Articolul precedentCe face Sabatul pentru oamenii buni
  Articolul următorPăcatul și soarele

  Tânărul bogat care a spus „da”

  Cinsteşte pe Domnul cu averile tale. (Proverbele 3:9)

  Îţi aminteşti de întâlnirea dintre Isus şi tânărul bogat? Să rezumăm această poveste. Tânărul s-a apropiat de Isus şi L-a întrebat: „Învăţătorule, ce bine să fac ca să am viaţa veşnică?” Mântuitorul a fost direct: „Dar, dacă vrei să intri în viaţă, păzeşte poruncile.” Tânărul a explicat că le-a păzit din copilărie. Totuşi simţea că ceva îi lipseşte. Iar cum Isus ştia ce se găsea în inima lui, i-a recomandat: „Du-te de vinde ce ai, dă la săraci şi vei avea o comoară în cer! Apoi vino şi urmează-Mă. Când a auzit tânărul vorba aceasta, a plecat foarte întristat, pentru că avea multe avuţii” (Matei 19:16,17,21,22).

  Sute de ani mai târziu, în secolul al XVIII-lea, avem un alt tânăr bogat, dar care a spus „da” lui Isus. Mă refer la Nicolaus Ludwig, conte de Zinzendorf. Nicolaus s-a născut în sânul uneia dintre cele mai cunoscute familii din Europa, fiind descendent direct al Împăratului Maximilian I. După terminarea studiilor de drept la renumita Universitate din Wittenberg, se consacră diplomaţiei, iar mai târziu a servit la Curtea de la Dresda. Simţind că raţionalismul submina credinţa protestantă, a decis să promoveze o trezire spirituală printre cei de aceeaşi religie ca el. După ce a renunţat la funcţiile sale publice, a fondat comunitatea Herrnhut, un centru de formare spirituală şi misionară.

  În 1732, de la Herrnhut au plecat primii misionari moravi, care au fost trimişi în Lumea Nouă şi care s-au instalat în Insulele Virgine şi Guyana. În 1735 au trimis predicatori pentru a evangheliza indienii din America de Nord, iar apoi au stabilit misiuni în America de Sud, Africa şi India, unde au ajuns să aibă mai mult de o sută de misionari. Pe 9 mai 1760, Nicolaus l-a chemat pe John, fiul adoptiv, şi i-a spus: „Sunt gata să mor. Am făcut voia lui Dumnezeu pentru viaţa mea, şi El e mulţumit de mine.” John a început să cânte: „Doamne, lasă pe robul tău să se odihnească în pace.” Chiar în acea noapte, Nicolaus a murit cu satisfacţia de a fi spus „da” lui Isus încă de pe vremea când era un tânăr bogat.

  #spune-IdaluiIsus

  Tânărul bogat care a spus „da” - 2017. „Sunt gata să mor. Am făcut voia lui Dumnezeu pentru viaţa mea, şi El e mulţumit de mine.” #spune-IdaluiIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...