Articolul precedentPuterea care curățește
  Articolul următorO mică viață

  Prietenii…

  Voi sunteţi prietenii Mei. (Ioan 15:14)

  John Maxwell povesteşte în geniala sa operă El talente no es suficiente [Talentul nu e de ajuns] că celebrul orator Joe Larson a spus într-o zi: „Prietenii mei nu credeau că eu o să devin un conferenţiar de succes. Şi atunci am făcut ceva în privinţa aceasta: m-am dus să-mi caut alţi prieteni.” Nu consideri potrivită decizia lui Larson? La ce ne ajută aceşti prieteni care trăiesc îndoindu-se de capacităţile noastre şi bătându-şi joc de aspiraţiile noastre? Absolut la nimic. Este deci de bun-simţ să încercăm să avem lângă noi oameni care ne motivează să ne împlinim visurile. În consecinţă, este foarte important pentru reuşita în viaţă să ştim cum să ne alegem persoanele care fac parte din cercul nostru intim.

  Îmi place ce spune Baltasar Gracian în măreaţa sa operă Criticonul: „Suntem trei şi avem un singur suflet, cel care are prieteni buni şi adevăraţi obţine multe cunoştinţe: învaţă de la mulţi, acţionează prin toţi, cunoaşte şi acţionează cu înţelepciunea tuturor, vede prin mai mulţi ochi, aude prin mai multe urechi, acţionează cu ajutorul mai multor mâini. […] Prietenia este un suflet cu mai multe corpuri.”

  Mai departe, adaugă: „Prietenii pe care îi are cineva arată cine este el de fapt.”

  Cred că avem deja suficiente preocupări în ce priveşte viaţa în această lume a păcatului, încât să nu ne mai trebuiască să împărtăşim puţinii ani de viaţă pe acest pământ cu persoane care nu contribuie cu nimic la dezvoltarea noastră fizică, mentală şi spirituală. Să vedem ce spune Solomon: „După cum fierul ascute fierul, tot aşa şi omul aţâţă mânia altui om” (Proverbele 27:17). De aceea este extrem de periculos să ne înconjurăm cu oameni mândri şi ignoranţi. Prietenii noştri trebuie să fie instrumente care să ne ajute să fim persoane mai rafinate şi cultivate, care să întărească creşterea noastră spirituală; ei sunt chemaţi să coopereze în toate privinţele ca să rezulte cea mai bună variantă a noastră înşine.

  Relaţiile noastre ne definesc pentru că au o influenţă în formarea noastră. Cei care se numesc prietenii tăi contribuie la creşterea ta personală? Deşi este întotdeauna satisfăcător să ştii că ai prieteni buni pe acest pământ, adu-ţi aminte că nimeni nu poate depăşi prietenia lui Isus. El a demonstrat că este un prieten adevărat: „Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi. Voi sunteţi prietenii Mei” (Ioan 15:13,14). Ce privilegiu avem!

  #prietencuIsus #prietenie

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...