Articolul precedentCel mai eficient martor
  Articolul următorIsus, pâinea vieții

  Cel mai important

  Pentru ca în toate lucrurile să aibă întâietate. (Coloseni 1:18)

  Care este cel mai important lucru în viaţa ta?” Cu această întrebare îi întâmpina antrenorul echipei de baseball Los Angelinos din Anheim, Albert Pujols, pe toţi jucătorii care ajungeau la prima bază. Când jucătorii l-au întreabat pe Pujols care era motivul care stătea în spatele acestei întrebări, el a răspuns: „Te întreb pentru că există ceva ce este mai important decât meciul.”

  În prima parte a vieţii sale, a fi jucător de baseball era lucrul cel mai important pentru Pujols, dar, după cum îşi prezintă chiar el propria perspectivă, s-a schimbat radical. „Eu nu vreau ca oamenii să-şi aducă aminte de mine ca jucător de baseball. Pentru mine, cel mai important este felul meu de a trăi în afara terenului, nu ceea ce fac pe teren. Bineînţeles că vreau să fiu un mare jucător de baseball, dar vreau de asemenea să fiu un tată şi un părinte pios, un exemplu pentru copiii mei. Dacă mi-ai fi pus această întrebare acum douăzeci şi cinci de ani, ţi-aş fi spus că e vorba în primul rând de mine. Totuşi, totul s-a schimbat când am întâlnit dragostea şi pe cineva care a umplut golul pe care-l simţeam – Isus Hristos, care a murit pe cruce pentru păcatele mele. De aceea pot să spun că sunt pe locul doi” (Sunt pe locul doi, p. 77).

  Pujols a câştigat de trei ori trofeul de cel mai valoros jucător. De nouă ori a fost ales în echipa de stele. Este singurul jucător din istoria Marii Ligi care a fost la lovitură timp de treizeci de home-runs şi a realizat mai mult de o sută de starturi în primii ani ca jucător profesionist. Revista Sport Ilustrated l-a numit jucătorul deceniului (2000–2010). Fără îndoială, Albert este un atlet de primrang, totuşi adevărata sa măreţie stă în ceea ce a spus despre sine însuşi: „Sunt pe locul doi.” De ce? Pentru că, pentru el, pe primul este Dumnezeu şi cel mai important este Isus.

  Nu ţi se pare că ar trebui să ne convină să-L facem şi noi pe Isus cel mai important în viaţa noastră? Pavel a spus deja: „El este începutul, Cel Întâi Născut dintre cei morţi, pentru ca în toate lucrurile să aibă întâietate” (Coloseni 1:18). Isus a înviat pentru a ocupa primul loc în viaţa ta; în consecinţă, El este cel mai important. Orice altceva rămâne pe locul doi.

  #întâiIsus #eusuntaldoilea

  Cel mai important - 2017. Isus a înviat pentru a ocupa primul loc în viaţa ta; în consecinţă, El este cel mai important. Orice altceva rămâne pe locul doi. #întâiIsus #eusuntaldoilea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...