Şarpe sau licurici? (II)

  Cei înţelepţi vor străluci ca strălucirea cerului şi cei ce vor învăţa pe mulţi să umble în neprihănire vor străluci ca stelele în veac şi în veci de veci. (Daniel 12:3)

  Revenind la povestea de ieri, mi-ar plăcea să vă pun o întrebare: Ce ar fi putut face licuriciul pentru a evita ca şarpele să-l invidieze? Răspunsul ar putea fi foarte evident: dacă problema era lumina, atunci a înceta să mai lumineze era cel mai de înţeles. Totuşi, dacă licuriciul ar fi optat pentru această variantă, el ar fi mers împotriva propriei naturi; de ştiut că emiterea luminii este în conformitate cu moştenirea acestei insecte. A face să înceteze lumina proprie nu ar fi o iniţiativă viabilă pentru aceşti minusculi membri ai familiei Lampiridelor.

  Şi noi? Încetăm noi să ne facem treaba din cauza invidiei care ar putea să apară? A fi tineri luminoşi este una dintre caracteristicile ucenicilor lui Isus. El ne spune: „Voi sunteţi lumina lumii” (Matei 55:14). A lumina ceea ce se află la îndemâna noastră nu este o alegere simplă, este o datorie. Un cântec spune: „Luminează, luminează bine, tu în colţul tău întunecat, iar eu într-al meu.” Iar aceasta nu este doar în conexiune cu lucrurile spirituale, ci şi cu aspectele simple ale vieţii cotidiene. Îndeplinind cu excelenţă zilnicele noastre îndatoriri casnice, noi demonstrăm că luminăm în această lume. Ellen White a declarat: „În tot ceea ce este cel mai umil, poate exista perfecţiune, sarcinile cele mai obişnuite , îndeplinite cu dragoste şi devotament, sunt măreţe în ochii lui Dumnezeu.” (Ellen White, Educaţie, p. 128). Nu trebuie să aştepţi să ţi se încredinţeze o sarcină care să facă impresie în ochii celorlalţi, ci mai degrabă să ai în inimă dorinţa să faci bine tot ceea ce-ţi găseşti de făcut, mare sau mic, ca pentru Domnul.

  Ce vom fi noi, tu şi cu mine? Un şarpe care îi invidiază pe alţii sau un licurici care își răspândeşte lumina sa oriunde? Când te simţi ispitit să cazi în ghearele mediocrităţii, adu-ţi aminte de această făgăduinţă biblică: „Domnul te va face să fii cap, nu coadă; totdeauna vei fi sus, şi niciodată nu vei fi jos” (Deuteronomul 28:13). Dacă, precum a spus şi profetul Daniel, vrei să străluceşti ca stelele în veşnicie, trebuie să începi să străluceşti astăzi, acolo unde eşti.

  #luminatasăstrălucească #străluceşteundeeşti

  Şarpe sau licurici? (II) - 2017. Dacă, precum a spus şi profetul Daniel, vrei să străluceşti ca stelele în veşnicie, trebuie să începi să străluceşti astăzi, acolo unde eşti. #luminatasăstrălucească #străluceşteundeeşti
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...