Galeria de onoare

  Toţi aceştia, măcar că au fost lăudaţi pentru credinţa lor, totuşi n-au primit ce le fusese făgăduit, pentru că Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n-ajungă ei la desăvârşire fără noi. (Evrei 11:39,40)

  Într-o zi ca cea de astăzi, în anul 1939, a fost inaugurată galeria de onoare a baseballului din oraşul Coopersrown, New York. Obiectivul era acela de a păstra istoria baseballului, de a expune obiecte importante din istoria acestui joc şi, mai presus de orice, de a-i onora pe cei mai buni jucători, antrenori şi alte persoane care aveau legătură cu baseballul. Deviza galeriei era: „Păstrează istoria, onorează excelenţa, conectează generaţiile.” În acea zi, primii cinci jucători care au fost onoraţi în această galerie au fost: Ty Cobb, Babe Ruth, Honus Wagner, Christy Mathewson şi Walter Johnson. În 2014, dominicanii au sărbătorit cu mare pompă includerea în acel pavilion al celebrităţilor sportului şi steaua lui Pedro Martinez.

  Ştiai că şi Biblia are, de asemenea, o „galerie de onoare”? O poţi găsi în capitolul 11 al Epistolei către evrei. În acest capitol se păstrează istoria marilor eroi ai credinţei, care ne servesc nouă ca exemple. Onorăm aici excelenţa celor care, „prin credinţă au cucerit ei împărăţii, au făcut dreptate, au căpătat făgăduinţe, au astupat gurile leilor, au stins puterea focului, au scăpat de ascuţişul sabiei, s-au vindecat de boli, au fost viteji în războaie, au pus pe fugă oştirile vrăjmaşe” (Evrei 11:33,34). Şi, mai presus de toate, toţi aceştia au făcut legătura generaţiilor trecute cu prezentul, pentru că puterea Dumnezeului care S-a descoperit acestor giganţi ai credinţei este încă la dispoziţia noastră şi azi.

  Îţi voi spune ceva în plus despre „galeria de onoare” a fiilor lui Dumnezeu: Ceremonia de înmânare a premiilor nu s-a realizat încă. De ce? Pentru că Dumnezeu are încă loc pentru tine şi pentru mine, care facem parte din această galerie spirituală. Noi avem ocazia să facem parte din galeria de onoare a copiilor lui Dumnezeu. Încă de astăzi trebuie să te hotărăşti să faci diferenţa, să cauţi excelenţa în tot ceea ce vei întreprinde şi, mai presus de toate, nu uita să-L faci pe Isus primul în viaţa ta. Dacă vei face aşa, vei putea primi răsplata în acelaşi timp cu Avraam, David, Daniel şi cu restul eroilor credinţei, la marea ceremonie de înmânare a premiilor în Împărăţia cerurilor. Te aştept!

  #galeriadeonoarespirituală

  Galeria de onoare - 2017. Noi avem ocazia să facem parte din galeria de onoare a copiilor lui Dumnezeu. Încă de astăzi trebuie să te hotărăşti să faci diferenţa, să cauţi excelenţa în tot ceea ce vei întreprinde şi, mai presus de toate, nu uita să-L faci pe Isus primul în viaţa ta.

#galeriadeonoarespirituală
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...