Conectaţi 24/7

  Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce multă roadă. (Ioan 15:5)

  Pe ce reţea socială eşti tu conectat? Majoritatea dintre noi facem parte din cele un miliard de persoane conectate la Facebook, mama tuturor reţelelor de socializare. Alţii sunt conectaţi la Twitter, care se distinge prin rapiditatea cu care informaţia circulă. Dacă eşti un profesionist şi vrei să-ţi schimbi locul de muncă sau vrei să cunoşti oameni cu aceeaşi profesie, va trebui să te conectezi la Linkedin. Dacă îţi place să împărtăşeşti materiale video sau poze, Instagram va fi cea mai bună alegere pentru a rămâne conectat. În cele din urmă, într-un fel sau altul trăim conectaţi la reţele de socializare.

  Toate acestea au creat o nouă dependenţă: dependenţa de reţelele de socializare. În cartea sa Disconnected [Deconectat], Nicole Radzivill a scris cele ce urmează: „Am înţeles că primul pas în soluţionarea unei probleme este aceea de a o recunoaşte. Trebuie deci să mărturisesc că sunt dependent de reţelele de socializare. Examinându-mă personal am descoperit că: 1) verificam Twitter la fiecare opt minute atunci când eram treaz; 2) verificam Twitter la fiecare patruzeci şi opt de minute pe parcursul orelor de somn. Cum dorm aproape opt ore, aceasta înseamnă că mă trezeam de zece ori pentru a veridica Twitterul, şi-l verificam de o sută douăzeci de ori pe zi” (p. 3).

  Să nu credeţi că aceasta este doar problema lui Nicole. În 2011, Cisco World Technology Report a arătat că jumătate din tineri consideră că „nu pot trăi fără internet”, că o treime dintre tineri preferă „conectarea la internet în locul unei maşini” şi că patruzeci şi trei la sută au admis că reţelele sociale îi întrerup din studiul lor de trei sau patru ori pe oră. Evident, reţelele sociale nu sunt rele în sine, ceea ce este rău este felul cum le folosim.

  Totuşi, dacă vrem să folosim înţelept conexiunea oferită de reţelele de socializare, noi ar trebui să fim conectaţi la Isus. Domnul ne spune în Cuvântul Său: „Rămâneţi în Mine” (Ioan 15:4). Conexiunea cu Hristos este cea care ne hrăneşte într-adevăr mintea şi sufletul. Dacă ne conectăm la reţeaua cerului prin rugăciune şi studiul Cuvântului lui Dumnezeu, vom avea o viaţă de succes. Nu ai vrea să fii conectat la Isus 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână?

  #conectatlaIsus

  Conectaţi 24/7 - 2017. Conexiunea cu Hristos este cea care ne hrăneşte într-adevăr mintea şi sufletul. Dacă ne conectăm la reţeaua cerului prin rugăciune şi studiul Cuvântului lui Dumnezeu, vom avea o viaţă de succes. Nu ai vrea să fii conectat la Isus 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână? #conectatlaIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...