Articolul precedentFocuri de artificii
  Articolul următorCe face Sabatul pentru oamenii buni

  Leagă acolo unde doare

  Prin har sunteţi mântuiţi. (Efeseni 2:5)

  Eduardo Galeano, prestigiosul scriitor născut în Uruguay, povesteşte că un pastor pe nume Miguel Brun a avut o conversaţie foarte interesantă cu şeful indienilor din Chaco, Paraguay. Povestind finalul întâlnirii, Galeano spune că „şeful, cu mult calm şi linişte, a ascultat neclintit” mesajul care i-a fost citit în propria limbă. După un moment de gândire, şi-a exprimat părerea spunându-i misionarului: „E mişcător. Mult şi foarte bine. Dar leagă-mă acolo unde mă doare” (Edwardo Galeano, Cartea îmbrăţişărilor, p. 16).

  Ce trist este când oamenii gândesc că ceea ce le spunem nu este pertinent pentru viaţa noastră! Da, este adevărat că anunţăm un mare adevăr. Dar deseori mesajul nostru leagă acolo unde nu e nevoie. Dar când vorbim despre mântuirea lui Hristos, aceasta este o temă care leagă întotdeauna şi leagă bine acolo unde ne doare cel mai tare, pentru că pune în evidenţă marea noastră nevoie: noi suntem mari păcătoşi, care avem nevoie de un mare Mântuitor. Sângele lui Hristos va face apel la cotloanele cele mai retrase din sufletul nostru. Va pătrunde acolo unde nimeni nu o poate face. Nu se merită să continuăm să negăm adevărata noastră condiţie şi nici să ne ascundem în spatele unei religiozităţi simple; sângele lui Isus poate nu numai să „ne ierte de păcate”, dar şi „să ne cureţe de orice nelegiuire” (1 Ioan 1:9).

  Trebuie să facem ceva pentru a primi această mântuire? Să vedem ce spune Biblia: „El ne-a mântuit nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui” (Tit 3:5). Ce am făcut noi? Nimic! Şi de ce ne-a mântuit? Pentru că ne iubeşte!

  Îmi place această declaraţie a lui Ellen White: „Hristos a murit pentru noi. Satana va veni să ne spună: „Tu eşti păcătos şi nu-ţi poţi îmbunătăţi condiţia.” Da, ştiu că sunt păcătos, şi tocmai din această cauză am nevoie de un Mântuitor. Mă agăţ de meritele lui Isus Hristos pentru ca El să mă elibereze de călcarea Legii. Ne spălăm la sursa care a fost pregătită pentru noi şi suntem curăţaţi de orice necurăţie a păcatului ” (Ellen White, Sermons and Talks, vol. 1, cap. 26).

  Acesta este mesajul care leagă acolo unde ne doare mai tare.

  #Evangheliapentruastăzi

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...