Articolul precedentMotivat
  Articolul următorPentru integritate

  Dumnezeu nu este vinovat

  Un vrăjmaş a făcut lucrul acesta. (Matei 13:28)

  Ernie Chambers, senator în Nebraska, Statele Unite, a intentat o acţiune de judecată împotriva lui Dumnezeu, în care Îl acuza că ar fi cauza „inundaţiilor teribile, a cutremurelor violente, a uraganelor înspăimântătoare, a tornadelor terifiante, a foametei atroce, a rănilor pernicioase, a secetei devastatoare şi a războaielor genocide” care s-au produs în lume şi care au provocat „o mortalitate masivă şi distrugeri care au terorizat milioane de locuitori”.

  Ca cineva să-I pretindă lui Dumnezeu să se înfăţişeze înaintea unui tribunal şi să-I atribuie moartea a milioane de persoane părea nebunesc. Dar Chambers nu e nebun. Dimpotrivă, este un cetăţean onorabil al comunităţii sale. Poate că tu nu te-ai gândit să-l aduci pe Dumnezeu în banca acuzaţilor, dar cu siguranţă te cuprinde îndoiala când citeşti, asculţi sau suferi consecinţele unei catastrofe naturale. Toţi ne-am întrebat la un moment dat: Este Dumnezeu vinovat de toate aceste tragedii?

  În Matei 13, Isus spune povestea unui om care a semănat sămânţă bună în ţarina lui. Dar, pe când toţi dormeau, „a venit vrăjmaşul lui, a semănat neghină între grâu şi a plecat.” (v. 24 şi 25). Prin urmare, „a ieşit la iveală şi neghina” printre grâu (v. 26). Dar vinovat pentru apariţia „neghinei” a fost „vrăjmaşul” care a semănat-o.

  Satana este cel care provoacă „inundaţii teribile, cutremure violente, uragane înspăimântătoare, tornade terifiante, foamete atroce, răni pernicioase, secete devastatoare şi a războaie genocide”. Satana este cel care otrăveşte atmosfera şi schimbă elementele naturii. Şi el face toate acestea folosind agenţii săi demonici, dar profită şi de ambiţiile şi de egoismul nostru pentru a continua să distrugă planeta. Peste tot va semăna vrăjmaşul „neghina” sa. Deci, în loc să-l acuzăm pe Dumnezeu de tot răul care se întâmplă în lume, să ne pregătim să plecăm şi să trăim cu El în cer.

  Foarte curând, Dumnezeu va elibera creaţiunea Sa de tot răul pe care păcatul l-a produs. El ne promite să ne ducă să trăim „într-un cer nou şi un pământ nou” (Apocalipsa 21:1), unde nu vor mai fi nici cutremure, nici cicloane, nici boli, nici moarte. Când va veni acel moment, tu, Dumnezeu şi cu mine vom domni pentru a-i judeca pe toţi cei care-I atribuie lui Dumnezeu ceea ce a făcut Satana.

  #Dumnezeuestebun

  Dumnezeu nu este vinovat - 2017. Foarte curând, Dumnezeu va elibera creaţiunea Sa de tot răul pe care păcatul l-a produs. El ne promite să ne ducă să trăim „într-un cer nou şi un pământ nou”, unde nu vor mai fi nici cutremure, nici cicloane, nici boli, nici moarte.

#Dumnezeuestebun
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...