Şarpe sau licurici? (II)

  Cei înţelepţi vor străluci ca strălucirea cerului şi cei ce vor învăţa pe mulţi să umble în neprihănire vor străluci ca stelele în veac şi în veci de veci. (Daniel 12:3)

  Revenind la povestea de ieri, mi-ar plăcea să vă pun o întrebare: Ce ar fi putut face licuriciul pentru a evita ca şarpele să-l invidieze? Răspunsul ar putea fi foarte evident: dacă problema era lumina, atunci a înceta să mai lumineze era cel mai de înţeles. Totuşi, dacă licuriciul ar fi optat pentru această variantă, el ar fi mers împotriva propriei naturi; de ştiut că emiterea luminii este în conformitate cu moştenirea acestei insecte. A face să înceteze lumina proprie nu ar fi o iniţiativă viabilă pentru aceşti minusculi membri ai familiei Lampiridelor.

  Şi noi? Încetăm noi să ne facem treaba din cauza invidiei care ar putea să apară? A fi tineri luminoşi este una dintre caracteristicile ucenicilor lui Isus. El ne spune: „Voi sunteţi lumina lumii” (Matei 55:14). A lumina ceea ce se află la îndemâna noastră nu este o alegere simplă, este o datorie. Un cântec spune: „Luminează, luminează bine, tu în colţul tău întunecat, iar eu într-al meu.” Iar aceasta nu este doar în conexiune cu lucrurile spirituale, ci şi cu aspectele simple ale vieţii cotidiene. Îndeplinind cu excelenţă zilnicele noastre îndatoriri casnice, noi demonstrăm că luminăm în această lume. Ellen White a declarat: „În tot ceea ce este cel mai umil, poate exista perfecţiune, sarcinile cele mai obişnuite , îndeplinite cu dragoste şi devotament, sunt măreţe în ochii lui Dumnezeu.” (Ellen White, Educaţie, p. 128). Nu trebuie să aştepţi să ţi se încredinţeze o sarcină care să facă impresie în ochii celorlalţi, ci mai degrabă să ai în inimă dorinţa să faci bine tot ceea ce-ţi găseşti de făcut, mare sau mic, ca pentru Domnul.

  Ce vom fi noi, tu şi cu mine? Un şarpe care îi invidiază pe alţii sau un licurici care își răspândeşte lumina sa oriunde? Când te simţi ispitit să cazi în ghearele mediocrităţii, adu-ţi aminte de această făgăduinţă biblică: „Domnul te va face să fii cap, nu coadă; totdeauna vei fi sus, şi niciodată nu vei fi jos” (Deuteronomul 28:13). Dacă, precum a spus şi profetul Daniel, vrei să străluceşti ca stelele în veşnicie, trebuie să începi să străluceşti astăzi, acolo unde eşti.

  #luminatasăstrălucească #străluceşteundeeşti

  Şarpe sau licurici? (II) - 2017. Dacă, precum a spus şi profetul Daniel, vrei să străluceşti ca stelele în veşnicie, trebuie să începi să străluceşti astăzi, acolo unde eşti.

#luminatasăstrălucească #străluceşteundeeşti
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...