Spune-mi cu ce te îmbraci, şi-ţi voi spune…

  Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea. (Coloseni 3:14)

  „Joc mental: Câteodată, o bluză albă nu este doar o bluză albă”. Acesta este titlul unui articol publicat de jurnalista Sandra Blakeslee în New York Times. Este o întrebare a unui studiu raportat pe site-ul Journal of Experimental Social Psychology. [Jurnalul de psihologie socială experimentală]. În acest studiu se analizează rolul vestimentației asupra a ceea ce neurochirurgii numesc „cogniţie corporală”. Potrivit dr. Adam D. Galinsky, de la Universitatea Northwestern, „îmbrăcămintea noastră afectează modul în care noi îi percepem pe ceilalţi şi felul cum gândim despre noi înşine”.

  Pentru a dovedi acest lucru, dr. Galinsky a condus diferite experimente. De exemplu, a adunat cincizeci şi opt de studenţi şi i-a împărţit în două grupe. Unui grup i-a cerut să poarte haine ca ale lucrătorilor stradali, celuilalt grup le-a dat să poarte bluze albe de laborator. Apoi a realizat o probă de atenţie. Ce crezi că s-a întâmplat? Testul a pus în evidenţă că studenţii care purtau bluza albă au comis cu cinzeci la sută mai puţine greşeli decât cei din cealaltă grupă.

  Într-un alt studiu, Galinsky a folosit şaptezeci şi patru de studenţi. El a folosit aceleaşi bluze, dar unui grup i s-a spus că sunt haine de pictor, iar celuilalt grup i s-a spus că sunt haine de medic. După ce a aplicat acelaşi test de atenţie, grupul care credea că poartă haine de medic a fost considerabil superior celui care credea că poartă haine de pictor. Concluzia studiului este că felul în care oamenii se îmbracă schimbă felul în care îşi văd statutul psihologic. În consecinţă, are importanţă ce haine purtăm? Absolut! Pentru că ele constituie o reflecţie a ceea ce eşti tu în realitate şi ceea ce reprezinţi. Cum spunea dr. Galinsky: „Hainele acoperă corpul şi creierul.”

  Credeai că hainele sunt doar o bucată de material, care nu serveşte la nimic altceva decât să acopere corpul sau să pună în evidenţă anumite aspecte? Îmbrăcămintea ta este mai importantă decât crezi. Totuşi, cum acest subiect este foarte complex, închei cu următoarele cuvinte: „Ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare” (Coloseni 3:12). Aceasta este cea mai frumoasă podoabă!

  #îmbrăcatcauncreştin #stildeviaţă

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Unsprezece covoare pentru cort

  E posibil ca, din comoditate, să cauți referate despre Biblie sau să asculți predici de pe YouTube, dar e bine să știi că nimic nu se compară cu lectura paginilor sfinte și cu descoperirea personală a multelor comori inspirate de Dumnezeu. Merită să experimentezi citirea completă a Sfintei Scripturi. Dacă te vei ruga, vei descoperi adevărate nestemate chiar și în simplele istorii ale anonimilor din Biblie.

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...