Apa vieţii

  Celui ce îi este sete îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieţii. (Apocalipsa 21:6)

  Pe când avea nouă ani, Rachel Beckwith a salvat viaţa a şaizeci de mii de persoane. Sunt foarte sigur că nu ai auzit niciodată vorbindu-se despre această mare ispravă, nu-i aşa? Lamentabil, media dă dovadă de o atracţie înspre publicarea lucrurilor celor mai triviale, înrudite cu politica sau comedia, şi marii eroi ai lumii trec prin faţa noastră complet ignoraţi.

  Cu puţin timp înainte de a sărbători cea de-a noua aniversare, Rachel a aflat că, din lipsa apei potabile, milioane de copii africani mureau înainte să împlinească cinci ani. Ce ar putea face o fată de nouă ani pentru aceşti copii? Răspunsul evident ar putea fi simplu: nimic! Cu toate acestea, Rachel a făcut ceea ce nici chiar ea nu şi-a închipuit. Prima dată a hotărât să se unească cu Charity Water şi să înceapă să strângă fonduri pentru proiecte de aprovizionare cu apă potabilă în folosul copiilor din Africa. Pe site-ul celor de la Charity Water, ea a publicat următorul anunţ: „De ziua mea, cer tuturor celor apropiaţi, părinţilor şi familiei, prietenilor şi apropiaţilor să dea bani în favoarea campaniei mele în loc să-mi aducă mie cadouri pentru aniversare.”

  Rachel Beckwith nu a putut să contemple realizarea visului său. În timp ce familia sa călătorea pe o autostradă din Seattle, un accident în care au fost implicate trei autovehicule a pus capăt vieţii acestei fetiţe. Auzind vestea, un mare număr de participanţi din oraşul ei au început să depună bani în contul Charity Water. Mai târziu, s-au alăturat mişcării oameni din tot statul Washington, din toată naţiunea şi din alte ţări. Datorită campaniei iniţiate de Rachel, Charity Water a strâns mai bine de un milion patru sute de mii de dolari. În acest moment, prin iniţiativa lui Rachel, mai bine de şaizeci de mii de copii au fost scăpaţi de la o moarte sigură.

  Rachel şi-a îndreptat atenţia spre a obţine apă care să stingă setea fizică a mii de persoane. Nu te interesează să împarţi „apa vieţii” cu cei care mor din cauza secetei spirituale? Este de datoria noastră să adresăm invitaţia următoare: „Şi celui ce îi este sete să vină; cine vrea să ia apa vieţii fără plată! (Apocalipsa 22:17). Să o imităm pe Rachel. Nu permite ca lumea să moară de sete, oferă-le „apa vieţii”.

  #împarteApavieţii #propovăduieştepeIsus

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...