Tânărul bogat care a spus „da”

Cinsteşte pe Domnul cu averile tale. (Proverbele 3:9)

Îţi aminteşti de întâlnirea dintre Isus şi tânărul bogat? Să rezumăm această poveste. Tânărul s-a apropiat de Isus şi L-a întrebat: „Învăţătorule, ce bine să fac ca să am viaţa veşnică?” Mântuitorul a fost direct: „Dar, dacă vrei să intri în viaţă, păzeşte poruncile.” Tânărul a explicat că le-a păzit din copilărie. Totuşi simţea că ceva îi lipseşte. Iar cum Isus ştia ce se găsea în inima lui, i-a recomandat: „Du-te de vinde ce ai, dă la săraci şi vei avea o comoară în cer! Apoi vino şi urmează-Mă. Când a auzit tânărul vorba aceasta, a plecat foarte întristat, pentru că avea multe avuţii” (Matei 19:16,17,21,22).

Sute de ani mai târziu, în secolul al XVIII-lea, avem un alt tânăr bogat, dar care a spus „da” lui Isus. Mă refer la Nicolaus Ludwig, conte de Zinzendorf. Nicolaus s-a născut în sânul uneia dintre cele mai cunoscute familii din Europa, fiind descendent direct al Împăratului Maximilian I. După terminarea studiilor de drept la renumita Universitate din Wittenberg, se consacră diplomaţiei, iar mai târziu a servit la Curtea de la Dresda. Simţind că raţionalismul submina credinţa protestantă, a decis să promoveze o trezire spirituală printre cei de aceeaşi religie ca el. După ce a renunţat la funcţiile sale publice, a fondat comunitatea Herrnhut, un centru de formare spirituală şi misionară.

În 1732, de la Herrnhut au plecat primii misionari moravi, care au fost trimişi în Lumea Nouă şi care s-au instalat în Insulele Virgine şi Guyana. În 1735 au trimis predicatori pentru a evangheliza indienii din America de Nord, iar apoi au stabilit misiuni în America de Sud, Africa şi India, unde au ajuns să aibă mai mult de o sută de misionari. Pe 9 mai 1760, Nicolaus l-a chemat pe John, fiul adoptiv, şi i-a spus: „Sunt gata să mor. Am făcut voia lui Dumnezeu pentru viaţa mea, şi El e mulţumit de mine.” John a început să cânte: „Doamne, lasă pe robul tău să se odihnească în pace.” Chiar în acea noapte, Nicolaus a murit cu satisfacţia de a fi spus „da” lui Isus încă de pe vremea când era un tânăr bogat.

#spune-IdaluiIsus

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor