Loc vacant de profet

  Fiindcă puteţi să prorociţi toţi. (1 Corinteni 14:31)

  Să presupunem că ai fi managerul general al Departamentului Profeţilor cerului şi că ai avea un loc vacant, având nevoie urgentă de un profet pentru timpul sfârşitului. În timp ce revizuieşti cererile trimise on-line de candidaţi, găseşti CV-ul unei tinere:

  – Singură, şaptesprezece ani.

  – De abia dacă ştiu să scriu şi să citesc, pentru că nu am terminat clasa a III-a de şcoală generală.

  – Medicul meu spune că am tuberculoză, că plămânii mei sunt într-o condiţie rea şi am şi probleme cardiace. Este convins că pot să mor în orice moment.

  – Pe parcursul mai multor săptămâni, nu am putut decât să şoptesc.

  – Nu pot să scriu mult, din cauza sistemului nervos, care nu funcţionează bine.

  – Sunt de multe ori la pat, iar mişcările îmi sunt foarte dureroase.

  – Frecventele accese de tuse şi hemoragiile pulmonare m-au slăbit considerabil.

  Ai fi dispus să o angajezi pe această tânără? Pentru a fi sincer cu tine, eu nu aş face-o. Din fericire pentru ea, eu nu sunt responsabil de selecţia profeţilor. Acest rol îi revine lui Dumnezeu, iar El este capabil să o ia pe această tânără şi să o transforme în profetul ideal. De fapt, este exact ceea ce a făcut! Tabloul pe care încerc să-l creez nu este unul imaginar, este descrierea pe care J. N. Loughborough, primul istoric adventist, în cartea The Great Second Advent Mouvement, (Marea mişcare adventă: apariţia şi dezvoltarea ei), i-o face lui Ellen White înainte de a primi prima viziune, în decembrie 1844.

  Câţi ani a mai trăit Ellen după această viziune? Şaptezeci şi unu de ani. Câte pagini de literatură au scris aceste mâini tremurânde, incapabile de a mânui un creion? Mai mult de o sută de mii. Ce subiecte a abordat această fată analfabetă? De la sănătate la psihologie, filosofie, educaţie, teologie, escatologie, familie şi multe alte teme. Câte predici a ţinut? Totalul predicilor şi al discursurilor ţinute călătorind de-a lungul Americii, Europei şi Australiei se estimează a fi undeva la zece mii.

  Pavel a scris: „Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos” (Filipeni 1:6). Până la urmă, văzând ceea ce Domnul a putut face în viaţa lui Ellen White, ce te-ar face să crezi că azi nu ar mai fi capabil să lucreze la fel şi în a ta?

  #Dumnezeulminunilor #puteredivină

  Loc vacant de profet - 2017. „Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos” (Filipeni 1:6) #Dumnezeulminunilor #puteredivină
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!