Galeria de onoare

Toţi aceştia, măcar că au fost lăudaţi pentru credinţa lor, totuşi n-au primit ce le fusese făgăduit, pentru că Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n-ajungă ei la desăvârşire fără noi. (Evrei 11:39,40)

Într-o zi ca cea de astăzi, în anul 1939, a fost inaugurată galeria de onoare a baseballului din oraşul Coopersrown, New York. Obiectivul era acela de a păstra istoria baseballului, de a expune obiecte importante din istoria acestui joc şi, mai presus de orice, de a-i onora pe cei mai buni jucători, antrenori şi alte persoane care aveau legătură cu baseballul. Deviza galeriei era: „Păstrează istoria, onorează excelenţa, conectează generaţiile.” În acea zi, primii cinci jucători care au fost onoraţi în această galerie au fost: Ty Cobb, Babe Ruth, Honus Wagner, Christy Mathewson şi Walter Johnson. În 2014, dominicanii au sărbătorit cu mare pompă includerea în acel pavilion al celebrităţilor sportului şi steaua lui Pedro Martinez.

Ştiai că şi Biblia are, de asemenea, o „galerie de onoare”? O poţi găsi în capitolul 11 al Epistolei către evrei. În acest capitol se păstrează istoria marilor eroi ai credinţei, care ne servesc nouă ca exemple. Onorăm aici excelenţa celor care, „prin credinţă au cucerit ei împărăţii, au făcut dreptate, au căpătat făgăduinţe, au astupat gurile leilor, au stins puterea focului, au scăpat de ascuţişul sabiei, s-au vindecat de boli, au fost viteji în războaie, au pus pe fugă oştirile vrăjmaşe” (Evrei 11:33,34). Şi, mai presus de toate, toţi aceştia au făcut legătura generaţiilor trecute cu prezentul, pentru că puterea Dumnezeului care S-a descoperit acestor giganţi ai credinţei este încă la dispoziţia noastră şi azi.

Îţi voi spune ceva în plus despre „galeria de onoare” a fiilor lui Dumnezeu: Ceremonia de înmânare a premiilor nu s-a realizat încă. De ce? Pentru că Dumnezeu are încă loc pentru tine şi pentru mine, care facem parte din această galerie spirituală. Noi avem ocazia să facem parte din galeria de onoare a copiilor lui Dumnezeu. Încă de astăzi trebuie să te hotărăşti să faci diferenţa, să cauţi excelenţa în tot ceea ce vei întreprinde şi, mai presus de toate, nu uita să-L faci pe Isus primul în viaţa ta. Dacă vei face aşa, vei putea primi răsplata în acelaşi timp cu Avraam, David, Daniel şi cu restul eroilor credinţei, la marea ceremonie de înmânare a premiilor în Împărăţia cerurilor. Te aştept!

#galeriadeonoarespirituală

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video