O carte inspiratoare

  Toată Scriptura este […] de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16,17)

  Când autoarea germană Christiane Zschirnt a pregătit o listă cu cărţile pe care toţi ar trebui să le citească, ea a pus Biblia pe primul loc şi cu multă convingere a declarat: „Cunoştinţele transmise de Biblie sunt în conformitate cu cel mai mare substrat comun al lumii occidentale.” Atunci nu este o coincidenţă faptul că cele mai mari opere literare ale civilizaţiei se datorează Sfintei Scripturi. Biblia este omniprezentă în opere precum Don Quijote, a lui Cervantes, sau Paradisul pierdut, de Milton. Putem aminti şi Divina comedie, de Dante, Fraţii Karamazov, de Dostoievski, fără să uităm să vorbim şi despre poeziile lui Amado Nervo, Gabriela Mistral sau Rubén Darío. Acum câţiva ani a fost publicat un articol în prestigiosul ziar New York Times, care acorda Bibliei titlul de onoare: „Cartea cărţilor”.

  Biblia a inspirat de asemenea fondarea celor mai prestigioase universităţi. De exemplu, în 1963, Biserica Congregaţională a fondat Universitatea Harvard, probabil cea mai faimoasă din lume, ca centru de formare teologică. Universitatea Yale a fost fondată ca instituţie al cărui scop principal era acela de a forma pastori. Universitatea Sorbona din Paris a început ca un centru de studii specializate în Sfintele Scripturi. De fapt, până târziu în secolul al XIX-lea, marile centre de educaţie superioară din Occident au fost aproape întotdeauna conduse după parametrii găsiţi în Cuvântul lui Dumnezeu.

  Cuvântul lui Dumnezeu a jucat un rol vital în înfiinţarea spitalelor, în estimarea corectă a demnităţii umane, a societăţii, a abolirii sclaviei, a artei, a muzicii, a educaţiei femeii, a formării idealurilor de libertate pentru toţi, a respectului drepturilor omului. Este de necombătut faptul că Biblia este cartea care a transformat şi stabilit bazele civilizaţiei noastre. Citirea Bibliei te va ajuta să „faci fapte bune”, deoarece Cuvântul lui Dumnezeu nu este doar o carte inspirată, ci este şi o carte „motivaţională!”

  #ocartemotivaţională #CuvântulluiDumnezeu

  O carte inspiratoare - 2017. Citirea Bibliei te va ajuta să „faci fapte bune”, deoarece Cuvântul lui Dumnezeu nu este doar o carte inspirată, ci este şi o carte „motivaţională!”

#ocartemotivaţională #CuvântulluiDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...