Şarpe sau licurici? (II)

Cei înţelepţi vor străluci ca strălucirea cerului şi cei ce vor învăţa pe mulţi să umble în neprihănire vor străluci ca stelele în veac şi în veci de veci. (Daniel 12:3)

Revenind la povestea de ieri, mi-ar plăcea să vă pun o întrebare: Ce ar fi putut face licuriciul pentru a evita ca şarpele să-l invidieze? Răspunsul ar putea fi foarte evident: dacă problema era lumina, atunci a înceta să mai lumineze era cel mai de înţeles. Totuşi, dacă licuriciul ar fi optat pentru această variantă, el ar fi mers împotriva propriei naturi; de ştiut că emiterea luminii este în conformitate cu moştenirea acestei insecte. A face să înceteze lumina proprie nu ar fi o iniţiativă viabilă pentru aceşti minusculi membri ai familiei Lampiridelor.

Şi noi? Încetăm noi să ne facem treaba din cauza invidiei care ar putea să apară? A fi tineri luminoşi este una dintre caracteristicile ucenicilor lui Isus. El ne spune: „Voi sunteţi lumina lumii” (Matei 55:14). A lumina ceea ce se află la îndemâna noastră nu este o alegere simplă, este o datorie. Un cântec spune: „Luminează, luminează bine, tu în colţul tău întunecat, iar eu într-al meu.” Iar aceasta nu este doar în conexiune cu lucrurile spirituale, ci şi cu aspectele simple ale vieţii cotidiene. Îndeplinind cu excelenţă zilnicele noastre îndatoriri casnice, noi demonstrăm că luminăm în această lume. Ellen White a declarat: „În tot ceea ce este cel mai umil, poate exista perfecţiune, sarcinile cele mai obişnuite , îndeplinite cu dragoste şi devotament, sunt măreţe în ochii lui Dumnezeu.” (Ellen White, Educaţie, p. 128). Nu trebuie să aştepţi să ţi se încredinţeze o sarcină care să facă impresie în ochii celorlalţi, ci mai degrabă să ai în inimă dorinţa să faci bine tot ceea ce-ţi găseşti de făcut, mare sau mic, ca pentru Domnul.

Ce vom fi noi, tu şi cu mine? Un şarpe care îi invidiază pe alţii sau un licurici care își răspândeşte lumina sa oriunde? Când te simţi ispitit să cazi în ghearele mediocrităţii, adu-ţi aminte de această făgăduinţă biblică: „Domnul te va face să fii cap, nu coadă; totdeauna vei fi sus, şi niciodată nu vei fi jos” (Deuteronomul 28:13). Dacă, precum a spus şi profetul Daniel, vrei să străluceşti ca stelele în veşnicie, trebuie să începi să străluceşti astăzi, acolo unde eşti.

#luminatasăstrălucească #străluceşteundeeşti

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video