Articolul precedentCel mai eficient martor
  Articolul următorIsus, pâinea vieții

  Cel mai important

  Pentru ca în toate lucrurile să aibă întâietate. (Coloseni 1:18)

  Care este cel mai important lucru în viaţa ta?” Cu această întrebare îi întâmpina antrenorul echipei de baseball Los Angelinos din Anheim, Albert Pujols, pe toţi jucătorii care ajungeau la prima bază. Când jucătorii l-au întreabat pe Pujols care era motivul care stătea în spatele acestei întrebări, el a răspuns: „Te întreb pentru că există ceva ce este mai important decât meciul.”

  În prima parte a vieţii sale, a fi jucător de baseball era lucrul cel mai important pentru Pujols, dar, după cum îşi prezintă chiar el propria perspectivă, s-a schimbat radical. „Eu nu vreau ca oamenii să-şi aducă aminte de mine ca jucător de baseball. Pentru mine, cel mai important este felul meu de a trăi în afara terenului, nu ceea ce fac pe teren. Bineînţeles că vreau să fiu un mare jucător de baseball, dar vreau de asemenea să fiu un tată şi un părinte pios, un exemplu pentru copiii mei. Dacă mi-ai fi pus această întrebare acum douăzeci şi cinci de ani, ţi-aş fi spus că e vorba în primul rând de mine. Totuşi, totul s-a schimbat când am întâlnit dragostea şi pe cineva care a umplut golul pe care-l simţeam – Isus Hristos, care a murit pe cruce pentru păcatele mele. De aceea pot să spun că sunt pe locul doi” (Sunt pe locul doi, p. 77).

  Pujols a câştigat de trei ori trofeul de cel mai valoros jucător. De nouă ori a fost ales în echipa de stele. Este singurul jucător din istoria Marii Ligi care a fost la lovitură timp de treizeci de home-runs şi a realizat mai mult de o sută de starturi în primii ani ca jucător profesionist. Revista Sport Ilustrated l-a numit jucătorul deceniului (2000–2010). Fără îndoială, Albert este un atlet de primrang, totuşi adevărata sa măreţie stă în ceea ce a spus despre sine însuşi: „Sunt pe locul doi.” De ce? Pentru că, pentru el, pe primul este Dumnezeu şi cel mai important este Isus.

  Nu ţi se pare că ar trebui să ne convină să-L facem şi noi pe Isus cel mai important în viaţa noastră? Pavel a spus deja: „El este începutul, Cel Întâi Născut dintre cei morţi, pentru ca în toate lucrurile să aibă întâietate” (Coloseni 1:18). Isus a înviat pentru a ocupa primul loc în viaţa ta; în consecinţă, El este cel mai important. Orice altceva rămâne pe locul doi.

  #întâiIsus #eusuntaldoilea

  Cel mai important - 2017. Isus a înviat pentru a ocupa primul loc în viaţa ta; în consecinţă, El este cel mai important. Orice altceva rămâne pe locul doi.

#întâiIsus #eusuntaldoilea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...