Apa vieţii

  Celui ce îi este sete îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieţii. (Apocalipsa 21:6)

  Pe când avea nouă ani, Rachel Beckwith a salvat viaţa a şaizeci de mii de persoane. Sunt foarte sigur că nu ai auzit niciodată vorbindu-se despre această mare ispravă, nu-i aşa? Lamentabil, media dă dovadă de o atracţie înspre publicarea lucrurilor celor mai triviale, înrudite cu politica sau comedia, şi marii eroi ai lumii trec prin faţa noastră complet ignoraţi.

  Cu puţin timp înainte de a sărbători cea de-a noua aniversare, Rachel a aflat că, din lipsa apei potabile, milioane de copii africani mureau înainte să împlinească cinci ani. Ce ar putea face o fată de nouă ani pentru aceşti copii? Răspunsul evident ar putea fi simplu: nimic! Cu toate acestea, Rachel a făcut ceea ce nici chiar ea nu şi-a închipuit. Prima dată a hotărât să se unească cu Charity Water şi să înceapă să strângă fonduri pentru proiecte de aprovizionare cu apă potabilă în folosul copiilor din Africa. Pe site-ul celor de la Charity Water, ea a publicat următorul anunţ: „De ziua mea, cer tuturor celor apropiaţi, părinţilor şi familiei, prietenilor şi apropiaţilor să dea bani în favoarea campaniei mele în loc să-mi aducă mie cadouri pentru aniversare.”

  Rachel Beckwith nu a putut să contemple realizarea visului său. În timp ce familia sa călătorea pe o autostradă din Seattle, un accident în care au fost implicate trei autovehicule a pus capăt vieţii acestei fetiţe. Auzind vestea, un mare număr de participanţi din oraşul ei au început să depună bani în contul Charity Water. Mai târziu, s-au alăturat mişcării oameni din tot statul Washington, din toată naţiunea şi din alte ţări. Datorită campaniei iniţiate de Rachel, Charity Water a strâns mai bine de un milion patru sute de mii de dolari. În acest moment, prin iniţiativa lui Rachel, mai bine de şaizeci de mii de copii au fost scăpaţi de la o moarte sigură.

  Rachel şi-a îndreptat atenţia spre a obţine apă care să stingă setea fizică a mii de persoane. Nu te interesează să împarţi „apa vieţii” cu cei care mor din cauza secetei spirituale? Este de datoria noastră să adresăm invitaţia următoare: „Şi celui ce îi este sete să vină; cine vrea să ia apa vieţii fără plată! (Apocalipsa 22:17). Să o imităm pe Rachel. Nu permite ca lumea să moară de sete, oferă-le „apa vieţii”.

  #împarteApavieţii #propovăduieştepeIsus

  Apa vieţii - 2017. Nu te interesează să împarţi „apa vieţii” cu cei care mor din cauza secetei spirituale? Este de datoria noastră să adresăm invitaţia următoare: „Şi celui ce îi este sete să vină; cine vrea să ia apa vieţii fără plată! (Apocalipsa 22:17). #împarteApavieţii #propovăduieştepeIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...