Ştiu că nu mă poţi înţelege

  Cei vii, în adevăr, măcar ştiu că vor muri, dar cei morţi nu ştiu nimic. (Eclesiastul 9:5)

  Ştiu că nu poţi să mă înţelegi, dar astăzi simt dorinţa irezistibilă de a vorbi. Absenţa ta m-a învăţat atâtea lucruri. Ultima dată când te-am văzut am vrut să te sărut, cum o făceam întotdeauna. Nu am făcut-o. Tu erai în pat, eu n-am vrut să te trezesc. M-am gândit că o să avem multe alte ocazii de a ne săruta mai târziu. Şi cât m-am înşelat! A fost altcineva care te-a îmbrăţişat, moartea care te-a prins subit în braţele ei şi nu te-a mai lăsat. Nu mai vreau să mai repet aceeaşi greşeală. Am învăţat să nu mai las să treacă vreo ocazie de a îmbrăţişa sau a săruta vreo fiinţă dragă. Poate că mâine nu mai este în viaţă.

  Visele tale au zburat în fum. Obiectivele tale s-au dezintegrat în neprevăzut. Nu te-am mai văzut crescând şi bucurându-te de copilărie. Ah! Ce diferită e viaţa mea acum! Continui să visez, continui să ating obiective. Copiii mei continuă să primească pupicii şi îmbrăţişările mele. Moartea ta m-a învăţat să fiu recunoscător.

  Caracterul tău jucăuş a lăsat o cicatrice pe fruntea mea, dar plecarea ta a lăsat o rană incurabilă în inima mea. Amintirea zâmbetului tău mare şi frumos îmi dă şi acum o plăcută senzaţie de pace; moartea ta a făcut ca tristeţea să rămână agăţată de sufletul nostru precum o iederă căţărătoare.

  Îţi era frică de întuneric şi de singurătate. Iar noi te-am lăsat în acest mormânt gol, rece şi întunecat. Din fericire, nu ai ştiut, altfel ai fi plâns şi ai fi protestat, la fel cum facem noi acum.

  José, cititorii mei sunt persoane ca şi tine, tineri cu vise şi iniţiative. Copii care trăiesc fără să-și imagineze că viaţa poate aluneca într-o clipă, chiar acum, cei care presupun că viaţa nu se poate termina nici astăzi, nici mâine, uită că moartea, acest duşman neobosit şi nesătul, stă mereu la pândă, aşteptând momentul potrivit pentru a-şi lansa ultimul atac.

  Când te-am lăsat în mormânt, mi-am însuşit cuvintele rostite de Ellen White la înmormântarea soţului ei: „Îmi încredinţez comoara Domnului, până la marea dimineaţă a învierii.” Singurătatea şi întunericul care te înconjoară vor ceda locul unei lumi în care nu va mai fi moarte, nici durere. Acolo, voi putea să te revăd şi să te sărut din nou.

  #speranţă #înviere

  Ştiu că nu mă poţi înţelege - 2017. Singurătatea şi întunericul care te înconjoară vor ceda locul unei lumi în care nu va mai fi moarte, nici durere. #speranţă #înviere
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...