Maestrul suprem

  Am fost răstignit împreună cu Hristos. (Galateni 2:20)

  În cartea sa, Un minut pentru absurd, Anthony de Mello spune povestea maestrului care a spus pictorului într-o zi:

  – Orice pictor care doreşte să persevereze trebuie să lucreze neobosit timp de multe ore. Dar sunt puţini cei care reuşesc să se păzească de influenţa „eului” în timp ce pictează. Şi când aceasta se întâmplă, atunci apare opera de artă.

  Puţin după aceea, unul dintre ucenicii săi a venit să-l întrebe:

  – Ce este un maestru?

  Iar maestrul i-a răspuns:

  – Este cel care a putut să se golească de eul propriu şi a cărui viaţă de atunci încolo devine o operă de artă.

  Cu ce te ocupi tu? Să „pictezi o operă de artă” sau să faci din viaţa ta „o operă de artă”? Pentru a picta bine, nimic nu valorează mai mult decât munca „neobosită pe parcursul orelor fără sfârşit”. Totuşi, a „se elibera” de sine este o chestiune mai complexă. Problema este că sinele este atât de „bun”, încât nimeni nu vrea să se golească de bunăvoie. A mă goli de eu implică să devin liber de mine însumi. Şi cine vrea să se despartă de sine însuşi? „Fii cu luare-aminte asupra ta însuţi”, i-a spus Pavel tânărului Timotei. Principalul meu duşman sunt eu; astfel, eu trebuie să mă „părăsesc pe mine însumi”, pentru ca viaţa mea să se transforme într-o operă de artă. Problema este cum reuşesc să fac asta?

  Uite şi răspunsul: „Am fost răstignit împreună cu Hristos şi trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine Însuşi pentru mine.” Eul trebuie crucificat. Şi cum ştim noi că eul a fost crucificat? Când forţa de conducere nu mai este voinţa noastră, ci cea a lui Hristos. Crucificându-ne „eul”, noi permitem ca viaţa noastră să fie trăită în cel care a murit pentru noi. Şi când Hristos trăieşte în noi, acţiunile noastre se vor transforma într-o mare operă de artă, până la punctul în care vom ajunge să „fim o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni” (1 Corinteni 4:9). Hristos trăind în noi va face din viaţa noastră cea mai eminentă operă de artă.

  #răstignireaeului

  Maestrul suprem - 2017. Crucificându-ne „eul”, noi permitem ca viaţa noastră să fie trăită în cel care a murit pentru noi. Şi când Hristos trăieşte în noi, acţiunile noastre se vor transforma într-o mare operă de artă, până la punctul în care vom ajunge să „fim o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni”. #răstignireaeului
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...