Articolul precedentVindecând răni
  Articolul următorPlecând în călătoria vieții tale

  Cea mai mare minciună a lumii

  Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri şi adevărul nu este în noi. (1 Ioan 1:8)

  În 1994, şapte conducători ai principalelor companii de tutun din Statele Unite au apărut în faţa subcomisiei de energie a Departamentului de Sănătate. Când au fost întrebaţi dacă ei cred că nicotina este adictivă, deşi erau sub jurământ, au declarat totuşi că nu considerau că nicotina provoacă dependenţă, în ciuda faptului că ştiau prea bine faptul că, într-adevăr, „companiile lor au făcut tot ce au putut pentru a creşte puterea de dependenţă dată de nicotină în ţigările pe care le vindeau”.

  A spune că nicotina nu dă dependenţă este o minciună de proporţii colosale, dar să fie aceasta cea mai mare minciună din lume? Se povesteşte că un rege a dorit să afle răspunsul chiar la această întrebare. Pentru aceasta, a oferit poziţia cea mai importantă din regatul său persoanei care îi va spune cea mai mare minciună. În ziua poruncită, aspiranţii la titlu s-au prezentat înaintea regelui şi şi-au expus himerele respective. După ce le-a ascultat pe toate, monarhul a declarat că nu a auzit cea mai rea sau mai mare minciună din lume. În timp ce reflecta, a fost informat că unul dintre cei mai bine pregătiţi şi demni de încredere consilieri ai săi nu a participat la acest eveniment.

  Regele l-a căutat şi l-a întrebat:

  – De ce nu ai participat la competiţie?

  – Maiestate, regret nespus, dar nu aş fi putut participa la un eveniment de o asemenea natură, a răspuns el.

  – De ce nu? a întrebat regele.

  – Pentru că eu nu mint niciodată.

  Asta era o minciună uriaşă.

  Totuşi, Biblia spune care este cea mai mare minciună din lume: „Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri şi adevărul nu este în noi” (1 Ioan 1:8). Conjugăm zilnic verbul „a păcătui”. Eu, tu, ceilalţi…, toţi suntem păcătoşi. Solomon, un mare păcătos, a spus: „Fiindcă pe pământ nu este niciun om fără prihană, care să facă binele fără să păcătuiască.” Niciunul? Da, nimeni! Orice copil al lui Dumnezeu (şi tu eşti unul dintre ei) are înclinaţia să comită greşeli mari. În loc să credem că-i înşelăm pe ceilalţi şi pe noi înşine, ar fi mai bine să acceptăm adevărul: suntem cu toţii păcătoşi şi de aceea avem nevoie de un Mântuitor.

  #amnevoiedeIsus

  Cea mai mare minciună a lumii - 2017. Orice copil al lui Dumnezeu (şi tu eşti unul dintre ei) are înclinaţia să comită greşeli mari. În loc să credem că-i înşelăm pe ceilalţi şi pe noi înşine, ar fi mai bine să acceptăm adevărul: suntem cu toţii păcătoşi şi de aceea avem nevoie de un Mântuitor. #amnevoiedeIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...