Articolul precedentPlecând în călătoria vieții tale
  Articolul următorPrins în capcană

  Medicul leproşilor

  Doamne, dacă vrei, poţi să mă curăţeşti. (Luca 5:12)

  Văzând mâinile lui Sadan afectate de lepră, unul dintre prietenii lui i-a spus: „Sadan, în Vellore este un medic nou, care vrea să facă nişte studii de chirurgie reconstructivă pentru mâinile şi picioarele leproşilor. Du-te să-l vezi, te rog.”

  Sadan a pornit spre Vellore. Când oamenii vedeau mâinile şi picioarele sale afectate de lepră, îşi băteau joc de el şi-l dispreţuiau, dar Sadan îşi continua drumul fără să spună nimic. Ajuns în Vellore, a aflat că mai avea de parcurs încă şase kilometri în plus pentru a ajunge la Spitalul Centrului Medical Misionar. A mers în staţia de autobuz, iar când a încercat să urce, şoferul i-a spus că nu-l poate lua din cauza leprei sale. Poţi să-ţi imaginezi situaţia? Să parcurgă picioarele lui Sadan această distanţă, aşa însângerate şi purulente? Dar nu avea altă opţiune. Fie accepta să meargă, fie pierdea pentru totdeauna şansa la un tratament. Aşa că a decis să meargă.

  În cele din urmă, dr. Paul Brand, lider mondial în tratamentul leprei, l-a examinat şi i-a dat asigurarea că în curând pielea sa îşi va recăpăta aspectul sănătos. Punându-şi mâna pe umărul bolnav al lui Sadan, i-a spus: „Poţi să dormi liniştit acum.” Potrivit lui Phillip Yancey, „a fost prima dată după mulţi ani când Sadan a dormit bine, nu doar datorită faptului că avea speranţă în situaţia lui disperată, dar şi pentru că, deşi nimeni nu l-a tratat cu bunătate, aici a întâlnit persoane bune care au făcut diferenţa” (Ten Fingers for God: The Life and Work of Dr. Paul Brand, p. xciii). Astăzi, Sadan este un om sănătos şi fericit, ochii lui emană doar mulţumire atunci când vorbeşte despre omul care l-a vindecat.

  În munca sa de medic, dr. Brand a ştiut să urmeze exemplul lui Isus. De fapt, punerea în practică a compasiunii Învăţătorului a fost ceea ce a dat randament în lucrarea sa în favoarea leproşilor din India.

  Ştii că, așa cum Paul Brand l-a îngrijit pe Sadan şi l-a vindecat de lepră, la fel vrea şi Isus să te vindece de lepra mortală a păcatului? Dar El speră să te întorci la El, precum leprosul din vechime, şi să-i spui: „Doamne, dacă vrei, poţi să mă curăţeşti” (Luca 5:12). Te asigur că-ţi va spune de îndată: „Da, voiesc, fii curăţit.”

  #Isusvreasătesalveze

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...