Articolul precedentFocuri de artificii
  Articolul următorCe face Sabatul pentru oamenii buni

  Leagă acolo unde doare

  Prin har sunteţi mântuiţi. (Efeseni 2:5)

  Eduardo Galeano, prestigiosul scriitor născut în Uruguay, povesteşte că un pastor pe nume Miguel Brun a avut o conversaţie foarte interesantă cu şeful indienilor din Chaco, Paraguay. Povestind finalul întâlnirii, Galeano spune că „şeful, cu mult calm şi linişte, a ascultat neclintit” mesajul care i-a fost citit în propria limbă. După un moment de gândire, şi-a exprimat părerea spunându-i misionarului: „E mişcător. Mult şi foarte bine. Dar leagă-mă acolo unde mă doare” (Edwardo Galeano, Cartea îmbrăţişărilor, p. 16).

  Ce trist este când oamenii gândesc că ceea ce le spunem nu este pertinent pentru viaţa noastră! Da, este adevărat că anunţăm un mare adevăr. Dar deseori mesajul nostru leagă acolo unde nu e nevoie. Dar când vorbim despre mântuirea lui Hristos, aceasta este o temă care leagă întotdeauna şi leagă bine acolo unde ne doare cel mai tare, pentru că pune în evidenţă marea noastră nevoie: noi suntem mari păcătoşi, care avem nevoie de un mare Mântuitor. Sângele lui Hristos va face apel la cotloanele cele mai retrase din sufletul nostru. Va pătrunde acolo unde nimeni nu o poate face. Nu se merită să continuăm să negăm adevărata noastră condiţie şi nici să ne ascundem în spatele unei religiozităţi simple; sângele lui Isus poate nu numai să „ne ierte de păcate”, dar şi „să ne cureţe de orice nelegiuire” (1 Ioan 1:9).

  Trebuie să facem ceva pentru a primi această mântuire? Să vedem ce spune Biblia: „El ne-a mântuit nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui” (Tit 3:5). Ce am făcut noi? Nimic! Şi de ce ne-a mântuit? Pentru că ne iubeşte!

  Îmi place această declaraţie a lui Ellen White: „Hristos a murit pentru noi. Satana va veni să ne spună: „Tu eşti păcătos şi nu-ţi poţi îmbunătăţi condiţia.” Da, ştiu că sunt păcătos, şi tocmai din această cauză am nevoie de un Mântuitor. Mă agăţ de meritele lui Isus Hristos pentru ca El să mă elibereze de călcarea Legii. Ne spălăm la sursa care a fost pregătită pentru noi şi suntem curăţaţi de orice necurăţie a păcatului ” (Ellen White, Sermons and Talks, vol. 1, cap. 26).

  Acesta este mesajul care leagă acolo unde ne doare mai tare.

  #Evangheliapentruastăzi

  Leagă acolo unde doare - 2017. Da, ştiu că sunt păcătos, şi tocmai din această cauză am nevoie de un Mântuitor. Mă agăţ de meritele lui Isus Hristos pentru ca El să mă elibereze de călcarea Legii. Ne spălăm la sursa care a fost pregătită pentru noi şi suntem curăţaţi de orice necurăţie a păcatului. #Evangheliapentruastăzi
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...