Unde mergi?

  Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei! (Proverbele 1:10)

  Dintre toate anecdotele pe care le-am auzit despre Albert Einstein, una m-a făcut întotdeauna să râd şi să reflectez. Se spune că într-o zi omul de ştiinţă stătea confortabil într-un tren, când un tânăr s-a apropiat de el şi i-a cerut biletul. Omul de ştiinţă l-a căutat în toate buzunarele, dar nu a putut să-l găsească. Văzând disperarea care se instala pe faţa dr. Einstein, băiatul a spus:

  – Nu vă faceţi griji. Ştiu că v-aţi cumpărat un bilet.

  Când trenul era pe cale să plece, tânărul a mai parcurs încă o dată culoarele trenului pentru a fi sigur că toţi pasagerii aveau bilet. Dându-şi seama că Einstein continua să-şi caute biletul, băiatul a adăugat:

  – Doctore, nu vă îngrijoraţi. Noi cu toţii ştim cine sunteţi.

  La aceasta, renumitul fizician a răspuns:

  – Da, şi eu ştiu cine sunt. Problema este că nu ştiu până unde merg.

  Jena doctorului Einstein se repetă constant în viaţa multor tineri. Până unde mergi? Care îţi sunt ţintele pe termen scurt şi lung? Probabil crezi că circumstanţele nefavorabile s-au aliat împotriva ta. Dacă acesta este cazul tău, trebuie să ştii că Hellen Keller, care a avut nefericirea să fie surdă şi oarbă, a spus: „Nu pot să fac orice, dar pot să fac câte ceva şi nu-mi permit să nu fac ceea ce pot să fac.” Ştii acum care sunt lucrurile pe care le poţi face?

  Nu trebuie să aştepţi începutul unui nou an pentru a reorienta destinul vieţii tale; tu poţi chiar de acum să-ţi stabileşti un scop precis, chiar dacă anul este înaintat. Mai este timp pentru a-ţi defini destinaţia. Cum a spus înţeleptul: „Mai bun este sfârşitul unui lucru decât începutul lui; mai bine cel bun la suflet decât cel îngâmfat” (Eclesiastul 7:8). Găsesc în cuvintele lui C. S. Lewis un sfat foarte avizat: „Dacă ţinta ta este cerul, vei obţine şi pământul. Dacă ţinta ta este pământul, nu vei avea nici cerul, nici pământul.” Deci oricare ţi-ar fi scopul pe care vrei să-l atingi pe acest pământ, începe, te rog, căutând drumul care duce la cer.

  #ţintaestecerul

  Unde mergi? - 2017. „Dacă ţinta ta este cerul, vei obţine şi pământul. Dacă ţinta ta este pământul, nu vei avea nici cerul, nici pământul.” C. S. Lewis Deci oricare ţi-ar fi scopul pe care vrei să-l atingi pe acest pământ, începe, te rog, căutând drumul care duce la cer. 

#ţintaestecerul
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...