Articolul precedentDumnezeu are un plan pentru tine
  Articolul următorMotivat

  Apropierea celei de-a doua veniri

  Sfârşitul tuturor lucrurilor este aproape. (1 Petru 4:7)

  În timpul ultimei întâlniri avute cu ucenicii, cu puţin înainte de moartea sa, Isus le-a făcut această făgăduinţă încurajatoare: „Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. Ştiţi unde Mă duc şi ştiţi şi calea într-acolo” (Ioan 14:1-4).

  Ucenicii aşteptaseră ca acest eveniment să se petreacă în timpul vieţii lor (Faptele 1:6). Petru scrie că „sfârşitul tuturor lucrurilor este aproape” (1 Petru 4:7). Iacov credea de asemenea că Isus urma să Se întoarcă curând şi de aceea i-a avertizat pe credincioşi să fie răbdători „căci venirea Domnului este aproape” (Iacov 5:8).

  Pavel le-a scris credincioşilor din Corint „că de acum vremea s-a scurtat” (1 Corinteni 7:29). În Filipeni a fost foarte categoric: „Domnul este aproape” (Filipeni 4:5). Ioan credea că trăieşte „ceasul cel de pe urmă” (1 Ioan 2:18). În Apocalipsa, acelaşi Ioan spune „căci vremea este aproape” şi că Isus vine „curând” (Apocalipsa 1:3, 22:7,12,20).

  S-au înşelat ei cu toţii, crezând că venirea lui Isus este aproape? De ce acest accent pe iminenţa venirii sale? Pentru o chestiune practică: pentru că noi trebuie să trăim ca şi când venirea lui Isus s-ar produce chiar astăzi. Acceptarea faptului că Domnul „este la uşă” ne constrânge să nu neglijăm viaţa noastră spirituală şi să ne îndeplinim cu credincioşie lucrarea pe care Domnul ne-a încredinţat-o. Cum nu ştim când se va încheia viaţa noastră, noi trebuie să fim pregătiţi să-l întâmpinăm pe Isus chiar astăzi şi „să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie” (Tit 2:12). Ne revine datoria să punem în practică aceste cuvinte ale lui Lord Shaftesbury, mare reformator englez: „Nu cred să fi trăit în ultimii patruzeci de ani vreo singură oră fără a fi conştient de influenţa gândului celei de-a doua veniri a lui Hristos.” Maranatha!

  #Hristosseîntoarce #adouavenire

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...