Ştiu că nu mă poţi înţelege

  Cei vii, în adevăr, măcar ştiu că vor muri, dar cei morţi nu ştiu nimic. (Eclesiastul 9:5)

  Ştiu că nu poţi să mă înţelegi, dar astăzi simt dorinţa irezistibilă de a vorbi. Absenţa ta m-a învăţat atâtea lucruri. Ultima dată când te-am văzut am vrut să te sărut, cum o făceam întotdeauna. Nu am făcut-o. Tu erai în pat, eu n-am vrut să te trezesc. M-am gândit că o să avem multe alte ocazii de a ne săruta mai târziu. Şi cât m-am înşelat! A fost altcineva care te-a îmbrăţişat, moartea care te-a prins subit în braţele ei şi nu te-a mai lăsat. Nu mai vreau să mai repet aceeaşi greşeală. Am învăţat să nu mai las să treacă vreo ocazie de a îmbrăţişa sau a săruta vreo fiinţă dragă. Poate că mâine nu mai este în viaţă.

  Visele tale au zburat în fum. Obiectivele tale s-au dezintegrat în neprevăzut. Nu te-am mai văzut crescând şi bucurându-te de copilărie. Ah! Ce diferită e viaţa mea acum! Continui să visez, continui să ating obiective. Copiii mei continuă să primească pupicii şi îmbrăţişările mele. Moartea ta m-a învăţat să fiu recunoscător.

  Caracterul tău jucăuş a lăsat o cicatrice pe fruntea mea, dar plecarea ta a lăsat o rană incurabilă în inima mea. Amintirea zâmbetului tău mare şi frumos îmi dă şi acum o plăcută senzaţie de pace; moartea ta a făcut ca tristeţea să rămână agăţată de sufletul nostru precum o iederă căţărătoare.

  Îţi era frică de întuneric şi de singurătate. Iar noi te-am lăsat în acest mormânt gol, rece şi întunecat. Din fericire, nu ai ştiut, altfel ai fi plâns şi ai fi protestat, la fel cum facem noi acum.

  José, cititorii mei sunt persoane ca şi tine, tineri cu vise şi iniţiative. Copii care trăiesc fără să-și imagineze că viaţa poate aluneca într-o clipă, chiar acum, cei care presupun că viaţa nu se poate termina nici astăzi, nici mâine, uită că moartea, acest duşman neobosit şi nesătul, stă mereu la pândă, aşteptând momentul potrivit pentru a-şi lansa ultimul atac.

  Când te-am lăsat în mormânt, mi-am însuşit cuvintele rostite de Ellen White la înmormântarea soţului ei: „Îmi încredinţez comoara Domnului, până la marea dimineaţă a învierii.” Singurătatea şi întunericul care te înconjoară vor ceda locul unei lumi în care nu va mai fi moarte, nici durere. Acolo, voi putea să te revăd şi să te sărut din nou.

  #speranţă #înviere

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...