Un semn la numele tău

  Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac! (Luca 23:34)

  Înainte de a urca pe tronul Franţei, regele Ludovic al XII-lea, numit şi „Tatăl poporului”, avea mulţi adversari. De îndată ce a fost încoronat, a apelat la consilierii săi şi le-a ordonat să pregătească o listă cu toţi opozanţii şi duşmanii săi. Primind documentul, regele marcă cu o cruciuliţă toate numele de pe listă.

  Când această veste a ajuns la urechile duşmanilor săi, aceştia din urmă au încercat să fugă, deoarece pentru ei, această cruciuliţă era sinonimă cu o sentinţă de moarte. Aflând de spaima criticilor lui, Ludovic al XII-lea a decis să-i cheme pe fiecare şi să le vorbească, să le explice că acea cruciuliţă era mai degrabă un semn de iertare, nu de pedeapsă. A mai continuat să le spună că acest semn îi permitea să urmeze exemplul lăsat de Hristos când, la crucea de pe Calvar, a strigat: „Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac!” (Luca 23:34).

  Cu acest gest de iertare, Ludovic al XII-lea şi-a arătat măreţia ca monarh şi ca fiinţă umană. Fără îndoială, Napoleon Bonaparte avea dreptate când a spus: „Iertarea ne face superiori celor care ne-au rănit.” Hristos Şi-a demonstrat superioritatea iertându-i pe cei care L-au dat la moarte şi continuă să dea dovadă de măreţie când, zi după zi, pune iertarea Sa la dispoziţia noastră. El, care nu a păcătuit niciodată, a pus o cruce lângă păcatele tale, nu pentru a te condamna, ci pentru a te salva. Prin moartea Sa pe cruce, tu poţi primi „iertare de păcate şi moştenirea împreună cu cei sfinţiţi” (Faptele 26:18).

  Dacă şi mie mi se mai întâmplă, sunt sigur că şi tu ai mai păcătuit şi nu ai ajuns încă la standardul divin, călcând poruncile Regelui universului. Dar soluţia nu este să fugi din prezenţa Monarhului ceresc, ci să mergi la El şi, precum fiul risipitor, să-i spui: „Tată, am păcătuit împotriva cerului şi împotriva Ta” (Luca 15:21). Poţi să te încrezi pe deplin în aceste cuvinte: „Vă scriu, copilaşilor, fiindcă păcatele vă sunt iertate pentru Numele Lui” (1 Ioan 2:12). Lângă numele tău, Dumnezeu a pus o cruce. Nu uita asta niciodată!

  #ocruciuliţălângănumelemeu #iertaredivină

  Un semn la numele tău - 2017. Dacă şi mie mi se mai întâmplă, sunt sigur că şi tu ai mai păcătuit şi nu ai ajuns încă la standardul divin, călcând poruncile Regelui universului. Soluţia nu este să fugi din prezenţa Monarhului ceresc, ci să mergi la El şi să-i spui: „Tată, am păcătuit împotriva cerului şi împotriva Ta” #ocruciuliţălângănumelemeu #iertaredivină
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Patru anotimpuri

  Având în vedere grija și dragostea cu care Tatăl nostru a pregătit această planetă drept cămin al nostru, Îi datorăm cel puțin respectul pentru opera Lui și ne datorăm nouă înșine păstrarea în condiții cât mai plăcute a acestui loc primit cadou. Noi nu putem distruge planeta, nici măcar Diavolul nu poate, dar o putem degrada și ne putem îngreuna viața chiar aici unde ar trebui să fim fericiți și să ne simțim confortabil.

  Sfertul academic

  Orice scuză ai acum în spatele căreia așezi lipsa de punctualitate ar trebui abandonată. Atunci când întârziem, chiar și la o întâlnire simplă cu familia sau prietenii, transmitem lipsă de considerație și impolitețe. Nu supărarea sau reproșurile cuiva ar trebui să ne facă mai punctuali, ci respectul față de noi înșine și educația.

  Cele patru zări

  Acolo, în locul în care te-a așezat Dumnezeu prin familia ta, fă tot ce este mai bine pentru ca viața comunității în care trăiești să fie mai ușoară și mai plăcută. Nu te considera un străin, ci integrează-te în societatea care te găzduiește!

  Tracțiune integrală

  Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...