O mică…

  Muştele moarte strică şi acresc untdelemnul negustorului de unsori; tot aşa, puţină nebunie biruie înţelepciunea şi slava. (Eclesiastul 10:1)

  Data de 8 octombrie 1871 este notată în istorie ca o zi de neuitat pentru oraşul Chicago. În acea noapte, un teribil incendiu a devastat acest centru comercial. Cum a început sinistrul? Nu există o versiune oficială a ceea ce a provocat această imensă tragedie.

  Mai multe versiuni spun că totul a început de la o vacă. O vacă? Da, o vacă! Se pare că o vacă dintr-un grajd a lovit cu piciorul o lampă de kerosen. Cum clădirea era plină cu fân, incendiul s-a declanşat imediat. În acele vremuri, Chicago traversa o lungă şi teribilă secetă şi, într-o clipeală, vântul a răspândit flăcările pe câmpurile uscate.

  O altă versiune ne asigură că totul a început în timp ce un grup de bărbaţi se jucau cu zarurile într-o sală plină cu paie. Cum în acele timpuri jocurile de noroc erau interzise după lăsarea serii, grupul de prieteni s-a refugiat în acel loc luminat de o lampă cu gaz. În acea noapte, un tip pe nume Cohn a dat din greşeală peste lampa care a aprins focul şi astfel a început incendiul.

  Oricare ar fi versiunea, ideea este că flăcările s-au extins către nord şi către sud. Şi pentru că toate casele erau din lemn şi chiar drumurile erau pavate cu lemn de pin, străzile literalmente ardeau. Pompierilor le-au trebuit trei zile până au stăpânit flăcările infernale. Rezultatele au fost dezastruoase: aproape douăzeci de mii de case, şcoli şi uzine au fost transformate în cenuşă, mai mult de trei mii de persoane au murit şi aproape o sută de mii au pierdut tot ce aveau.

  Totul a început cu o mică lampă cu gaz. Ce mare putere de distrugere are neglijarea lucrurilor mici! Un proverb evreiesc spune că „cel care neglijează lucrurile mărunte va ajunge la ruină”. Nu există păcate mici, nu există călcare nesemnificativă a legii. La fel cum o pereche de foarfece este suficientă pentru a tăia o funie groasă, această mică greşeală, această „vulpe mică”, acest simplu păcat pe care-l faci în inimă poate să aprindă în flăcări toată viaţa ta. Depărtează-te de această „mică nebunie”.

  #iaamintelalucrurilemici #miciledetaliiatâtdeimportante

  O mică... - 2017. Nu există păcate mici, nu există călcare nesemnificativă a legii. La fel cum o pereche de foarfece este suficientă pentru a tăia o funie groasă, această mică greşeală, această „vulpe mică”, acest simplu păcat pe care-l faci în inimă poate să aprindă în flăcări toată viaţa ta.

#iaamintelalucrurilemici #miciledetaliiatâtdeimportante
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...