„Bine ai venit acasă, Isus!”

  Vegheaţi dar în tot timpul şi rugaţi-vă. (Luca 31:36)

  Robby Robins a fost pilot al Forţelor Aeriene în timpul primului război împotriva Irakului. După ce a îndeplinit trei sute de misiuni, a fost informat că se poate întoarce la bază pentru a merge acasă. Pentru că dorea să-şi surprindă soţia şi copiii, nu i-a anunţat şi a rugat un prieten să vină la aeroport pentru a-l duce acasă. După lunga călătorie cu avionul, Robby a parcurs un drum foarte lung pe cale terestră pe parcursul unei nopţi întregi. Când prietenul l-a lăsat în faţa casei, chiar la răsăritul zilei, a văzut un imens afiş care zicea: „Bine ai venit acasă, tata!”

  Cum a ştiut familia sa de întoarcerea lui Robby dacă nimeni nu i-a anunţat? Să-l lăsăm pe Robby să ne explice:

  „Când am intrat în casă, copiii, care se pregăteau să meargă la şcoală, au strigat: «Tata s-a întors!» Susanne, soţia mea, a venit în hol fugind, coafată, machiată şi îmbrăcată într-o minunată rochie galbenă. Cum ai ştiut că mă voi întoarce astăzi? am întrebat-o eu.”

  „Nu am ştiut, a răspuns Susanne plângând de bucurie. Când am aflat că războiul se termină, am presupus că urmează să te întorci. Aşa că, pentru ca venirea ta să nu ne surprindă, am decis cu toţii să fim întotdeauna pregătiţi.”

  Nu crezi că ar fi bine ca şi noi să urmăm exemplul acestei familii, fiind pregătiţi în fiecare zi pentru întoarcerea Domnului? Bineînţeles, această pregătire nu implică pierderea oricărui interes pentru treburile acestui pământ, încetarea lucrului, a studiului sau adoptarea unei atitudini neglijente faţă de îndatoririle noastre pământeşti pentru a demonstra că suntem pregătiţi pentru a-L primi pe Domnul.

  Evanghelia lui Luca se referă la unul din lucrurile care pun în evidenţă faptul că noi facem pregătirile necesare pentru a-L primi pe Mântuitorul la a doua Sa venire: „Vegheaţi dar în tot timpul şi rugaţi-vă, ca să aveţi putere să scăpaţi de toate lucrurile acestea care se vor întâmpla şi să staţi în picioare înaintea Fiului omului” (Luca 21:36). Cum putem noi să fim pregătiţi pentru întoarcerea Domnului? „Rugându-ne neîncetat.” Iar o excelentă rugăciune ar fi: „Fii binevenit, îţi deschid uşa sufletului meu!”

  #aşteptândvenireaSa #rugându-neneîncetat

  „Bine ai venit acasă, Isus!” - 2017. „Vegheaţi dar în tot timpul şi rugaţi-vă, ca să aveţi putere să scăpaţi de toate lucrurile acestea care se vor întâmpla şi să staţi în picioare înaintea Fiului omului” (Luca 21:36) #aşteptândvenireaSa #rugându-neneîncetat
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...