Îmi place

  Fiindcă după omul dinăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu. (Romani 7:22)

  Ştii ce înseamnă expresia pollice verso? Fără să ştii, o foloseşti mai mult decât îţi dai seama. Este o expresie latină care înseamnă „cu degetul în sus”. Această locuţiune era utilizată în luptele dintre gladiatori pentru a desemna sentinţa pentru gladiatorul învins. Astăzi, în plin secol XXI, degetul în sus are o cu totul altă conotaţie. Dacă eşti unul dintre cei peste un miliard de utilizatori Facebook, atunci este foarte posibil că ai încercat să pui pe peretele tău vreo frază extraordinară, pentru care ai făcut o poză graţioasă, cu intenţia de a-i face pe prietenii tăi să apese pe mâna cu un deget ridicat (Like), indicând că ceea ce este acolo, frază, poză sau altceva, le place.

  Butonul like permite utilizatorului să arate că o postare i-a plăcut şi, în acelaşi timp, să anunţe persoana care a postat elementul respectiv că altcuiva îi place aceasta.

  Acum vreau să-ţi pun o întrebare. Dacă Dumnezeu ar decide astăzi să arunce o privire asupra vieţii tale, a conversaţiilor, a gândurilor sau preferinţelor tale, crezi că ar apăsa butonul like? Crezi că interesele tale şi cele ale lui Dumnezeu au ceva în comun? Pentru un gladiator din Roma Antică, degetul în sus sau în jos determina dacă trăia sau murea. Pentru noi, tinerii de astăzi, aceasta ar trebui să fie o întrebare de viaţă sau de moarte, de a onora pe Dumnezeu prin gusturile şi preferinţele noastre.

  În versetul de astăzi, Pavel dă un like legii lui Dumnezeu, declarând că îi place. Ce minunat ar fi să putem spune acelaşi lucru despre fiecare tânăr! Cât de diferită ar fi viaţa noastră dacă obiectivul alegerilor noastre ar fi ca Dumnezeu să ne dea un like. Când eram tânăr, doream să recit Jurământul de Onoare al tinerilor adventişti în diferitele activităţi de tineret ale bisericii. Îţi aminteşti ce se spunea acolo? Voi împărtăşi cu tine acele gânduri, pentru ca acum şi pentru totdeauna, motivaţia acţiunilor tale să fie:

  Să-L onorez pe Hristos în ceea ce aleg să văd.

  Să-L onorez pe Hristos în ceea ce aleg să ascult.

  Să-L onorez pe Hristos în alegerea prietenilor.

  Să-L onorez pe Hristos în alegerea vorbelor şi a gândurilor mele.

  Să-L onorez pe Hristos în îngrijirea atentă a templului corpului meu.

  Nu ţi-ar plăcea ca Dumnezeu să dea un like la tot ceea ce faci tu astăzi?

  #îmiplacelegealuiDumnezeu

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...