Articolul precedentEuforia alergătorului
  Articolul următorFocuri de artificii

  Creştini atei

  Care este trupul Lui, plinătatea Celui ce împlineşte totul în toţi. (Efeseni 1:23)

  Deci sunteţi creştini? l-a întrebat tânărul servitor pe Craig Groeschel şi pe soţia lui, văzând că se rugaseră înainte de a mânca.

  În faţa răspunsului pozitiv al cuplului, tânărul a început să mărturisească despre recunoştinţa pe care o simţea pentru ceea ce a făcut Isus în viaţa sa. Emoţionat, Craig l-a întrebat dacă frecventa vreo biserică, la care tânărul a răspuns:

  – Nu frecventez niciuna. Religia organizată nu-mi place.

  Într-adevăr? Ai părut atât de entuziasmat de religia ta! Dar de ce nu frecventezi nicio biserică?

  Răspunsul tânărului a fost simplu, dar categoric:

  – Pentru că bisericile în care am fost nu semănau deloc cu ceea ce citesc eu în Sfânta Scriptură. Eu cred că pot să fiu un creştin mai bun fără biserică decât cu ea.

  De fapt, una dintre principalele obiecţii pe care oamenii le înaintează pentru a nu se alătura unei biserici este aceea că mulţi creştini sunt ipocriţi. Mai exact, este vorba despre ipocrizia celor care se numesc creştini, ceea ce l-a motivat pe Gandhi să spună: „Îl iubesc pe Hristosul vostru, însă nu-i iubesc pe creştinii voştri. Creştinii voştri sunt atât de diferiţi de Hristosul vostru.” Pe cei care spun că ei cred în Dumnezeu, dar nu în biserică, Craig Groeschel îi consideră „creştini atei” (Craig Groeschel, Creştinul ateist).

  E posibil ca Groeschel să aibă dreptate? Putem noi să fim creştini fără să aparţinem unei biserici? Până la urmă, cui serveşte biserica? Biserica a fost instaurată de Isus pentru a asigura o continuitate lucrării Sale, care este aceea „să caute şi să mântuiască ce era pierdut” (Luca 9:10). Deci biserica trebuie să fie prietenul „vameşilor şi al păcătoşilor” (Matei 9:10). Ea este adăpostul celor care sunt fără adăpost. Este spitalul în care Dumnezeu îi „tămăduieşte pe cei cu inima zdrobită şi le leagă rănile” (Psalmii 147:3). Este hanul unde cei care au fost răniţi de păcat primesc atenţie. Eşti tu păcătos? Biserica este exact pentru tine. Biserica este locul în care vei învăţa să te bucuri de „sfinţirea fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul” (Evrei 12 :14). Tu nu poţi crede în Isus şi în acelaşi timp să respingi biserica Lui. Dacă o faci, eşti un creştin ateu.

  #iubescbiserica

  Creştini atei - 2017. Eşti tu păcătos? Biserica este exact pentru tine. Biserica este locul în care vei învăţa să te bucuri de „sfinţirea fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul” (Evrei 12 :14). Tu nu poţi crede în Isus şi în acelaşi timp să respingi biserica Lui. Dacă o faci, eşti un creştin ateu.

#iubescbiserica
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!