Articolul precedentMotivat
  Articolul următorPentru integritate

  Dumnezeu nu este vinovat

  Un vrăjmaş a făcut lucrul acesta. (Matei 13:28)

  Ernie Chambers, senator în Nebraska, Statele Unite, a intentat o acţiune de judecată împotriva lui Dumnezeu, în care Îl acuza că ar fi cauza „inundaţiilor teribile, a cutremurelor violente, a uraganelor înspăimântătoare, a tornadelor terifiante, a foametei atroce, a rănilor pernicioase, a secetei devastatoare şi a războaielor genocide” care s-au produs în lume şi care au provocat „o mortalitate masivă şi distrugeri care au terorizat milioane de locuitori”.

  Ca cineva să-I pretindă lui Dumnezeu să se înfăţişeze înaintea unui tribunal şi să-I atribuie moartea a milioane de persoane părea nebunesc. Dar Chambers nu e nebun. Dimpotrivă, este un cetăţean onorabil al comunităţii sale. Poate că tu nu te-ai gândit să-l aduci pe Dumnezeu în banca acuzaţilor, dar cu siguranţă te cuprinde îndoiala când citeşti, asculţi sau suferi consecinţele unei catastrofe naturale. Toţi ne-am întrebat la un moment dat: Este Dumnezeu vinovat de toate aceste tragedii?

  În Matei 13, Isus spune povestea unui om care a semănat sămânţă bună în ţarina lui. Dar, pe când toţi dormeau, „a venit vrăjmaşul lui, a semănat neghină între grâu şi a plecat.” (v. 24 şi 25). Prin urmare, „a ieşit la iveală şi neghina” printre grâu (v. 26). Dar vinovat pentru apariţia „neghinei” a fost „vrăjmaşul” care a semănat-o.

  Satana este cel care provoacă „inundaţii teribile, cutremure violente, uragane înspăimântătoare, tornade terifiante, foamete atroce, răni pernicioase, secete devastatoare şi a războaie genocide”. Satana este cel care otrăveşte atmosfera şi schimbă elementele naturii. Şi el face toate acestea folosind agenţii săi demonici, dar profită şi de ambiţiile şi de egoismul nostru pentru a continua să distrugă planeta. Peste tot va semăna vrăjmaşul „neghina” sa. Deci, în loc să-l acuzăm pe Dumnezeu de tot răul care se întâmplă în lume, să ne pregătim să plecăm şi să trăim cu El în cer.

  Foarte curând, Dumnezeu va elibera creaţiunea Sa de tot răul pe care păcatul l-a produs. El ne promite să ne ducă să trăim „într-un cer nou şi un pământ nou” (Apocalipsa 21:1), unde nu vor mai fi nici cutremure, nici cicloane, nici boli, nici moarte. Când va veni acel moment, tu, Dumnezeu şi cu mine vom domni pentru a-i judeca pe toţi cei care-I atribuie lui Dumnezeu ceea ce a făcut Satana.

  #Dumnezeuestebun

  Dumnezeu nu este vinovat - 2017. Foarte curând, Dumnezeu va elibera creaţiunea Sa de tot răul pe care păcatul l-a produs. El ne promite să ne ducă să trăim „într-un cer nou şi un pământ nou”, unde nu vor mai fi nici cutremure, nici cicloane, nici boli, nici moarte. #Dumnezeuestebun
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...