De ce sau cu ce scop?

  Pentru ca, […] să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz! (2 Corinteni 1:4)

  Deşi eram la o vârstă fragedă, nu aveam decât şase ani, încă îmi aduc aminte cu emoţie de ziua în care mama mea mi-a făcut cadou un radioemiţător cu cititor de casete. Aparatul era livrat cu o casetă (pe acele vremuri nu existau compact discuri) a unui cântăreţ spaniol. Unul dintre cântecele care a impresionat cel mai mult sufletul meu de copil avea un titlu foarte simplu: „Spune-mi.” Acest cântec povesteşte istoria unui individ care, obosit să vadă atâta lume rea în jurul lui, face apel la Dumnezeu şi îi pune o serie de întrebări:

  Spune-mi!
  De ce oamenii nu mai zâmbesc?
  De ce flutură armele în aer?
  De ce toţi aceşti răniţi?
  Spune-mi! Spune-mi!
  De ce copii maltrataţi?
  De ce bătrânii uitaţi?
  De ce vise interzise?
  Spune-mi! Spune-mi!

  Nu ne este la îndemână să înţelegem pe deplin răspunsurile la de ce-urile suferinţelor noastre. Dar putem să găsim răspunsul la o altă întrebare, mai precisă şi cu mai mult sens: Cu ce scop, Doamne? La urma urmelor, acest de ce este ceva ce nu putem evita.

  Acest de ce înseamnă cu ce scop, care este obiectivul? În două pasaje din ultima Epistolă către corinteni, apostolul Pavel ne ajută cu acest de ce al suferinţelor noastre. El a înţeles în cele din urmă motivul a tot ceea ce i s-a întâmplat.

  „Pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz!” (2 Corinteni 1:4). Prin urmare, la fel cum Dumnezeu ne mângâie în dragostea şi mila Sa, şi noi trebuie să ajungem să fim instrumente de consolare pentru ceilalţi. Dumnezeu foloseşte circumstanţele dificile ale vieţii pentru a dezvolta în noi sensibilitatea necesară care să ne permită să le întindem o mână de ajutor celorlalţi. Treci chiar acum prin momente dureroase? Nu dispera, cere-i lui Dumnezeu să te ajute să înţelegi scopul.

  #ScopuriDivine #Dumnezeuareunmotivpentrutoate

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...