Îmi place

  Fiindcă după omul dinăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu. (Romani 7:22)

  Ştii ce înseamnă expresia pollice verso? Fără să ştii, o foloseşti mai mult decât îţi dai seama. Este o expresie latină care înseamnă „cu degetul în sus”. Această locuţiune era utilizată în luptele dintre gladiatori pentru a desemna sentinţa pentru gladiatorul învins. Astăzi, în plin secol XXI, degetul în sus are o cu totul altă conotaţie. Dacă eşti unul dintre cei peste un miliard de utilizatori Facebook, atunci este foarte posibil că ai încercat să pui pe peretele tău vreo frază extraordinară, pentru care ai făcut o poză graţioasă, cu intenţia de a-i face pe prietenii tăi să apese pe mâna cu un deget ridicat (Like), indicând că ceea ce este acolo, frază, poză sau altceva, le place.

  Butonul like permite utilizatorului să arate că o postare i-a plăcut şi, în acelaşi timp, să anunţe persoana care a postat elementul respectiv că altcuiva îi place aceasta.

  Acum vreau să-ţi pun o întrebare. Dacă Dumnezeu ar decide astăzi să arunce o privire asupra vieţii tale, a conversaţiilor, a gândurilor sau preferinţelor tale, crezi că ar apăsa butonul like? Crezi că interesele tale şi cele ale lui Dumnezeu au ceva în comun? Pentru un gladiator din Roma Antică, degetul în sus sau în jos determina dacă trăia sau murea. Pentru noi, tinerii de astăzi, aceasta ar trebui să fie o întrebare de viaţă sau de moarte, de a onora pe Dumnezeu prin gusturile şi preferinţele noastre.

  În versetul de astăzi, Pavel dă un like legii lui Dumnezeu, declarând că îi place. Ce minunat ar fi să putem spune acelaşi lucru despre fiecare tânăr! Cât de diferită ar fi viaţa noastră dacă obiectivul alegerilor noastre ar fi ca Dumnezeu să ne dea un like. Când eram tânăr, doream să recit Jurământul de Onoare al tinerilor adventişti în diferitele activităţi de tineret ale bisericii. Îţi aminteşti ce se spunea acolo? Voi împărtăşi cu tine acele gânduri, pentru ca acum şi pentru totdeauna, motivaţia acţiunilor tale să fie:

  Să-L onorez pe Hristos în ceea ce aleg să văd.

  Să-L onorez pe Hristos în ceea ce aleg să ascult.

  Să-L onorez pe Hristos în alegerea prietenilor.

  Să-L onorez pe Hristos în alegerea vorbelor şi a gândurilor mele.

  Să-L onorez pe Hristos în îngrijirea atentă a templului corpului meu.

  Nu ţi-ar plăcea ca Dumnezeu să dea un like la tot ceea ce faci tu astăzi?

  #îmiplacelegealuiDumnezeu

  Îmi place - 2017. Pentru un gladiator din Roma Antică, degetul în sus sau în jos determina dacă trăia sau murea. Pentru noi, tinerii de astăzi, aceasta ar trebui să fie o întrebare de viaţă sau de moarte, de a onora pe Dumnezeu prin gusturile şi preferinţele noastre. #îmiplacelegealuiDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...