Articolul precedentPuterea care curățește
  Articolul următorO mică viață

  Prietenii…

  Voi sunteţi prietenii Mei. (Ioan 15:14)

  John Maxwell povesteşte în geniala sa operă El talente no es suficiente [Talentul nu e de ajuns] că celebrul orator Joe Larson a spus într-o zi: „Prietenii mei nu credeau că eu o să devin un conferenţiar de succes. Şi atunci am făcut ceva în privinţa aceasta: m-am dus să-mi caut alţi prieteni.” Nu consideri potrivită decizia lui Larson? La ce ne ajută aceşti prieteni care trăiesc îndoindu-se de capacităţile noastre şi bătându-şi joc de aspiraţiile noastre? Absolut la nimic. Este deci de bun-simţ să încercăm să avem lângă noi oameni care ne motivează să ne împlinim visurile. În consecinţă, este foarte important pentru reuşita în viaţă să ştim cum să ne alegem persoanele care fac parte din cercul nostru intim.

  Îmi place ce spune Baltasar Gracian în măreaţa sa operă Criticonul: „Suntem trei şi avem un singur suflet, cel care are prieteni buni şi adevăraţi obţine multe cunoştinţe: învaţă de la mulţi, acţionează prin toţi, cunoaşte şi acţionează cu înţelepciunea tuturor, vede prin mai mulţi ochi, aude prin mai multe urechi, acţionează cu ajutorul mai multor mâini. […] Prietenia este un suflet cu mai multe corpuri.”

  Mai departe, adaugă: „Prietenii pe care îi are cineva arată cine este el de fapt.”

  Cred că avem deja suficiente preocupări în ce priveşte viaţa în această lume a păcatului, încât să nu ne mai trebuiască să împărtăşim puţinii ani de viaţă pe acest pământ cu persoane care nu contribuie cu nimic la dezvoltarea noastră fizică, mentală şi spirituală. Să vedem ce spune Solomon: „După cum fierul ascute fierul, tot aşa şi omul aţâţă mânia altui om” (Proverbele 27:17). De aceea este extrem de periculos să ne înconjurăm cu oameni mândri şi ignoranţi. Prietenii noştri trebuie să fie instrumente care să ne ajute să fim persoane mai rafinate şi cultivate, care să întărească creşterea noastră spirituală; ei sunt chemaţi să coopereze în toate privinţele ca să rezulte cea mai bună variantă a noastră înşine.

  Relaţiile noastre ne definesc pentru că au o influenţă în formarea noastră. Cei care se numesc prietenii tăi contribuie la creşterea ta personală? Deşi este întotdeauna satisfăcător să ştii că ai prieteni buni pe acest pământ, adu-ţi aminte că nimeni nu poate depăşi prietenia lui Isus. El a demonstrat că este un prieten adevărat: „Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi. Voi sunteţi prietenii Mei” (Ioan 15:13,14). Ce privilegiu avem!

  #prietencuIsus #prietenie

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...