Spune-mi cu ce te îmbraci, şi-ţi voi spune…

  Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea. (Coloseni 3:14)

  „Joc mental: Câteodată, o bluză albă nu este doar o bluză albă”. Acesta este titlul unui articol publicat de jurnalista Sandra Blakeslee în New York Times. Este o întrebare a unui studiu raportat pe site-ul Journal of Experimental Social Psychology. [Jurnalul de psihologie socială experimentală]. În acest studiu se analizează rolul vestimentației asupra a ceea ce neurochirurgii numesc „cogniţie corporală”. Potrivit dr. Adam D. Galinsky, de la Universitatea Northwestern, „îmbrăcămintea noastră afectează modul în care noi îi percepem pe ceilalţi şi felul cum gândim despre noi înşine”.

  Pentru a dovedi acest lucru, dr. Galinsky a condus diferite experimente. De exemplu, a adunat cincizeci şi opt de studenţi şi i-a împărţit în două grupe. Unui grup i-a cerut să poarte haine ca ale lucrătorilor stradali, celuilalt grup le-a dat să poarte bluze albe de laborator. Apoi a realizat o probă de atenţie. Ce crezi că s-a întâmplat? Testul a pus în evidenţă că studenţii care purtau bluza albă au comis cu cinzeci la sută mai puţine greşeli decât cei din cealaltă grupă.

  Într-un alt studiu, Galinsky a folosit şaptezeci şi patru de studenţi. El a folosit aceleaşi bluze, dar unui grup i s-a spus că sunt haine de pictor, iar celuilalt grup i s-a spus că sunt haine de medic. După ce a aplicat acelaşi test de atenţie, grupul care credea că poartă haine de medic a fost considerabil superior celui care credea că poartă haine de pictor. Concluzia studiului este că felul în care oamenii se îmbracă schimbă felul în care îşi văd statutul psihologic. În consecinţă, are importanţă ce haine purtăm? Absolut! Pentru că ele constituie o reflecţie a ceea ce eşti tu în realitate şi ceea ce reprezinţi. Cum spunea dr. Galinsky: „Hainele acoperă corpul şi creierul.”

  Credeai că hainele sunt doar o bucată de material, care nu serveşte la nimic altceva decât să acopere corpul sau să pună în evidenţă anumite aspecte? Îmbrăcămintea ta este mai importantă decât crezi. Totuşi, cum acest subiect este foarte complex, închei cu următoarele cuvinte: „Ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare” (Coloseni 3:12). Aceasta este cea mai frumoasă podoabă!

  #îmbrăcatcauncreştin #stildeviaţă

  Spune-mi cu ce te îmbraci, şi-ţi voi spune... - 2017. Credeai că hainele sunt doar o bucată de material, care nu serveşte la nimic altceva decât să acopere corpul sau să pună în evidenţă anumite aspecte? Îmbrăcămintea ta este mai importantă decât crezi. #îmbrăcatcauncreştin #stildeviaţă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...