Articolul precedentPrins în capcană
  Articolul următorHrană și exercițiu pentru suflet

  Puterea unui verset

  Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei! (Proverbele 1:10)

  Mamele se străduiesc întotdeauna să-i ajute pe copiii lor să memoreze versete din Biblie. Mama lui Barry Black este un exemplu. Ea le oferea copiilor ei câţiva bănuţi pentru fiecare pasaj din Biblie care era memorat. La început, Barry nu era preocupat de altceva decât să primească banii pe învăţarea unui pasaj biblic, pentru a-şi cumpăra dulciuri. Totuşi, treptat, pe măsură ce trecea timpul, lucrurile s-au schimbat pentru el.

  La vârsta de treisprezece ani a trebui să înveţe pe de rost Proverbele 1:10: „Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei!” Chiar în acea zi, doi tineri din cartier i-au cerut să-i ajute să-i dea „o mamă de bătaie” unui alt băiat. Vorbind despre această întâmplare, Barry a povestit că a simţit că „puterea Proverbelor 1:10 strălucea în adâncul sufletului şi, cu puterea acestui pasaj, a refuzat să îi însoţească”. În ziua următoare a aflat că cei doi băieţi nu doar că l-au bătut pe celălalt tânăr, ci au ajuns chiar să îl omoare. Unul dintre cei doi tineri i-a mărturisit lui Barry că nu era responsabil şi că prietenul său era asasinul. Totuşi, cei doi au fost arestaţi şi condamnaţi la închisoare.

  Ce l-a protejat pe Barry de deznodământul tragic care l-ar fi plasat în spatele gratiilor pe viaţă? Faptul că a păstrat şi a dat valoare în inima lui preţioaselor mărgăritare ale Bibliei. Memorarea şi punerea în practică a ceea ce spune Proverbele 1:10 l-a salvat de la închisoare. Astăzi, dr. Barry Black este al 63-lea capelan al Senatului Statelor Unite. Este primul afro-american şi, până în prezent, singurul adventist de ziua a şaptea care ocupă o poziţie atât de înaltă.

  În acest episod al vieţii lui Barry Black se confirmă împlinirea declaraţiei psalmistului: „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău” (Psalmii 119:9). Înmagazinând în mintea noastră minunatele făgăduinţe ale lui Dumnezeu, ne pregătim arme mai eficiente pentru a dejuca planurile lui Satana.

  Vei avea întotdeauna două opţiuni: să te laşi sedus de păcătoşi sau să trăieşti după indicaţiile Sfintei Scripturi.

  #putereaBibliei

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...