„Bine ai venit acasă, Isus!”

  Vegheaţi dar în tot timpul şi rugaţi-vă. (Luca 31:36)

  Robby Robins a fost pilot al Forţelor Aeriene în timpul primului război împotriva Irakului. După ce a îndeplinit trei sute de misiuni, a fost informat că se poate întoarce la bază pentru a merge acasă. Pentru că dorea să-şi surprindă soţia şi copiii, nu i-a anunţat şi a rugat un prieten să vină la aeroport pentru a-l duce acasă. După lunga călătorie cu avionul, Robby a parcurs un drum foarte lung pe cale terestră pe parcursul unei nopţi întregi. Când prietenul l-a lăsat în faţa casei, chiar la răsăritul zilei, a văzut un imens afiş care zicea: „Bine ai venit acasă, tata!”

  Cum a ştiut familia sa de întoarcerea lui Robby dacă nimeni nu i-a anunţat? Să-l lăsăm pe Robby să ne explice:

  „Când am intrat în casă, copiii, care se pregăteau să meargă la şcoală, au strigat: «Tata s-a întors!» Susanne, soţia mea, a venit în hol fugind, coafată, machiată şi îmbrăcată într-o minunată rochie galbenă. Cum ai ştiut că mă voi întoarce astăzi? am întrebat-o eu.”

  „Nu am ştiut, a răspuns Susanne plângând de bucurie. Când am aflat că războiul se termină, am presupus că urmează să te întorci. Aşa că, pentru ca venirea ta să nu ne surprindă, am decis cu toţii să fim întotdeauna pregătiţi.”

  Nu crezi că ar fi bine ca şi noi să urmăm exemplul acestei familii, fiind pregătiţi în fiecare zi pentru întoarcerea Domnului? Bineînţeles, această pregătire nu implică pierderea oricărui interes pentru treburile acestui pământ, încetarea lucrului, a studiului sau adoptarea unei atitudini neglijente faţă de îndatoririle noastre pământeşti pentru a demonstra că suntem pregătiţi pentru a-L primi pe Domnul.

  Evanghelia lui Luca se referă la unul din lucrurile care pun în evidenţă faptul că noi facem pregătirile necesare pentru a-L primi pe Mântuitorul la a doua Sa venire: „Vegheaţi dar în tot timpul şi rugaţi-vă, ca să aveţi putere să scăpaţi de toate lucrurile acestea care se vor întâmpla şi să staţi în picioare înaintea Fiului omului” (Luca 21:36). Cum putem noi să fim pregătiţi pentru întoarcerea Domnului? „Rugându-ne neîncetat.” Iar o excelentă rugăciune ar fi: „Fii binevenit, îţi deschid uşa sufletului meu!”

  #aşteptândvenireaSa #rugându-neneîncetat

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...