Articolul precedentPlecând în călătoria vieții tale
  Articolul următorPrins în capcană

  Medicul leproşilor

  Doamne, dacă vrei, poţi să mă curăţeşti. (Luca 5:12)

  Văzând mâinile lui Sadan afectate de lepră, unul dintre prietenii lui i-a spus: „Sadan, în Vellore este un medic nou, care vrea să facă nişte studii de chirurgie reconstructivă pentru mâinile şi picioarele leproşilor. Du-te să-l vezi, te rog.”

  Sadan a pornit spre Vellore. Când oamenii vedeau mâinile şi picioarele sale afectate de lepră, îşi băteau joc de el şi-l dispreţuiau, dar Sadan îşi continua drumul fără să spună nimic. Ajuns în Vellore, a aflat că mai avea de parcurs încă şase kilometri în plus pentru a ajunge la Spitalul Centrului Medical Misionar. A mers în staţia de autobuz, iar când a încercat să urce, şoferul i-a spus că nu-l poate lua din cauza leprei sale. Poţi să-ţi imaginezi situaţia? Să parcurgă picioarele lui Sadan această distanţă, aşa însângerate şi purulente? Dar nu avea altă opţiune. Fie accepta să meargă, fie pierdea pentru totdeauna şansa la un tratament. Aşa că a decis să meargă.

  În cele din urmă, dr. Paul Brand, lider mondial în tratamentul leprei, l-a examinat şi i-a dat asigurarea că în curând pielea sa îşi va recăpăta aspectul sănătos. Punându-şi mâna pe umărul bolnav al lui Sadan, i-a spus: „Poţi să dormi liniştit acum.” Potrivit lui Phillip Yancey, „a fost prima dată după mulţi ani când Sadan a dormit bine, nu doar datorită faptului că avea speranţă în situaţia lui disperată, dar şi pentru că, deşi nimeni nu l-a tratat cu bunătate, aici a întâlnit persoane bune care au făcut diferenţa” (Ten Fingers for God: The Life and Work of Dr. Paul Brand, p. xciii). Astăzi, Sadan este un om sănătos şi fericit, ochii lui emană doar mulţumire atunci când vorbeşte despre omul care l-a vindecat.

  În munca sa de medic, dr. Brand a ştiut să urmeze exemplul lui Isus. De fapt, punerea în practică a compasiunii Învăţătorului a fost ceea ce a dat randament în lucrarea sa în favoarea leproşilor din India.

  Ştii că, așa cum Paul Brand l-a îngrijit pe Sadan şi l-a vindecat de lepră, la fel vrea şi Isus să te vindece de lepra mortală a păcatului? Dar El speră să te întorci la El, precum leprosul din vechime, şi să-i spui: „Doamne, dacă vrei, poţi să mă curăţeşti” (Luca 5:12). Te asigur că-ţi va spune de îndată: „Da, voiesc, fii curăţit.”

  #Isusvreasătesalveze

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...