„Nu îmi e frică de tine”

  Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei! (Proverbele 1:10)

  Cu cea mai mare iscusinţă de pe lume, copilul s-a apropiat de tatăl său şi i-a spus:

  – Tata, Satana e mai puternic decât mine?

  – Oh, da, fiule, a răspuns tatăl.

  Şi e mai puternic şi decât tine?

  – Da, fiule, e mai puternic şi decât mine

  Surprins de răspuns, copilul a rămas gânditor, apoi a întrebat:

  – E mai puternic decât Isus?

  – Oh, nu, fiule, a răspuns tatăl, Isus este mai puternic decât el.

  Atunci, cu un surâs pe buze, copilul a exclamat:

  – Atunci nu mi-e frică de el!

  Nici tu nu trebuie să te temi de Diavol. Satana este un vrăjmaş deja învins. Isus descrie acest lucru în două pasaje din Luca: „Când omul cel tare şi bine înarmat [Satana] îşi păzeşte casa, averile îi sunt la adăpost. Dar, dacă vine peste el unul mai tare [Isus] decât el şi-l biruieşte, atunci îi ia cu sila toate armele în care se încredea şi împarte prăzile luate de la el” (Luca 11:21,22). „Omul puternic” nu numai că a fost pus în încurcătură de Isus, ci l-a şi dezarmat, iar prada lui a împărţit-o.

  Pentru a clarifica amploarea victoriei lui Isus asupra lui Satana, doctorul Luca foloseşte un termen grec folosit în vremea sa: panoplian, de unde este derivat cuvântul panoplie. Panoplia nu era o parte din armament, era armamentul complet. Satana s-a încrezut în armele sale pe parcursul celor două mii de ani, dar Hristos a dejucat toate dispozitivele sale infernale, i-a luat tot armamentul şi a făcut cunoscut caracterul rău al acestui duşman al fiinţelor umane.

  Cuvintele lui Luca mi-au adus aminte de acest pasaj al lui Pavel: „[Hristos] A dezbrăcat domniile şi stăpânirile şi le-a făcut de ocară înaintea lumii, după ce a ieşit biruitor asupra lor prin cruce” (Coloseni 2:15). Cum? L-a dezbrăcat? Da! Aceasta înseamnă că Domnul i-a luat Diavolului „hainele sale” şi l-a lăsat gol; i-a luat armura. Chiar dacă putem spune că Diavolul continuă să fie un duşman periculos, nu uita că tu eşti fiul celui „mai tare”, adică al lui Hristos. Puterea lui Isus te va face victorios asupra forţelor răului.

  #suntfiulceluimaiputernic #victorieînIsus

  „Nu îmi e frică de tine” - 2017. Domnul i-a luat Diavolului „hainele sale” şi l-a lăsat gol; i-a luat armura. Chiar dacă putem spune că Diavolul continuă să fie un duşman periculos, nu uita că tu eşti fiul celui „mai tare”, adică al lui Hristos. Puterea lui Isus te va face victorios asupra forţelor răului. #suntfiulceluimaiputernic #victorieînIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...