Maestrul suprem

  Am fost răstignit împreună cu Hristos. (Galateni 2:20)

  În cartea sa, Un minut pentru absurd, Anthony de Mello spune povestea maestrului care a spus pictorului într-o zi:

  – Orice pictor care doreşte să persevereze trebuie să lucreze neobosit timp de multe ore. Dar sunt puţini cei care reuşesc să se păzească de influenţa „eului” în timp ce pictează. Şi când aceasta se întâmplă, atunci apare opera de artă.

  Puţin după aceea, unul dintre ucenicii săi a venit să-l întrebe:

  – Ce este un maestru?

  Iar maestrul i-a răspuns:

  – Este cel care a putut să se golească de eul propriu şi a cărui viaţă de atunci încolo devine o operă de artă.

  Cu ce te ocupi tu? Să „pictezi o operă de artă” sau să faci din viaţa ta „o operă de artă”? Pentru a picta bine, nimic nu valorează mai mult decât munca „neobosită pe parcursul orelor fără sfârşit”. Totuşi, a „se elibera” de sine este o chestiune mai complexă. Problema este că sinele este atât de „bun”, încât nimeni nu vrea să se golească de bunăvoie. A mă goli de eu implică să devin liber de mine însumi. Şi cine vrea să se despartă de sine însuşi? „Fii cu luare-aminte asupra ta însuţi”, i-a spus Pavel tânărului Timotei. Principalul meu duşman sunt eu; astfel, eu trebuie să mă „părăsesc pe mine însumi”, pentru ca viaţa mea să se transforme într-o operă de artă. Problema este cum reuşesc să fac asta?

  Uite şi răspunsul: „Am fost răstignit împreună cu Hristos şi trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine Însuşi pentru mine.” Eul trebuie crucificat. Şi cum ştim noi că eul a fost crucificat? Când forţa de conducere nu mai este voinţa noastră, ci cea a lui Hristos. Crucificându-ne „eul”, noi permitem ca viaţa noastră să fie trăită în cel care a murit pentru noi. Şi când Hristos trăieşte în noi, acţiunile noastre se vor transforma într-o mare operă de artă, până la punctul în care vom ajunge să „fim o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni” (1 Corinteni 4:9). Hristos trăind în noi va face din viaţa noastră cea mai eminentă operă de artă.

  #răstignireaeului

  Maestrul suprem - 2017. Crucificându-ne „eul”, noi permitem ca viaţa noastră să fie trăită în cel care a murit pentru noi. Şi când Hristos trăieşte în noi, acţiunile noastre se vor transforma într-o mare operă de artă, până la punctul în care vom ajunge să „fim o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni”.

#răstignireaeului
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...