De ce sau cu ce scop?

  Pentru ca, […] să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz! (2 Corinteni 1:4)

  Deşi eram la o vârstă fragedă, nu aveam decât şase ani, încă îmi aduc aminte cu emoţie de ziua în care mama mea mi-a făcut cadou un radioemiţător cu cititor de casete. Aparatul era livrat cu o casetă (pe acele vremuri nu existau compact discuri) a unui cântăreţ spaniol. Unul dintre cântecele care a impresionat cel mai mult sufletul meu de copil avea un titlu foarte simplu: „Spune-mi.” Acest cântec povesteşte istoria unui individ care, obosit să vadă atâta lume rea în jurul lui, face apel la Dumnezeu şi îi pune o serie de întrebări:

  Spune-mi!
  De ce oamenii nu mai zâmbesc?
  De ce flutură armele în aer?
  De ce toţi aceşti răniţi?
  Spune-mi! Spune-mi!
  De ce copii maltrataţi?
  De ce bătrânii uitaţi?
  De ce vise interzise?
  Spune-mi! Spune-mi!

  Nu ne este la îndemână să înţelegem pe deplin răspunsurile la de ce-urile suferinţelor noastre. Dar putem să găsim răspunsul la o altă întrebare, mai precisă şi cu mai mult sens: Cu ce scop, Doamne? La urma urmelor, acest de ce este ceva ce nu putem evita.

  Acest de ce înseamnă cu ce scop, care este obiectivul? În două pasaje din ultima Epistolă către corinteni, apostolul Pavel ne ajută cu acest de ce al suferinţelor noastre. El a înţeles în cele din urmă motivul a tot ceea ce i s-a întâmplat.

  „Pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz!” (2 Corinteni 1:4). Prin urmare, la fel cum Dumnezeu ne mângâie în dragostea şi mila Sa, şi noi trebuie să ajungem să fim instrumente de consolare pentru ceilalţi. Dumnezeu foloseşte circumstanţele dificile ale vieţii pentru a dezvolta în noi sensibilitatea necesară care să ne permită să le întindem o mână de ajutor celorlalţi. Treci chiar acum prin momente dureroase? Nu dispera, cere-i lui Dumnezeu să te ajute să înţelegi scopul.

  #ScopuriDivine #Dumnezeuareunmotivpentrutoate

  De ce sau cu ce scop? - 2017. Dumnezeu foloseşte circumstanţele dificile ale vieţii pentru a dezvolta în noi sensibilitatea necesară care să ne permită să le întindem o mână de ajutor celorlalţi. Treci chiar acum prin momente dureroase? Nu dispera, cere-i lui Dumnezeu să te ajute să înţelegi scopul.

#ScopuriDivine #Dumnezeuareunmotivpentrutoate
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...