Articolul precedentCe face Sabatul pentru oamenii buni
  Articolul următorPăcatul și soarele

  Tânărul bogat care a spus „da”

  Cinsteşte pe Domnul cu averile tale. (Proverbele 3:9)

  Îţi aminteşti de întâlnirea dintre Isus şi tânărul bogat? Să rezumăm această poveste. Tânărul s-a apropiat de Isus şi L-a întrebat: „Învăţătorule, ce bine să fac ca să am viaţa veşnică?” Mântuitorul a fost direct: „Dar, dacă vrei să intri în viaţă, păzeşte poruncile.” Tânărul a explicat că le-a păzit din copilărie. Totuşi simţea că ceva îi lipseşte. Iar cum Isus ştia ce se găsea în inima lui, i-a recomandat: „Du-te de vinde ce ai, dă la săraci şi vei avea o comoară în cer! Apoi vino şi urmează-Mă. Când a auzit tânărul vorba aceasta, a plecat foarte întristat, pentru că avea multe avuţii” (Matei 19:16,17,21,22).

  Sute de ani mai târziu, în secolul al XVIII-lea, avem un alt tânăr bogat, dar care a spus „da” lui Isus. Mă refer la Nicolaus Ludwig, conte de Zinzendorf. Nicolaus s-a născut în sânul uneia dintre cele mai cunoscute familii din Europa, fiind descendent direct al Împăratului Maximilian I. După terminarea studiilor de drept la renumita Universitate din Wittenberg, se consacră diplomaţiei, iar mai târziu a servit la Curtea de la Dresda. Simţind că raţionalismul submina credinţa protestantă, a decis să promoveze o trezire spirituală printre cei de aceeaşi religie ca el. După ce a renunţat la funcţiile sale publice, a fondat comunitatea Herrnhut, un centru de formare spirituală şi misionară.

  În 1732, de la Herrnhut au plecat primii misionari moravi, care au fost trimişi în Lumea Nouă şi care s-au instalat în Insulele Virgine şi Guyana. În 1735 au trimis predicatori pentru a evangheliza indienii din America de Nord, iar apoi au stabilit misiuni în America de Sud, Africa şi India, unde au ajuns să aibă mai mult de o sută de misionari. Pe 9 mai 1760, Nicolaus l-a chemat pe John, fiul adoptiv, şi i-a spus: „Sunt gata să mor. Am făcut voia lui Dumnezeu pentru viaţa mea, şi El e mulţumit de mine.” John a început să cânte: „Doamne, lasă pe robul tău să se odihnească în pace.” Chiar în acea noapte, Nicolaus a murit cu satisfacţia de a fi spus „da” lui Isus încă de pe vremea când era un tânăr bogat.

  #spune-IdaluiIsus

  Tânărul bogat care a spus „da” - 2017. „Sunt gata să mor. Am făcut voia lui Dumnezeu pentru viaţa mea, şi El e mulţumit de mine.”

#spune-IdaluiIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...