Transformând adversităţile

  Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. (Filipeni 4:13)

  Uriah Smith a fost unul dintre pionierii Bisericii Adventiste. A fost foarte cunoscut pentru prezentările sale despre profeţii, pentru rolul din timpul dezbaterilor de la Conferinţa Generală din 1888 şi pentru intensa implicare în dezvoltarea doctrinei bisericii noastre. A fost de asemenea un fidel apărător al separării bisericii de stat, un opozant feroce al sclaviei, dar… ştiai că Uriah Smith s-a remarcat şi ca inventator?

  La vârsta de treisprezece ani i-a fost amputat piciorul stâng. Chiar dacă acest fel de operaţie nu aducea complicaţii majore, la mijlocul secolului al XIX-lea, lucrurile stăteau diferit. După cum bine a descris George R. Knight în opera sa, Introducere la scrierile lui Ellen White, în acea vreme, serviciile medicale erau foarte precare. Medicii de-abia dacă primeau o pregătire academică de la patru la opt luni. Nu exista profesia de infirmier, spitalele erau precum nişte măcelării, iar folosirea anesteziei nu era încă ceva obişnuit (pp. 465–471). Tăierea gambei fără niciun anestezic trebuie să fi fost ceva oribil şi înfricoşător. Aşadar, gamba lui Smith a fost amputată tot fără anestezie. Doctorul Amos Twitchell a terminat operaţia în douăzeci de minute.

  Ce a făcut Smith în urma acestei nenorociri? A mers să se milogească pe străzi? L-a judecat el pe Dumnezeu ca fiind nedrept pentru că a permis această mutilare a corpului său? Nimic din toate acestea. În loc să accepte limitările dezvoltării personale, incapacitatea sa a sfârşit prin a fi o binecuvântare în viaţa sa, pentru că aceasta l-a încurajat să găsească alternative inovatoare pentru a-şi depăşi condiţia. Piciorul artificial brut care i-a fost oferit nu i-a plăcut, mai ales pentru că era inconfortabil la mers. A inventat deci unul care avea o mai mare flexibilitate a genunchiului şi a gleznei. A înregistrat invenţia în 1863 şi a vândut multe exemplare în timpul Războiului Civil nord-american.

  Solomon a declarat: „Dacă slăbeşti în ziua necazului, mică îţi este puterea” (Proverbele 24:10). Uriah nu s-a lăsat învins în faţa necazului. În faţa adversităţii a demonstrat forţa caracterului său. Tu ai tot ajutorul divin la dispoziţie, în consecinţă, nu te descuraja în faţa adversităţilor. Cine ştie dacă ele nu vor face din tine un inventator.

  #nutedescuraja

  Transformând adversităţile - 2017. Uriah nu s-a lăsat învins în faţa necazului. În faţa adversităţii a demonstrat forţa caracterului său. Tu ai tot ajutorul divin la dispoziţie, în consecinţă, nu te descuraja în faţa adversităţilor. Cine ştie dacă ele nu vor face din tine un inventator. #nutedescuraja
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...