Articolul precedentVindecând răni
  Articolul următorPlecând în călătoria vieții tale

  Cea mai mare minciună a lumii

  Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri şi adevărul nu este în noi. (1 Ioan 1:8)

  În 1994, şapte conducători ai principalelor companii de tutun din Statele Unite au apărut în faţa subcomisiei de energie a Departamentului de Sănătate. Când au fost întrebaţi dacă ei cred că nicotina este adictivă, deşi erau sub jurământ, au declarat totuşi că nu considerau că nicotina provoacă dependenţă, în ciuda faptului că ştiau prea bine faptul că, într-adevăr, „companiile lor au făcut tot ce au putut pentru a creşte puterea de dependenţă dată de nicotină în ţigările pe care le vindeau”.

  A spune că nicotina nu dă dependenţă este o minciună de proporţii colosale, dar să fie aceasta cea mai mare minciună din lume? Se povesteşte că un rege a dorit să afle răspunsul chiar la această întrebare. Pentru aceasta, a oferit poziţia cea mai importantă din regatul său persoanei care îi va spune cea mai mare minciună. În ziua poruncită, aspiranţii la titlu s-au prezentat înaintea regelui şi şi-au expus himerele respective. După ce le-a ascultat pe toate, monarhul a declarat că nu a auzit cea mai rea sau mai mare minciună din lume. În timp ce reflecta, a fost informat că unul dintre cei mai bine pregătiţi şi demni de încredere consilieri ai săi nu a participat la acest eveniment.

  Regele l-a căutat şi l-a întrebat:

  – De ce nu ai participat la competiţie?

  – Maiestate, regret nespus, dar nu aş fi putut participa la un eveniment de o asemenea natură, a răspuns el.

  – De ce nu? a întrebat regele.

  – Pentru că eu nu mint niciodată.

  Asta era o minciună uriaşă.

  Totuşi, Biblia spune care este cea mai mare minciună din lume: „Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri şi adevărul nu este în noi” (1 Ioan 1:8). Conjugăm zilnic verbul „a păcătui”. Eu, tu, ceilalţi…, toţi suntem păcătoşi. Solomon, un mare păcătos, a spus: „Fiindcă pe pământ nu este niciun om fără prihană, care să facă binele fără să păcătuiască.” Niciunul? Da, nimeni! Orice copil al lui Dumnezeu (şi tu eşti unul dintre ei) are înclinaţia să comită greşeli mari. În loc să credem că-i înşelăm pe ceilalţi şi pe noi înşine, ar fi mai bine să acceptăm adevărul: suntem cu toţii păcătoşi şi de aceea avem nevoie de un Mântuitor.

  #amnevoiedeIsus

  Cea mai mare minciună a lumii - 2017. Orice copil al lui Dumnezeu (şi tu eşti unul dintre ei) are înclinaţia să comită greşeli mari. În loc să credem că-i înşelăm pe ceilalţi şi pe noi înşine, ar fi mai bine să acceptăm adevărul: suntem cu toţii păcătoşi şi de aceea avem nevoie de un Mântuitor.

#amnevoiedeIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...