Îmi place

  Fiindcă după omul dinăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu. (Romani 7:22)

  Ştii ce înseamnă expresia pollice verso? Fără să ştii, o foloseşti mai mult decât îţi dai seama. Este o expresie latină care înseamnă „cu degetul în sus”. Această locuţiune era utilizată în luptele dintre gladiatori pentru a desemna sentinţa pentru gladiatorul învins. Astăzi, în plin secol XXI, degetul în sus are o cu totul altă conotaţie. Dacă eşti unul dintre cei peste un miliard de utilizatori Facebook, atunci este foarte posibil că ai încercat să pui pe peretele tău vreo frază extraordinară, pentru care ai făcut o poză graţioasă, cu intenţia de a-i face pe prietenii tăi să apese pe mâna cu un deget ridicat (Like), indicând că ceea ce este acolo, frază, poză sau altceva, le place.

  Butonul like permite utilizatorului să arate că o postare i-a plăcut şi, în acelaşi timp, să anunţe persoana care a postat elementul respectiv că altcuiva îi place aceasta.

  Acum vreau să-ţi pun o întrebare. Dacă Dumnezeu ar decide astăzi să arunce o privire asupra vieţii tale, a conversaţiilor, a gândurilor sau preferinţelor tale, crezi că ar apăsa butonul like? Crezi că interesele tale şi cele ale lui Dumnezeu au ceva în comun? Pentru un gladiator din Roma Antică, degetul în sus sau în jos determina dacă trăia sau murea. Pentru noi, tinerii de astăzi, aceasta ar trebui să fie o întrebare de viaţă sau de moarte, de a onora pe Dumnezeu prin gusturile şi preferinţele noastre.

  În versetul de astăzi, Pavel dă un like legii lui Dumnezeu, declarând că îi place. Ce minunat ar fi să putem spune acelaşi lucru despre fiecare tânăr! Cât de diferită ar fi viaţa noastră dacă obiectivul alegerilor noastre ar fi ca Dumnezeu să ne dea un like. Când eram tânăr, doream să recit Jurământul de Onoare al tinerilor adventişti în diferitele activităţi de tineret ale bisericii. Îţi aminteşti ce se spunea acolo? Voi împărtăşi cu tine acele gânduri, pentru ca acum şi pentru totdeauna, motivaţia acţiunilor tale să fie:

  Să-L onorez pe Hristos în ceea ce aleg să văd.

  Să-L onorez pe Hristos în ceea ce aleg să ascult.

  Să-L onorez pe Hristos în alegerea prietenilor.

  Să-L onorez pe Hristos în alegerea vorbelor şi a gândurilor mele.

  Să-L onorez pe Hristos în îngrijirea atentă a templului corpului meu.

  Nu ţi-ar plăcea ca Dumnezeu să dea un like la tot ceea ce faci tu astăzi?

  #îmiplacelegealuiDumnezeu

  Îmi place - 2017. Pentru un gladiator din Roma Antică, degetul în sus sau în jos determina dacă trăia sau murea. Pentru noi, tinerii de astăzi, aceasta ar trebui să fie o întrebare de viaţă sau de moarte, de a onora pe Dumnezeu prin gusturile şi preferinţele noastre.

#îmiplacelegealuiDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...