Articolul precedentIsus, pâinea vieții
  Articolul următorVindecând răni

  Toată legea într-o frază

  Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvârşirii. (Coloseni 3:14)

  Potrivit Talmudului, un păgân care dorea să se convertească la iudaism a decis să aibă o convorbire cu Hillel şi Shamay, cei doi mari rabini ai acelui timp. Omul s-a apropiat prima dată de Shamay şi i-a spus:

  Vreau să mă înveţi toată legea cât timp o să pot sta într-un picior.

  – Shamay, care era tâmplar, a luat o bucată de lemn şi l-a alungat pe păgân pentru că a îndrăznit să spună un lucru atât de prostesc.

  Apoi păgânul, îngrijorat, l-a vizitat pe Hillel şi i-a adresat aceeaşi provocare. Înţeleptul rabin i-a spus:

  – Să nu-i faci nimănui ceea nu ţi-ar plăcea să ţi se facă ţie. În asta se rezumă toată legea. Restul nu e decât vorbărie.

  Dacă L-am întreba pe Isus care este chintesenţa Legii, Învăţătorul ar repeta „regula de aur”, care este o versiune pozitivă a celei lui Hillel: „Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta sunt cuprinse Legea şi Prorocii” (Matei 7:12). Evident, propunerea lui Isus merge mai departe decât cea a lui Hillel, pentru că a fi bun înseamnă mai mult decât a nu face rău celorlalţi. Dragostea de Dumnezeu şi de aproapele este ceea ce ne ridică la rangul de creştini autentici. În timp ce Hillel cere minimumul: să nu faci răul, Isus cere maximul: fă binele, iubeşte-ţi aproapele. În asta constă diferenţa dintre un creştin şi un simplu moralist: dragostea. Apostolul ne spune pe bună dreptate: „Dragostea nu face rău aproapelui: dragostea deci este împlinirea Legii” (Romani
  13:10).

  Tertulian, un apărător al religiei creştine, a scris la începutul secolului al III-lea d.Hr. că unii se plângeau împotriva creştinilor pentru că aceştia se iubeau unii pe alţii. Potrivit lui, necreştinii, plini de invidie, vociferau: „Priviţi cum se iubesc creştinii unii pe alţii, în timp ce noi ne urâm. Priviţi cum fiecare dintre ei este dispus să moară cu bucurie pentru celălalt, în timp ce noi, noi suntem mai degrabă dispuşi să omorâm” (Apologie XXXIX). Astăzi, nu te limita la a evita să le faci rău semenilor, ci acționează, făcându-le bine.

  #dragosteadeaproapele

  Toată legea într-o frază - 2017. A fi bun înseamnă mai mult decât a nu face rău celorlalţi. Dragostea de Dumnezeu şi de aproapele este ceea ce ne ridică la rangul de creştini autentici. #dragosteadeaproapele
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...