Articolul precedentIsus, pâinea vieții
  Articolul următorVindecând răni

  Toată legea într-o frază

  Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvârşirii. (Coloseni 3:14)

  Potrivit Talmudului, un păgân care dorea să se convertească la iudaism a decis să aibă o convorbire cu Hillel şi Shamay, cei doi mari rabini ai acelui timp. Omul s-a apropiat prima dată de Shamay şi i-a spus:

  Vreau să mă înveţi toată legea cât timp o să pot sta într-un picior.

  – Shamay, care era tâmplar, a luat o bucată de lemn şi l-a alungat pe păgân pentru că a îndrăznit să spună un lucru atât de prostesc.

  Apoi păgânul, îngrijorat, l-a vizitat pe Hillel şi i-a adresat aceeaşi provocare. Înţeleptul rabin i-a spus:

  – Să nu-i faci nimănui ceea nu ţi-ar plăcea să ţi se facă ţie. În asta se rezumă toată legea. Restul nu e decât vorbărie.

  Dacă L-am întreba pe Isus care este chintesenţa Legii, Învăţătorul ar repeta „regula de aur”, care este o versiune pozitivă a celei lui Hillel: „Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta sunt cuprinse Legea şi Prorocii” (Matei 7:12). Evident, propunerea lui Isus merge mai departe decât cea a lui Hillel, pentru că a fi bun înseamnă mai mult decât a nu face rău celorlalţi. Dragostea de Dumnezeu şi de aproapele este ceea ce ne ridică la rangul de creştini autentici. În timp ce Hillel cere minimumul: să nu faci răul, Isus cere maximul: fă binele, iubeşte-ţi aproapele. În asta constă diferenţa dintre un creştin şi un simplu moralist: dragostea. Apostolul ne spune pe bună dreptate: „Dragostea nu face rău aproapelui: dragostea deci este împlinirea Legii” (Romani
  13:10).

  Tertulian, un apărător al religiei creştine, a scris la începutul secolului al III-lea d.Hr. că unii se plângeau împotriva creştinilor pentru că aceştia se iubeau unii pe alţii. Potrivit lui, necreştinii, plini de invidie, vociferau: „Priviţi cum se iubesc creştinii unii pe alţii, în timp ce noi ne urâm. Priviţi cum fiecare dintre ei este dispus să moară cu bucurie pentru celălalt, în timp ce noi, noi suntem mai degrabă dispuşi să omorâm” (Apologie XXXIX). Astăzi, nu te limita la a evita să le faci rău semenilor, ci acționează, făcându-le bine.

  #dragosteadeaproapele

  Toată legea într-o frază - 2017. A fi bun înseamnă mai mult decât a nu face rău celorlalţi. Dragostea de Dumnezeu şi de aproapele este ceea ce ne ridică la rangul de creştini autentici.

#dragosteadeaproapele
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...