Loc vacant de profet

  Fiindcă puteţi să prorociţi toţi. (1 Corinteni 14:31)

  Să presupunem că ai fi managerul general al Departamentului Profeţilor cerului şi că ai avea un loc vacant, având nevoie urgentă de un profet pentru timpul sfârşitului. În timp ce revizuieşti cererile trimise on-line de candidaţi, găseşti CV-ul unei tinere:

  – Singură, şaptesprezece ani.

  – De abia dacă ştiu să scriu şi să citesc, pentru că nu am terminat clasa a III-a de şcoală generală.

  – Medicul meu spune că am tuberculoză, că plămânii mei sunt într-o condiţie rea şi am şi probleme cardiace. Este convins că pot să mor în orice moment.

  – Pe parcursul mai multor săptămâni, nu am putut decât să şoptesc.

  – Nu pot să scriu mult, din cauza sistemului nervos, care nu funcţionează bine.

  – Sunt de multe ori la pat, iar mişcările îmi sunt foarte dureroase.

  – Frecventele accese de tuse şi hemoragiile pulmonare m-au slăbit considerabil.

  Ai fi dispus să o angajezi pe această tânără? Pentru a fi sincer cu tine, eu nu aş face-o. Din fericire pentru ea, eu nu sunt responsabil de selecţia profeţilor. Acest rol îi revine lui Dumnezeu, iar El este capabil să o ia pe această tânără şi să o transforme în profetul ideal. De fapt, este exact ceea ce a făcut! Tabloul pe care încerc să-l creez nu este unul imaginar, este descrierea pe care J. N. Loughborough, primul istoric adventist, în cartea The Great Second Advent Mouvement, (Marea mişcare adventă: apariţia şi dezvoltarea ei), i-o face lui Ellen White înainte de a primi prima viziune, în decembrie 1844.

  Câţi ani a mai trăit Ellen după această viziune? Şaptezeci şi unu de ani. Câte pagini de literatură au scris aceste mâini tremurânde, incapabile de a mânui un creion? Mai mult de o sută de mii. Ce subiecte a abordat această fată analfabetă? De la sănătate la psihologie, filosofie, educaţie, teologie, escatologie, familie şi multe alte teme. Câte predici a ţinut? Totalul predicilor şi al discursurilor ţinute călătorind de-a lungul Americii, Europei şi Australiei se estimează a fi undeva la zece mii.

  Pavel a scris: „Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos” (Filipeni 1:6). Până la urmă, văzând ceea ce Domnul a putut face în viaţa lui Ellen White, ce te-ar face să crezi că azi nu ar mai fi capabil să lucreze la fel şi în a ta?

  #Dumnezeulminunilor #puteredivină

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...