Transformând adversităţile

  Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. (Filipeni 4:13)

  Uriah Smith a fost unul dintre pionierii Bisericii Adventiste. A fost foarte cunoscut pentru prezentările sale despre profeţii, pentru rolul din timpul dezbaterilor de la Conferinţa Generală din 1888 şi pentru intensa implicare în dezvoltarea doctrinei bisericii noastre. A fost de asemenea un fidel apărător al separării bisericii de stat, un opozant feroce al sclaviei, dar… ştiai că Uriah Smith s-a remarcat şi ca inventator?

  La vârsta de treisprezece ani i-a fost amputat piciorul stâng. Chiar dacă acest fel de operaţie nu aducea complicaţii majore, la mijlocul secolului al XIX-lea, lucrurile stăteau diferit. După cum bine a descris George R. Knight în opera sa, Introducere la scrierile lui Ellen White, în acea vreme, serviciile medicale erau foarte precare. Medicii de-abia dacă primeau o pregătire academică de la patru la opt luni. Nu exista profesia de infirmier, spitalele erau precum nişte măcelării, iar folosirea anesteziei nu era încă ceva obişnuit (pp. 465–471). Tăierea gambei fără niciun anestezic trebuie să fi fost ceva oribil şi înfricoşător. Aşadar, gamba lui Smith a fost amputată tot fără anestezie. Doctorul Amos Twitchell a terminat operaţia în douăzeci de minute.

  Ce a făcut Smith în urma acestei nenorociri? A mers să se milogească pe străzi? L-a judecat el pe Dumnezeu ca fiind nedrept pentru că a permis această mutilare a corpului său? Nimic din toate acestea. În loc să accepte limitările dezvoltării personale, incapacitatea sa a sfârşit prin a fi o binecuvântare în viaţa sa, pentru că aceasta l-a încurajat să găsească alternative inovatoare pentru a-şi depăşi condiţia. Piciorul artificial brut care i-a fost oferit nu i-a plăcut, mai ales pentru că era inconfortabil la mers. A inventat deci unul care avea o mai mare flexibilitate a genunchiului şi a gleznei. A înregistrat invenţia în 1863 şi a vândut multe exemplare în timpul Războiului Civil nord-american.

  Solomon a declarat: „Dacă slăbeşti în ziua necazului, mică îţi este puterea” (Proverbele 24:10). Uriah nu s-a lăsat învins în faţa necazului. În faţa adversităţii a demonstrat forţa caracterului său. Tu ai tot ajutorul divin la dispoziţie, în consecinţă, nu te descuraja în faţa adversităţilor. Cine ştie dacă ele nu vor face din tine un inventator.

  #nutedescuraja

  Transformând adversităţile - 2017. Uriah nu s-a lăsat învins în faţa necazului. În faţa adversităţii a demonstrat forţa caracterului său. Tu ai tot ajutorul divin la dispoziţie, în consecinţă, nu te descuraja în faţa adversităţilor. Cine ştie dacă ele nu vor face din tine un inventator.

#nutedescuraja
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...