O mică…

  Muştele moarte strică şi acresc untdelemnul negustorului de unsori; tot aşa, puţină nebunie biruie înţelepciunea şi slava. (Eclesiastul 10:1)

  Data de 8 octombrie 1871 este notată în istorie ca o zi de neuitat pentru oraşul Chicago. În acea noapte, un teribil incendiu a devastat acest centru comercial. Cum a început sinistrul? Nu există o versiune oficială a ceea ce a provocat această imensă tragedie.

  Mai multe versiuni spun că totul a început de la o vacă. O vacă? Da, o vacă! Se pare că o vacă dintr-un grajd a lovit cu piciorul o lampă de kerosen. Cum clădirea era plină cu fân, incendiul s-a declanşat imediat. În acele vremuri, Chicago traversa o lungă şi teribilă secetă şi, într-o clipeală, vântul a răspândit flăcările pe câmpurile uscate.

  O altă versiune ne asigură că totul a început în timp ce un grup de bărbaţi se jucau cu zarurile într-o sală plină cu paie. Cum în acele timpuri jocurile de noroc erau interzise după lăsarea serii, grupul de prieteni s-a refugiat în acel loc luminat de o lampă cu gaz. În acea noapte, un tip pe nume Cohn a dat din greşeală peste lampa care a aprins focul şi astfel a început incendiul.

  Oricare ar fi versiunea, ideea este că flăcările s-au extins către nord şi către sud. Şi pentru că toate casele erau din lemn şi chiar drumurile erau pavate cu lemn de pin, străzile literalmente ardeau. Pompierilor le-au trebuit trei zile până au stăpânit flăcările infernale. Rezultatele au fost dezastruoase: aproape douăzeci de mii de case, şcoli şi uzine au fost transformate în cenuşă, mai mult de trei mii de persoane au murit şi aproape o sută de mii au pierdut tot ce aveau.

  Totul a început cu o mică lampă cu gaz. Ce mare putere de distrugere are neglijarea lucrurilor mici! Un proverb evreiesc spune că „cel care neglijează lucrurile mărunte va ajunge la ruină”. Nu există păcate mici, nu există călcare nesemnificativă a legii. La fel cum o pereche de foarfece este suficientă pentru a tăia o funie groasă, această mică greşeală, această „vulpe mică”, acest simplu păcat pe care-l faci în inimă poate să aprindă în flăcări toată viaţa ta. Depărtează-te de această „mică nebunie”.

  #iaamintelalucrurilemici #miciledetaliiatâtdeimportante

  O mică... - 2017. Nu există păcate mici, nu există călcare nesemnificativă a legii. La fel cum o pereche de foarfece este suficientă pentru a tăia o funie groasă, această mică greşeală, această „vulpe mică”, acest simplu păcat pe care-l faci în inimă poate să aprindă în flăcări toată viaţa ta. #iaamintelalucrurilemici #miciledetaliiatâtdeimportante
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...