Unde mergi?

  Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei! (Proverbele 1:10)

  Dintre toate anecdotele pe care le-am auzit despre Albert Einstein, una m-a făcut întotdeauna să râd şi să reflectez. Se spune că într-o zi omul de ştiinţă stătea confortabil într-un tren, când un tânăr s-a apropiat de el şi i-a cerut biletul. Omul de ştiinţă l-a căutat în toate buzunarele, dar nu a putut să-l găsească. Văzând disperarea care se instala pe faţa dr. Einstein, băiatul a spus:

  – Nu vă faceţi griji. Ştiu că v-aţi cumpărat un bilet.

  Când trenul era pe cale să plece, tânărul a mai parcurs încă o dată culoarele trenului pentru a fi sigur că toţi pasagerii aveau bilet. Dându-şi seama că Einstein continua să-şi caute biletul, băiatul a adăugat:

  – Doctore, nu vă îngrijoraţi. Noi cu toţii ştim cine sunteţi.

  La aceasta, renumitul fizician a răspuns:

  – Da, şi eu ştiu cine sunt. Problema este că nu ştiu până unde merg.

  Jena doctorului Einstein se repetă constant în viaţa multor tineri. Până unde mergi? Care îţi sunt ţintele pe termen scurt şi lung? Probabil crezi că circumstanţele nefavorabile s-au aliat împotriva ta. Dacă acesta este cazul tău, trebuie să ştii că Hellen Keller, care a avut nefericirea să fie surdă şi oarbă, a spus: „Nu pot să fac orice, dar pot să fac câte ceva şi nu-mi permit să nu fac ceea ce pot să fac.” Ştii acum care sunt lucrurile pe care le poţi face?

  Nu trebuie să aştepţi începutul unui nou an pentru a reorienta destinul vieţii tale; tu poţi chiar de acum să-ţi stabileşti un scop precis, chiar dacă anul este înaintat. Mai este timp pentru a-ţi defini destinaţia. Cum a spus înţeleptul: „Mai bun este sfârşitul unui lucru decât începutul lui; mai bine cel bun la suflet decât cel îngâmfat” (Eclesiastul 7:8). Găsesc în cuvintele lui C. S. Lewis un sfat foarte avizat: „Dacă ţinta ta este cerul, vei obţine şi pământul. Dacă ţinta ta este pământul, nu vei avea nici cerul, nici pământul.” Deci oricare ţi-ar fi scopul pe care vrei să-l atingi pe acest pământ, începe, te rog, căutând drumul care duce la cer.

  #ţintaestecerul

  Unde mergi? - 2017. „Dacă ţinta ta este cerul, vei obţine şi pământul. Dacă ţinta ta este pământul, nu vei avea nici cerul, nici pământul.” C. S. Lewis Deci oricare ţi-ar fi scopul pe care vrei să-l atingi pe acest pământ, începe, te rog, căutând drumul care duce la cer. #ţintaestecerul
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...