Spune-mi cu ce te îmbraci, şi-ţi voi spune…

  Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea. (Coloseni 3:14)

  „Joc mental: Câteodată, o bluză albă nu este doar o bluză albă”. Acesta este titlul unui articol publicat de jurnalista Sandra Blakeslee în New York Times. Este o întrebare a unui studiu raportat pe site-ul Journal of Experimental Social Psychology. [Jurnalul de psihologie socială experimentală]. În acest studiu se analizează rolul vestimentației asupra a ceea ce neurochirurgii numesc „cogniţie corporală”. Potrivit dr. Adam D. Galinsky, de la Universitatea Northwestern, „îmbrăcămintea noastră afectează modul în care noi îi percepem pe ceilalţi şi felul cum gândim despre noi înşine”.

  Pentru a dovedi acest lucru, dr. Galinsky a condus diferite experimente. De exemplu, a adunat cincizeci şi opt de studenţi şi i-a împărţit în două grupe. Unui grup i-a cerut să poarte haine ca ale lucrătorilor stradali, celuilalt grup le-a dat să poarte bluze albe de laborator. Apoi a realizat o probă de atenţie. Ce crezi că s-a întâmplat? Testul a pus în evidenţă că studenţii care purtau bluza albă au comis cu cinzeci la sută mai puţine greşeli decât cei din cealaltă grupă.

  Într-un alt studiu, Galinsky a folosit şaptezeci şi patru de studenţi. El a folosit aceleaşi bluze, dar unui grup i s-a spus că sunt haine de pictor, iar celuilalt grup i s-a spus că sunt haine de medic. După ce a aplicat acelaşi test de atenţie, grupul care credea că poartă haine de medic a fost considerabil superior celui care credea că poartă haine de pictor. Concluzia studiului este că felul în care oamenii se îmbracă schimbă felul în care îşi văd statutul psihologic. În consecinţă, are importanţă ce haine purtăm? Absolut! Pentru că ele constituie o reflecţie a ceea ce eşti tu în realitate şi ceea ce reprezinţi. Cum spunea dr. Galinsky: „Hainele acoperă corpul şi creierul.”

  Credeai că hainele sunt doar o bucată de material, care nu serveşte la nimic altceva decât să acopere corpul sau să pună în evidenţă anumite aspecte? Îmbrăcămintea ta este mai importantă decât crezi. Totuşi, cum acest subiect este foarte complex, închei cu următoarele cuvinte: „Ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare” (Coloseni 3:12). Aceasta este cea mai frumoasă podoabă!

  #îmbrăcatcauncreştin #stildeviaţă

  Spune-mi cu ce te îmbraci, şi-ţi voi spune... - 2017. Credeai că hainele sunt doar o bucată de material, care nu serveşte la nimic altceva decât să acopere corpul sau să pună în evidenţă anumite aspecte? Îmbrăcămintea ta este mai importantă decât crezi.

#îmbrăcatcauncreştin #stildeviaţă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Două table ale Legii

  Oare cum ar fi ca aceste table ale iubirii să modifice filozofia mea de viață și, în loc să văd totul ca pe o permanentă interdicție, să abordez viața din perspectiva iubirii și să caut posibilități prin care pot manifesta iubire față de Dumnezeul meu și față de semenii mei? Este nevoie de o decizie voită, conștientă, apoi de stăruință în rugăciune. Dușmanul nostru și al lui Dumnezeu nu va fi prea binevoitor să ne lase să-i iubim pe ceilalți, mai ales pe rivalii noștri sau pe cei ce ne sunt antipatici.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...