Îmi place

Fiindcă după omul dinăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu. (Romani 7:22)

Ştii ce înseamnă expresia pollice verso? Fără să ştii, o foloseşti mai mult decât îţi dai seama. Este o expresie latină care înseamnă „cu degetul în sus”. Această locuţiune era utilizată în luptele dintre gladiatori pentru a desemna sentinţa pentru gladiatorul învins. Astăzi, în plin secol XXI, degetul în sus are o cu totul altă conotaţie. Dacă eşti unul dintre cei peste un miliard de utilizatori Facebook, atunci este foarte posibil că ai încercat să pui pe peretele tău vreo frază extraordinară, pentru care ai făcut o poză graţioasă, cu intenţia de a-i face pe prietenii tăi să apese pe mâna cu un deget ridicat (Like), indicând că ceea ce este acolo, frază, poză sau altceva, le place.

Butonul like permite utilizatorului să arate că o postare i-a plăcut şi, în acelaşi timp, să anunţe persoana care a postat elementul respectiv că altcuiva îi place aceasta.

Acum vreau să-ţi pun o întrebare. Dacă Dumnezeu ar decide astăzi să arunce o privire asupra vieţii tale, a conversaţiilor, a gândurilor sau preferinţelor tale, crezi că ar apăsa butonul like? Crezi că interesele tale şi cele ale lui Dumnezeu au ceva în comun? Pentru un gladiator din Roma Antică, degetul în sus sau în jos determina dacă trăia sau murea. Pentru noi, tinerii de astăzi, aceasta ar trebui să fie o întrebare de viaţă sau de moarte, de a onora pe Dumnezeu prin gusturile şi preferinţele noastre.

În versetul de astăzi, Pavel dă un like legii lui Dumnezeu, declarând că îi place. Ce minunat ar fi să putem spune acelaşi lucru despre fiecare tânăr! Cât de diferită ar fi viaţa noastră dacă obiectivul alegerilor noastre ar fi ca Dumnezeu să ne dea un like. Când eram tânăr, doream să recit Jurământul de Onoare al tinerilor adventişti în diferitele activităţi de tineret ale bisericii. Îţi aminteşti ce se spunea acolo? Voi împărtăşi cu tine acele gânduri, pentru ca acum şi pentru totdeauna, motivaţia acţiunilor tale să fie:

Să-L onorez pe Hristos în ceea ce aleg să văd.

Să-L onorez pe Hristos în ceea ce aleg să ascult.

Să-L onorez pe Hristos în alegerea prietenilor.

Să-L onorez pe Hristos în alegerea vorbelor şi a gândurilor mele.

Să-L onorez pe Hristos în îngrijirea atentă a templului corpului meu.

Nu ţi-ar plăcea ca Dumnezeu să dea un like la tot ceea ce faci tu astăzi?

#îmiplacelegealuiDumnezeu

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video