Cel mai important

Pentru ca în toate lucrurile să aibă întâietate. (Coloseni 1:18)

Care este cel mai important lucru în viaţa ta?” Cu această întrebare îi întâmpina antrenorul echipei de baseball Los Angelinos din Anheim, Albert Pujols, pe toţi jucătorii care ajungeau la prima bază. Când jucătorii l-au întreabat pe Pujols care era motivul care stătea în spatele acestei întrebări, el a răspuns: „Te întreb pentru că există ceva ce este mai important decât meciul.”

În prima parte a vieţii sale, a fi jucător de baseball era lucrul cel mai important pentru Pujols, dar, după cum îşi prezintă chiar el propria perspectivă, s-a schimbat radical. „Eu nu vreau ca oamenii să-şi aducă aminte de mine ca jucător de baseball. Pentru mine, cel mai important este felul meu de a trăi în afara terenului, nu ceea ce fac pe teren. Bineînţeles că vreau să fiu un mare jucător de baseball, dar vreau de asemenea să fiu un tată şi un părinte pios, un exemplu pentru copiii mei. Dacă mi-ai fi pus această întrebare acum douăzeci şi cinci de ani, ţi-aş fi spus că e vorba în primul rând de mine. Totuşi, totul s-a schimbat când am întâlnit dragostea şi pe cineva care a umplut golul pe care-l simţeam – Isus Hristos, care a murit pe cruce pentru păcatele mele. De aceea pot să spun că sunt pe locul doi” (Sunt pe locul doi, p. 77).

Pujols a câştigat de trei ori trofeul de cel mai valoros jucător. De nouă ori a fost ales în echipa de stele. Este singurul jucător din istoria Marii Ligi care a fost la lovitură timp de treizeci de home-runs şi a realizat mai mult de o sută de starturi în primii ani ca jucător profesionist. Revista Sport Ilustrated l-a numit jucătorul deceniului (2000–2010). Fără îndoială, Albert este un atlet de primrang, totuşi adevărata sa măreţie stă în ceea ce a spus despre sine însuşi: „Sunt pe locul doi.” De ce? Pentru că, pentru el, pe primul este Dumnezeu şi cel mai important este Isus.

Nu ţi se pare că ar trebui să ne convină să-L facem şi noi pe Isus cel mai important în viaţa noastră? Pavel a spus deja: „El este începutul, Cel Întâi Născut dintre cei morţi, pentru ca în toate lucrurile să aibă întâietate” (Coloseni 1:18). Isus a înviat pentru a ocupa primul loc în viaţa ta; în consecinţă, El este cel mai important. Orice altceva rămâne pe locul doi.

#întâiIsus #eusuntaldoilea

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor