Articolul precedentPuterea care curățește
  Articolul următorO mică viață

  Prietenii…

  Voi sunteţi prietenii Mei. (Ioan 15:14)

  John Maxwell povesteşte în geniala sa operă El talente no es suficiente [Talentul nu e de ajuns] că celebrul orator Joe Larson a spus într-o zi: „Prietenii mei nu credeau că eu o să devin un conferenţiar de succes. Şi atunci am făcut ceva în privinţa aceasta: m-am dus să-mi caut alţi prieteni.” Nu consideri potrivită decizia lui Larson? La ce ne ajută aceşti prieteni care trăiesc îndoindu-se de capacităţile noastre şi bătându-şi joc de aspiraţiile noastre? Absolut la nimic. Este deci de bun-simţ să încercăm să avem lângă noi oameni care ne motivează să ne împlinim visurile. În consecinţă, este foarte important pentru reuşita în viaţă să ştim cum să ne alegem persoanele care fac parte din cercul nostru intim.

  Îmi place ce spune Baltasar Gracian în măreaţa sa operă Criticonul: „Suntem trei şi avem un singur suflet, cel care are prieteni buni şi adevăraţi obţine multe cunoştinţe: învaţă de la mulţi, acţionează prin toţi, cunoaşte şi acţionează cu înţelepciunea tuturor, vede prin mai mulţi ochi, aude prin mai multe urechi, acţionează cu ajutorul mai multor mâini. […] Prietenia este un suflet cu mai multe corpuri.”

  Mai departe, adaugă: „Prietenii pe care îi are cineva arată cine este el de fapt.”

  Cred că avem deja suficiente preocupări în ce priveşte viaţa în această lume a păcatului, încât să nu ne mai trebuiască să împărtăşim puţinii ani de viaţă pe acest pământ cu persoane care nu contribuie cu nimic la dezvoltarea noastră fizică, mentală şi spirituală. Să vedem ce spune Solomon: „După cum fierul ascute fierul, tot aşa şi omul aţâţă mânia altui om” (Proverbele 27:17). De aceea este extrem de periculos să ne înconjurăm cu oameni mândri şi ignoranţi. Prietenii noştri trebuie să fie instrumente care să ne ajute să fim persoane mai rafinate şi cultivate, care să întărească creşterea noastră spirituală; ei sunt chemaţi să coopereze în toate privinţele ca să rezulte cea mai bună variantă a noastră înşine.

  Relaţiile noastre ne definesc pentru că au o influenţă în formarea noastră. Cei care se numesc prietenii tăi contribuie la creşterea ta personală? Deşi este întotdeauna satisfăcător să ştii că ai prieteni buni pe acest pământ, adu-ţi aminte că nimeni nu poate depăşi prietenia lui Isus. El a demonstrat că este un prieten adevărat: „Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi. Voi sunteţi prietenii Mei” (Ioan 15:13,14). Ce privilegiu avem!

  #prietencuIsus #prietenie

  Prietenii... - 2017. Deşi este întotdeauna satisfăcător să ştii că ai prieteni buni pe acest pământ, adu-ţi aminte că nimeni nu poate depăşi prietenia lui Isus. El a demonstrat că este un prieten adevărat: „Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi. Voi sunteţi prietenii Mei” #prietencuIsus #prietenie
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...