Unde mergi?

  Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei! (Proverbele 1:10)

  Dintre toate anecdotele pe care le-am auzit despre Albert Einstein, una m-a făcut întotdeauna să râd şi să reflectez. Se spune că într-o zi omul de ştiinţă stătea confortabil într-un tren, când un tânăr s-a apropiat de el şi i-a cerut biletul. Omul de ştiinţă l-a căutat în toate buzunarele, dar nu a putut să-l găsească. Văzând disperarea care se instala pe faţa dr. Einstein, băiatul a spus:

  – Nu vă faceţi griji. Ştiu că v-aţi cumpărat un bilet.

  Când trenul era pe cale să plece, tânărul a mai parcurs încă o dată culoarele trenului pentru a fi sigur că toţi pasagerii aveau bilet. Dându-şi seama că Einstein continua să-şi caute biletul, băiatul a adăugat:

  – Doctore, nu vă îngrijoraţi. Noi cu toţii ştim cine sunteţi.

  La aceasta, renumitul fizician a răspuns:

  – Da, şi eu ştiu cine sunt. Problema este că nu ştiu până unde merg.

  Jena doctorului Einstein se repetă constant în viaţa multor tineri. Până unde mergi? Care îţi sunt ţintele pe termen scurt şi lung? Probabil crezi că circumstanţele nefavorabile s-au aliat împotriva ta. Dacă acesta este cazul tău, trebuie să ştii că Hellen Keller, care a avut nefericirea să fie surdă şi oarbă, a spus: „Nu pot să fac orice, dar pot să fac câte ceva şi nu-mi permit să nu fac ceea ce pot să fac.” Ştii acum care sunt lucrurile pe care le poţi face?

  Nu trebuie să aştepţi începutul unui nou an pentru a reorienta destinul vieţii tale; tu poţi chiar de acum să-ţi stabileşti un scop precis, chiar dacă anul este înaintat. Mai este timp pentru a-ţi defini destinaţia. Cum a spus înţeleptul: „Mai bun este sfârşitul unui lucru decât începutul lui; mai bine cel bun la suflet decât cel îngâmfat” (Eclesiastul 7:8). Găsesc în cuvintele lui C. S. Lewis un sfat foarte avizat: „Dacă ţinta ta este cerul, vei obţine şi pământul. Dacă ţinta ta este pământul, nu vei avea nici cerul, nici pământul.” Deci oricare ţi-ar fi scopul pe care vrei să-l atingi pe acest pământ, începe, te rog, căutând drumul care duce la cer.

  #ţintaestecerul

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...