Articolul precedentMotivat
  Articolul următorPentru integritate

  Dumnezeu nu este vinovat

  Un vrăjmaş a făcut lucrul acesta. (Matei 13:28)

  Ernie Chambers, senator în Nebraska, Statele Unite, a intentat o acţiune de judecată împotriva lui Dumnezeu, în care Îl acuza că ar fi cauza „inundaţiilor teribile, a cutremurelor violente, a uraganelor înspăimântătoare, a tornadelor terifiante, a foametei atroce, a rănilor pernicioase, a secetei devastatoare şi a războaielor genocide” care s-au produs în lume şi care au provocat „o mortalitate masivă şi distrugeri care au terorizat milioane de locuitori”.

  Ca cineva să-I pretindă lui Dumnezeu să se înfăţişeze înaintea unui tribunal şi să-I atribuie moartea a milioane de persoane părea nebunesc. Dar Chambers nu e nebun. Dimpotrivă, este un cetăţean onorabil al comunităţii sale. Poate că tu nu te-ai gândit să-l aduci pe Dumnezeu în banca acuzaţilor, dar cu siguranţă te cuprinde îndoiala când citeşti, asculţi sau suferi consecinţele unei catastrofe naturale. Toţi ne-am întrebat la un moment dat: Este Dumnezeu vinovat de toate aceste tragedii?

  În Matei 13, Isus spune povestea unui om care a semănat sămânţă bună în ţarina lui. Dar, pe când toţi dormeau, „a venit vrăjmaşul lui, a semănat neghină între grâu şi a plecat.” (v. 24 şi 25). Prin urmare, „a ieşit la iveală şi neghina” printre grâu (v. 26). Dar vinovat pentru apariţia „neghinei” a fost „vrăjmaşul” care a semănat-o.

  Satana este cel care provoacă „inundaţii teribile, cutremure violente, uragane înspăimântătoare, tornade terifiante, foamete atroce, răni pernicioase, secete devastatoare şi a războaie genocide”. Satana este cel care otrăveşte atmosfera şi schimbă elementele naturii. Şi el face toate acestea folosind agenţii săi demonici, dar profită şi de ambiţiile şi de egoismul nostru pentru a continua să distrugă planeta. Peste tot va semăna vrăjmaşul „neghina” sa. Deci, în loc să-l acuzăm pe Dumnezeu de tot răul care se întâmplă în lume, să ne pregătim să plecăm şi să trăim cu El în cer.

  Foarte curând, Dumnezeu va elibera creaţiunea Sa de tot răul pe care păcatul l-a produs. El ne promite să ne ducă să trăim „într-un cer nou şi un pământ nou” (Apocalipsa 21:1), unde nu vor mai fi nici cutremure, nici cicloane, nici boli, nici moarte. Când va veni acel moment, tu, Dumnezeu şi cu mine vom domni pentru a-i judeca pe toţi cei care-I atribuie lui Dumnezeu ceea ce a făcut Satana.

  #Dumnezeuestebun

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Unsprezece covoare pentru cort

  E posibil ca, din comoditate, să cauți referate despre Biblie sau să asculți predici de pe YouTube, dar e bine să știi că nimic nu se compară cu lectura paginilor sfinte și cu descoperirea personală a multelor comori inspirate de Dumnezeu. Merită să experimentezi citirea completă a Sfintei Scripturi. Dacă te vei ruga, vei descoperi adevărate nestemate chiar și în simplele istorii ale anonimilor din Biblie.

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...