Mai multe cuvinte

  Când vă rugaţi, să nu bolborosiţi aceleaşi vorbe. (Matei 6:7)

  Mulţi dintre noi am crescut repetând pe de rost modelul de rugăciune pe care Domnul Isus i-a învăţat pe ucenici: Tatăl nostru. Dar ne-am oprit vreodată să medităm la ceea ce spune această cerere? Nu cu mult timp în urmă, am găsit următorul mesaj pe care-l voi împărtăşi cu voi:

  Nu pot spune „Tată” dacă nu trăiesc în mod voit în fiecare zi ca un copil al Său.

  Nu pot spune „nostru” dacă eu trăiesc doar pentru mine.

  Nu pot spune „care eşti în ceruri” dacă nu acord importanţă decât pământescului.

  Nu pot spune „sfinţească-se Numele Tău” dacă nu onorez acest Nume.

  Nu pot spune „vie Împărăţia Ta” dacă nu mă gândesc decât la măreţia acestei lumi.

  Nu pot spune „facă-se voia Ta” dacă nu o accept în viaţa mea.

  Nu pot spune „precum în cer, aşa şi pe pământ” dacă pentru mine asta nu este important.

  Nu pot spune „pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi” dacă nu am niciun interes pentru binele altuia.

  Nu pot spune „şi ne iartă nouă greşelile noastre” dacă păstrez ranchiună aproapelui meu.

  Nu pot spune „şi nu ne duce în ispită” dacă intenţionat mă expun influenţei păcatului.

  Nu pot spune „izbăveşte-ne de cel rău” dacă nu sunt dispus să mă îmbrac cu toată armura Duhului Sfânt.

  Nu pot spune „căci a Ta este împărăţia” dacă El nu este Regele vieţii mele.

  Nu pot spune „puterea” dacă nu primesc de la El putere.

  Nu pot spune „slava” dacă nu caut decât gloria proprie.

  Nu pot spune „în veci” dacă orizontul vieţii mele este limitat la „acum” şi „aici”.

  Nu pot spune „Amin” dacă nu pot sunt de acord cu toate cele de mai sus.

  În concluzie, rugăciunea este mai mult decât o simplă recitare a cuvintelor deseori fără legătură între ele. Viaţa ta zilnică are mai mult din rugăciune decât expresiile tale. Tot ceea ce faci, într-un fel sau altul, constituie o rugăciune. Este ceea ce apostolul voia să spună când a declarat: „Rugaţi-vă în orice loc”, „rugaţi-vă neîncetat” şi „stăruiţi în rugăciune” . Nu-i aşa că ţi-ar plăcea să fie concordanţă între ceea ce spui când te rogi şi ceea ce faci în viaţa de zi cu zi?

  #modelderugăciune

  Mai multe cuvinte - 2017. Rugăciunea este mai mult decât o simplă recitare a cuvintelor deseori fără legătură între ele. Viaţa ta zilnică are mai mult din rugăciune decât expresiile tale. Tot ceea ce faci, într-un fel sau altul, constituie o rugăciune. #modelderugăciune
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...