Articolul precedentEuforia alergătorului
  Articolul următorFocuri de artificii

  Creştini atei

  Care este trupul Lui, plinătatea Celui ce împlineşte totul în toţi. (Efeseni 1:23)

  Deci sunteţi creştini? l-a întrebat tânărul servitor pe Craig Groeschel şi pe soţia lui, văzând că se rugaseră înainte de a mânca.

  În faţa răspunsului pozitiv al cuplului, tânărul a început să mărturisească despre recunoştinţa pe care o simţea pentru ceea ce a făcut Isus în viaţa sa. Emoţionat, Craig l-a întrebat dacă frecventa vreo biserică, la care tânărul a răspuns:

  – Nu frecventez niciuna. Religia organizată nu-mi place.

  Într-adevăr? Ai părut atât de entuziasmat de religia ta! Dar de ce nu frecventezi nicio biserică?

  Răspunsul tânărului a fost simplu, dar categoric:

  – Pentru că bisericile în care am fost nu semănau deloc cu ceea ce citesc eu în Sfânta Scriptură. Eu cred că pot să fiu un creştin mai bun fără biserică decât cu ea.

  De fapt, una dintre principalele obiecţii pe care oamenii le înaintează pentru a nu se alătura unei biserici este aceea că mulţi creştini sunt ipocriţi. Mai exact, este vorba despre ipocrizia celor care se numesc creştini, ceea ce l-a motivat pe Gandhi să spună: „Îl iubesc pe Hristosul vostru, însă nu-i iubesc pe creştinii voştri. Creştinii voştri sunt atât de diferiţi de Hristosul vostru.” Pe cei care spun că ei cred în Dumnezeu, dar nu în biserică, Craig Groeschel îi consideră „creştini atei” (Craig Groeschel, Creştinul ateist).

  E posibil ca Groeschel să aibă dreptate? Putem noi să fim creştini fără să aparţinem unei biserici? Până la urmă, cui serveşte biserica? Biserica a fost instaurată de Isus pentru a asigura o continuitate lucrării Sale, care este aceea „să caute şi să mântuiască ce era pierdut” (Luca 9:10). Deci biserica trebuie să fie prietenul „vameşilor şi al păcătoşilor” (Matei 9:10). Ea este adăpostul celor care sunt fără adăpost. Este spitalul în care Dumnezeu îi „tămăduieşte pe cei cu inima zdrobită şi le leagă rănile” (Psalmii 147:3). Este hanul unde cei care au fost răniţi de păcat primesc atenţie. Eşti tu păcătos? Biserica este exact pentru tine. Biserica este locul în care vei învăţa să te bucuri de „sfinţirea fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul” (Evrei 12 :14). Tu nu poţi crede în Isus şi în acelaşi timp să respingi biserica Lui. Dacă o faci, eşti un creştin ateu.

  #iubescbiserica

  Creştini atei - 2017. Eşti tu păcătos? Biserica este exact pentru tine. Biserica este locul în care vei învăţa să te bucuri de „sfinţirea fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul” (Evrei 12 :14). Tu nu poţi crede în Isus şi în acelaşi timp să respingi biserica Lui. Dacă o faci, eşti un creştin ateu. #iubescbiserica
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...