-line de candidaţi, găseşti CV-ul unei tinere:

  – Singură, şaptesprezece ani.

  – De abia dacă ştiu să scriu şi să citesc, pentru că nu am terminat clasa a III-a de şcoală generală.

  – Medicul meu spune că am tuberculoză, că plămânii mei sunt într-o condiţie rea şi am şi probleme cardiace. Este convins că pot să mor în orice moment.

  – Pe parcursul mai multor săptămâni, nu am putut decât să şoptesc.

  – Nu pot să scriu mult, din cauza sistemului nervos, care nu funcţionează bine.

  – Sunt de multe ori la pat, iar mişcările îmi sunt foarte dureroase.

  – Frecventele accese de tuse şi hemoragiile pulmonare m-au slăbit considerabil.

  Ai fi dispus să o angajezi pe această tânără? Pentru a fi sincer cu tine, eu nu aş face-o. Din fericire pentru ea, eu nu sunt responsabil de selecţia profeţilor. Acest rol îi revine lui Dumnezeu, iar El este capabil să o ia pe această tânără şi să o transforme în profetul ideal. De fapt, este exact ceea ce a făcut! Tabloul pe care încerc să-l creez nu este unul imaginar, este descrierea pe care J. N. Loughborough, primul istoric adventist, în cartea The Great Second Advent Mouvement, (Marea mişcare adventă: apariţia şi dezvoltarea ei), i-o face lui Ellen White înainte de a primi prima viziune, în decembrie 1844.

  Câţi ani a mai trăit Ellen după această viziune? Şaptezeci şi unu de ani. Câte pagini de literatură au scris aceste mâini tremurânde, incapabile de a mânui un creion? Mai mult de o sută de mii. Ce subiecte a abordat această fată analfabetă? De la sănătate la psihologie, filosofie, educaţie, teologie, escatologie, familie şi multe alte teme. Câte predici a ţinut? Totalul predicilor şi al discursurilor ţinute călătorind de-a lungul Americii, Europei şi Australiei se estimează a fi undeva la zece mii.

  Pavel a scris: „Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos” (Filipeni 1:6). Până la urmă, văzând ceea ce Domnul a putut face în viaţa lui Ellen White, ce te-ar face să crezi că azi nu ar mai fi capabil să lucreze la fel şi în a ta?

  #Dumnezeulminunilor #puteredivină

  Loc vacant de profet - 2017. „Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos” (Filipeni 1:6)

#Dumnezeulminunilor #puteredivină
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...