Articolul precedentPăcatul și soarele
  Articolul următorPuterea care curățește

  Nu sunt decât două grupe de persoane

  Alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi. […] Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului. (Iosua 24:15)

  Recent am citit pe internet un articol intitulat: „Nu sunt decât două grupe de persoane.” Potrivit acestui articol, tu şi cu mine aparţinem uneia dintre următoarele grupe:

  Celor care beau ceai sau celor care beau cafea.

  Celor care folosesc Mac sau celor care folosesc Windows

  Celor care mănâncă crusta de la pizza sau celor care nu o mănâncă

  Celor care preferă ketchupul sau celor care preferă muştarul.

  Celor care preferă Marvel sau celor care preferă DC-ul

  Asta poate părea amuzant, dar este foarte aproape de realitate. În ceea ce priveşte telefoanele mobile, cei care folosesc iOS-ul de la Apple şi cei care folosesc Androidul de la Google compară calitatea fiecăruia dintre aceste produse. Chiar şi dacă fiecare sistem posedă propriile avantaje, utilizatorii sunt cei care au ultimul cuvânt. Cei care folosesc Android (caracterizat de sistemul cu cod deschis) spun că se bucură de o libertate mai mare pentru a îndeplini sarcinile pe care le au la dispoziţie, pe când cei care folosesc iOS afirmă că Apple le oferă o mai bună protecţie a vieţii private. Google, dimpotrivă, „vinde” informaţiile personale ale utilizatorilor. În concluzie, totul este o chestiune de preferinţă personală.

  Ceea ce este interesant în cazul telefoanelor mobile este că întotdeauna există o a treia variantă. Dacă nu-ţi place nici iOS, nici Android, poţi folosi Black-Berry sau telefonul Windows; dacă nu-ţi plac nici calculatoarele Mac, nici cele cu sistem de operare Windows, ai posibilitatea să foloseşti Linux; dacă nu vrei nici ceai, nici cafea, poţi să bei suc; dacă nu-ţi place nici ketchupul, nici muştarul, poţi să le înlocuieşti cu maioneză sau unt, sau chiar cu nimic. Există întotdeauna o a treia opţiune pentru tine. Însă, dacă ai şti că acest „dar” va ajunge și în domeniul spiritual, acolo nu sunt decât două alegeri, nu există o a treia opţiune. Nu sunt decât două grupe: cea care aparţine lui Isus şi cea care aparţine lui Satana, binele şi răul, viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. „Alege viaţa ca să trăieşti” (Deuteronomul 30:19).

  Nu sunt decât două grupe de persoane: cei care-L urmează pe Hristos şi cei care-l urmează pe Satana. Sper ca tu, la fel ca Iosua, să-L alegi pe Mântuitorul.

  #nusuntdecâtdouăgrupe

  Nu sunt decât două grupe de persoane - 2017. Nu sunt decât două grupe de persoane: cei care-L urmează pe Hristos şi cei care-l urmează pe Satana. Sper ca tu, la fel ca Iosua, să-L alegi pe Mântuitorul. #nusuntdecâtdouăgrupe
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...