Medicul leproşilor

Doamne, dacă vrei, poţi să mă curăţeşti. (Luca 5:12)

Văzând mâinile lui Sadan afectate de lepră, unul dintre prietenii lui i-a spus: „Sadan, în Vellore este un medic nou, care vrea să facă nişte studii de chirurgie reconstructivă pentru mâinile şi picioarele leproşilor. Du-te să-l vezi, te rog.”

Sadan a pornit spre Vellore. Când oamenii vedeau mâinile şi picioarele sale afectate de lepră, îşi băteau joc de el şi-l dispreţuiau, dar Sadan îşi continua drumul fără să spună nimic. Ajuns în Vellore, a aflat că mai avea de parcurs încă şase kilometri în plus pentru a ajunge la Spitalul Centrului Medical Misionar. A mers în staţia de autobuz, iar când a încercat să urce, şoferul i-a spus că nu-l poate lua din cauza leprei sale. Poţi să-ţi imaginezi situaţia? Să parcurgă picioarele lui Sadan această distanţă, aşa însângerate şi purulente? Dar nu avea altă opţiune. Fie accepta să meargă, fie pierdea pentru totdeauna şansa la un tratament. Aşa că a decis să meargă.

În cele din urmă, dr. Paul Brand, lider mondial în tratamentul leprei, l-a examinat şi i-a dat asigurarea că în curând pielea sa îşi va recăpăta aspectul sănătos. Punându-şi mâna pe umărul bolnav al lui Sadan, i-a spus: „Poţi să dormi liniştit acum.” Potrivit lui Phillip Yancey, „a fost prima dată după mulţi ani când Sadan a dormit bine, nu doar datorită faptului că avea speranţă în situaţia lui disperată, dar şi pentru că, deşi nimeni nu l-a tratat cu bunătate, aici a întâlnit persoane bune care au făcut diferenţa” (Ten Fingers for God: The Life and Work of Dr. Paul Brand, p. xciii). Astăzi, Sadan este un om sănătos şi fericit, ochii lui emană doar mulţumire atunci când vorbeşte despre omul care l-a vindecat.

În munca sa de medic, dr. Brand a ştiut să urmeze exemplul lui Isus. De fapt, punerea în practică a compasiunii Învăţătorului a fost ceea ce a dat randament în lucrarea sa în favoarea leproşilor din India.

Ştii că, așa cum Paul Brand l-a îngrijit pe Sadan şi l-a vindecat de lepră, la fel vrea şi Isus să te vindece de lepra mortală a păcatului? Dar El speră să te întorci la El, precum leprosul din vechime, şi să-i spui: „Doamne, dacă vrei, poţi să mă curăţeşti” (Luca 5:12). Te asigur că-ţi va spune de îndată: „Da, voiesc, fii curăţit.”

#Isusvreasătesalveze

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor