Articolul precedentPlecând în călătoria vieții tale
  Articolul următorPrins în capcană

  Medicul leproşilor

  Doamne, dacă vrei, poţi să mă curăţeşti. (Luca 5:12)

  Văzând mâinile lui Sadan afectate de lepră, unul dintre prietenii lui i-a spus: „Sadan, în Vellore este un medic nou, care vrea să facă nişte studii de chirurgie reconstructivă pentru mâinile şi picioarele leproşilor. Du-te să-l vezi, te rog.”

  Sadan a pornit spre Vellore. Când oamenii vedeau mâinile şi picioarele sale afectate de lepră, îşi băteau joc de el şi-l dispreţuiau, dar Sadan îşi continua drumul fără să spună nimic. Ajuns în Vellore, a aflat că mai avea de parcurs încă şase kilometri în plus pentru a ajunge la Spitalul Centrului Medical Misionar. A mers în staţia de autobuz, iar când a încercat să urce, şoferul i-a spus că nu-l poate lua din cauza leprei sale. Poţi să-ţi imaginezi situaţia? Să parcurgă picioarele lui Sadan această distanţă, aşa însângerate şi purulente? Dar nu avea altă opţiune. Fie accepta să meargă, fie pierdea pentru totdeauna şansa la un tratament. Aşa că a decis să meargă.

  În cele din urmă, dr. Paul Brand, lider mondial în tratamentul leprei, l-a examinat şi i-a dat asigurarea că în curând pielea sa îşi va recăpăta aspectul sănătos. Punându-şi mâna pe umărul bolnav al lui Sadan, i-a spus: „Poţi să dormi liniştit acum.” Potrivit lui Phillip Yancey, „a fost prima dată după mulţi ani când Sadan a dormit bine, nu doar datorită faptului că avea speranţă în situaţia lui disperată, dar şi pentru că, deşi nimeni nu l-a tratat cu bunătate, aici a întâlnit persoane bune care au făcut diferenţa” (Ten Fingers for God: The Life and Work of Dr. Paul Brand, p. xciii). Astăzi, Sadan este un om sănătos şi fericit, ochii lui emană doar mulţumire atunci când vorbeşte despre omul care l-a vindecat.

  În munca sa de medic, dr. Brand a ştiut să urmeze exemplul lui Isus. De fapt, punerea în practică a compasiunii Învăţătorului a fost ceea ce a dat randament în lucrarea sa în favoarea leproşilor din India.

  Ştii că, așa cum Paul Brand l-a îngrijit pe Sadan şi l-a vindecat de lepră, la fel vrea şi Isus să te vindece de lepra mortală a păcatului? Dar El speră să te întorci la El, precum leprosul din vechime, şi să-i spui: „Doamne, dacă vrei, poţi să mă curăţeşti” (Luca 5:12). Te asigur că-ţi va spune de îndată: „Da, voiesc, fii curăţit.”

  #Isusvreasătesalveze

  Medicul leproşilor - 2017. Așa cum Paul Brand l-a îngrijit pe Sadan şi l-a vindecat de lepră, la fel vrea şi Isus să te vindece de lepra mortală a păcatului? Dar El speră să te întorci la El, precum leprosul din vechime, şi să-i spui: „Doamne, dacă vrei, poţi să mă curăţeşti”. Te asigur că-ţi va spune de îndată: „Da, voiesc, fii curăţit.” #Isusvreasătesalveze
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...