Conectaţi 24/7

  Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce multă roadă. (Ioan 15:5)

  Pe ce reţea socială eşti tu conectat? Majoritatea dintre noi facem parte din cele un miliard de persoane conectate la Facebook, mama tuturor reţelelor de socializare. Alţii sunt conectaţi la Twitter, care se distinge prin rapiditatea cu care informaţia circulă. Dacă eşti un profesionist şi vrei să-ţi schimbi locul de muncă sau vrei să cunoşti oameni cu aceeaşi profesie, va trebui să te conectezi la Linkedin. Dacă îţi place să împărtăşeşti materiale video sau poze, Instagram va fi cea mai bună alegere pentru a rămâne conectat. În cele din urmă, într-un fel sau altul trăim conectaţi la reţele de socializare.

  Toate acestea au creat o nouă dependenţă: dependenţa de reţelele de socializare. În cartea sa Disconnected [Deconectat], Nicole Radzivill a scris cele ce urmează: „Am înţeles că primul pas în soluţionarea unei probleme este aceea de a o recunoaşte. Trebuie deci să mărturisesc că sunt dependent de reţelele de socializare. Examinându-mă personal am descoperit că: 1) verificam Twitter la fiecare opt minute atunci când eram treaz; 2) verificam Twitter la fiecare patruzeci şi opt de minute pe parcursul orelor de somn. Cum dorm aproape opt ore, aceasta înseamnă că mă trezeam de zece ori pentru a veridica Twitterul, şi-l verificam de o sută douăzeci de ori pe zi” (p. 3).

  Să nu credeţi că aceasta este doar problema lui Nicole. În 2011, Cisco World Technology Report a arătat că jumătate din tineri consideră că „nu pot trăi fără internet”, că o treime dintre tineri preferă „conectarea la internet în locul unei maşini” şi că patruzeci şi trei la sută au admis că reţelele sociale îi întrerup din studiul lor de trei sau patru ori pe oră. Evident, reţelele sociale nu sunt rele în sine, ceea ce este rău este felul cum le folosim.

  Totuşi, dacă vrem să folosim înţelept conexiunea oferită de reţelele de socializare, noi ar trebui să fim conectaţi la Isus. Domnul ne spune în Cuvântul Său: „Rămâneţi în Mine” (Ioan 15:4). Conexiunea cu Hristos este cea care ne hrăneşte într-adevăr mintea şi sufletul. Dacă ne conectăm la reţeaua cerului prin rugăciune şi studiul Cuvântului lui Dumnezeu, vom avea o viaţă de succes. Nu ai vrea să fii conectat la Isus 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână?

  #conectatlaIsus

  Conectaţi 24/7 - 2017. Conexiunea cu Hristos este cea care ne hrăneşte într-adevăr mintea şi sufletul. Dacă ne conectăm la reţeaua cerului prin rugăciune şi studiul Cuvântului lui Dumnezeu, vom avea o viaţă de succes. Nu ai vrea să fii conectat la Isus 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână?

#conectatlaIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...