Creştini atei

Care este trupul Lui, plinătatea Celui ce împlineşte totul în toţi. (Efeseni 1:23)

Deci sunteţi creştini? l-a întrebat tânărul servitor pe Craig Groeschel şi pe soţia lui, văzând că se rugaseră înainte de a mânca.

În faţa răspunsului pozitiv al cuplului, tânărul a început să mărturisească despre recunoştinţa pe care o simţea pentru ceea ce a făcut Isus în viaţa sa. Emoţionat, Craig l-a întrebat dacă frecventa vreo biserică, la care tânărul a răspuns:

– Nu frecventez niciuna. Religia organizată nu-mi place.

Într-adevăr? Ai părut atât de entuziasmat de religia ta! Dar de ce nu frecventezi nicio biserică?

Răspunsul tânărului a fost simplu, dar categoric:

– Pentru că bisericile în care am fost nu semănau deloc cu ceea ce citesc eu în Sfânta Scriptură. Eu cred că pot să fiu un creştin mai bun fără biserică decât cu ea.

De fapt, una dintre principalele obiecţii pe care oamenii le înaintează pentru a nu se alătura unei biserici este aceea că mulţi creştini sunt ipocriţi. Mai exact, este vorba despre ipocrizia celor care se numesc creştini, ceea ce l-a motivat pe Gandhi să spună: „Îl iubesc pe Hristosul vostru, însă nu-i iubesc pe creştinii voştri. Creştinii voştri sunt atât de diferiţi de Hristosul vostru.” Pe cei care spun că ei cred în Dumnezeu, dar nu în biserică, Craig Groeschel îi consideră „creştini atei” (Craig Groeschel, Creştinul ateist).

E posibil ca Groeschel să aibă dreptate? Putem noi să fim creştini fără să aparţinem unei biserici? Până la urmă, cui serveşte biserica? Biserica a fost instaurată de Isus pentru a asigura o continuitate lucrării Sale, care este aceea „să caute şi să mântuiască ce era pierdut” (Luca 9:10). Deci biserica trebuie să fie prietenul „vameşilor şi al păcătoşilor” (Matei 9:10). Ea este adăpostul celor care sunt fără adăpost. Este spitalul în care Dumnezeu îi „tămăduieşte pe cei cu inima zdrobită şi le leagă rănile” (Psalmii 147:3). Este hanul unde cei care au fost răniţi de păcat primesc atenţie. Eşti tu păcătos? Biserica este exact pentru tine. Biserica este locul în care vei învăţa să te bucuri de „sfinţirea fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul” (Evrei 12 :14). Tu nu poţi crede în Isus şi în acelaşi timp să respingi biserica Lui. Dacă o faci, eşti un creştin ateu.

#iubescbiserica

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor