Galeria de onoare

  Toţi aceştia, măcar că au fost lăudaţi pentru credinţa lor, totuşi n-au primit ce le fusese făgăduit, pentru că Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n-ajungă ei la desăvârşire fără noi. (Evrei 11:39,40)

  Într-o zi ca cea de astăzi, în anul 1939, a fost inaugurată galeria de onoare a baseballului din oraşul Coopersrown, New York. Obiectivul era acela de a păstra istoria baseballului, de a expune obiecte importante din istoria acestui joc şi, mai presus de orice, de a-i onora pe cei mai buni jucători, antrenori şi alte persoane care aveau legătură cu baseballul. Deviza galeriei era: „Păstrează istoria, onorează excelenţa, conectează generaţiile.” În acea zi, primii cinci jucători care au fost onoraţi în această galerie au fost: Ty Cobb, Babe Ruth, Honus Wagner, Christy Mathewson şi Walter Johnson. În 2014, dominicanii au sărbătorit cu mare pompă includerea în acel pavilion al celebrităţilor sportului şi steaua lui Pedro Martinez.

  Ştiai că şi Biblia are, de asemenea, o „galerie de onoare”? O poţi găsi în capitolul 11 al Epistolei către evrei. În acest capitol se păstrează istoria marilor eroi ai credinţei, care ne servesc nouă ca exemple. Onorăm aici excelenţa celor care, „prin credinţă au cucerit ei împărăţii, au făcut dreptate, au căpătat făgăduinţe, au astupat gurile leilor, au stins puterea focului, au scăpat de ascuţişul sabiei, s-au vindecat de boli, au fost viteji în războaie, au pus pe fugă oştirile vrăjmaşe” (Evrei 11:33,34). Şi, mai presus de toate, toţi aceştia au făcut legătura generaţiilor trecute cu prezentul, pentru că puterea Dumnezeului care S-a descoperit acestor giganţi ai credinţei este încă la dispoziţia noastră şi azi.

  Îţi voi spune ceva în plus despre „galeria de onoare” a fiilor lui Dumnezeu: Ceremonia de înmânare a premiilor nu s-a realizat încă. De ce? Pentru că Dumnezeu are încă loc pentru tine şi pentru mine, care facem parte din această galerie spirituală. Noi avem ocazia să facem parte din galeria de onoare a copiilor lui Dumnezeu. Încă de astăzi trebuie să te hotărăşti să faci diferenţa, să cauţi excelenţa în tot ceea ce vei întreprinde şi, mai presus de toate, nu uita să-L faci pe Isus primul în viaţa ta. Dacă vei face aşa, vei putea primi răsplata în acelaşi timp cu Avraam, David, Daniel şi cu restul eroilor credinţei, la marea ceremonie de înmânare a premiilor în Împărăţia cerurilor. Te aştept!

  #galeriadeonoarespirituală

  Galeria de onoare - 2017. Noi avem ocazia să facem parte din galeria de onoare a copiilor lui Dumnezeu. Încă de astăzi trebuie să te hotărăşti să faci diferenţa, să cauţi excelenţa în tot ceea ce vei întreprinde şi, mai presus de toate, nu uita să-L faci pe Isus primul în viaţa ta. #galeriadeonoarespirituală
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...