Mai multe cuvinte

  Când vă rugaţi, să nu bolborosiţi aceleaşi vorbe. (Matei 6:7)

  Mulţi dintre noi am crescut repetând pe de rost modelul de rugăciune pe care Domnul Isus i-a învăţat pe ucenici: Tatăl nostru. Dar ne-am oprit vreodată să medităm la ceea ce spune această cerere? Nu cu mult timp în urmă, am găsit următorul mesaj pe care-l voi împărtăşi cu voi:

  Nu pot spune „Tată” dacă nu trăiesc în mod voit în fiecare zi ca un copil al Său.

  Nu pot spune „nostru” dacă eu trăiesc doar pentru mine.

  Nu pot spune „care eşti în ceruri” dacă nu acord importanţă decât pământescului.

  Nu pot spune „sfinţească-se Numele Tău” dacă nu onorez acest Nume.

  Nu pot spune „vie Împărăţia Ta” dacă nu mă gândesc decât la măreţia acestei lumi.

  Nu pot spune „facă-se voia Ta” dacă nu o accept în viaţa mea.

  Nu pot spune „precum în cer, aşa şi pe pământ” dacă pentru mine asta nu este important.

  Nu pot spune „pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi” dacă nu am niciun interes pentru binele altuia.

  Nu pot spune „şi ne iartă nouă greşelile noastre” dacă păstrez ranchiună aproapelui meu.

  Nu pot spune „şi nu ne duce în ispită” dacă intenţionat mă expun influenţei păcatului.

  Nu pot spune „izbăveşte-ne de cel rău” dacă nu sunt dispus să mă îmbrac cu toată armura Duhului Sfânt.

  Nu pot spune „căci a Ta este împărăţia” dacă El nu este Regele vieţii mele.

  Nu pot spune „puterea” dacă nu primesc de la El putere.

  Nu pot spune „slava” dacă nu caut decât gloria proprie.

  Nu pot spune „în veci” dacă orizontul vieţii mele este limitat la „acum” şi „aici”.

  Nu pot spune „Amin” dacă nu pot sunt de acord cu toate cele de mai sus.

  În concluzie, rugăciunea este mai mult decât o simplă recitare a cuvintelor deseori fără legătură între ele. Viaţa ta zilnică are mai mult din rugăciune decât expresiile tale. Tot ceea ce faci, într-un fel sau altul, constituie o rugăciune. Este ceea ce apostolul voia să spună când a declarat: „Rugaţi-vă în orice loc”, „rugaţi-vă neîncetat” şi „stăruiţi în rugăciune” . Nu-i aşa că ţi-ar plăcea să fie concordanţă între ceea ce spui când te rogi şi ceea ce faci în viaţa de zi cu zi?

  #modelderugăciune

  Mai multe cuvinte - 2017. Rugăciunea este mai mult decât o simplă recitare a cuvintelor deseori fără legătură între ele. Viaţa ta zilnică are mai mult din rugăciune decât expresiile tale. Tot ceea ce faci, într-un fel sau altul, constituie o rugăciune.

#modelderugăciune
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Două table ale Legii

  Oare cum ar fi ca aceste table ale iubirii să modifice filozofia mea de viață și, în loc să văd totul ca pe o permanentă interdicție, să abordez viața din perspectiva iubirii și să caut posibilități prin care pot manifesta iubire față de Dumnezeul meu și față de semenii mei? Este nevoie de o decizie voită, conștientă, apoi de stăruință în rugăciune. Dușmanul nostru și al lui Dumnezeu nu va fi prea binevoitor să ne lase să-i iubim pe ceilalți, mai ales pe rivalii noștri sau pe cei ce ne sunt antipatici.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...