De ce sau cu ce scop?

  Pentru ca, […] să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz! (2 Corinteni 1:4)

  Deşi eram la o vârstă fragedă, nu aveam decât şase ani, încă îmi aduc aminte cu emoţie de ziua în care mama mea mi-a făcut cadou un radioemiţător cu cititor de casete. Aparatul era livrat cu o casetă (pe acele vremuri nu existau compact discuri) a unui cântăreţ spaniol. Unul dintre cântecele care a impresionat cel mai mult sufletul meu de copil avea un titlu foarte simplu: „Spune-mi.” Acest cântec povesteşte istoria unui individ care, obosit să vadă atâta lume rea în jurul lui, face apel la Dumnezeu şi îi pune o serie de întrebări:

  Spune-mi!
  De ce oamenii nu mai zâmbesc?
  De ce flutură armele în aer?
  De ce toţi aceşti răniţi?
  Spune-mi! Spune-mi!
  De ce copii maltrataţi?
  De ce bătrânii uitaţi?
  De ce vise interzise?
  Spune-mi! Spune-mi!

  Nu ne este la îndemână să înţelegem pe deplin răspunsurile la de ce-urile suferinţelor noastre. Dar putem să găsim răspunsul la o altă întrebare, mai precisă şi cu mai mult sens: Cu ce scop, Doamne? La urma urmelor, acest de ce este ceva ce nu putem evita.

  Acest de ce înseamnă cu ce scop, care este obiectivul? În două pasaje din ultima Epistolă către corinteni, apostolul Pavel ne ajută cu acest de ce al suferinţelor noastre. El a înţeles în cele din urmă motivul a tot ceea ce i s-a întâmplat.

  „Pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz!” (2 Corinteni 1:4). Prin urmare, la fel cum Dumnezeu ne mângâie în dragostea şi mila Sa, şi noi trebuie să ajungem să fim instrumente de consolare pentru ceilalţi. Dumnezeu foloseşte circumstanţele dificile ale vieţii pentru a dezvolta în noi sensibilitatea necesară care să ne permită să le întindem o mână de ajutor celorlalţi. Treci chiar acum prin momente dureroase? Nu dispera, cere-i lui Dumnezeu să te ajute să înţelegi scopul.

  #ScopuriDivine #Dumnezeuareunmotivpentrutoate

  De ce sau cu ce scop? - 2017. Dumnezeu foloseşte circumstanţele dificile ale vieţii pentru a dezvolta în noi sensibilitatea necesară care să ne permită să le întindem o mână de ajutor celorlalţi. Treci chiar acum prin momente dureroase? Nu dispera, cere-i lui Dumnezeu să te ajute să înţelegi scopul. #ScopuriDivine #Dumnezeuareunmotivpentrutoate
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...