Atitudine

  Pregătiţi calea, luaţi orice piedică. (Isaia 57:14)

  J. Sidlow Baxter, în cartea sa Awake, My Heart [Trezeşte-te, inima mea], a scris: „Care este diferenţa dintre un obstacol şi o ocazie? Atitudinea noastră. Orice ocazie are o dificultate şi orice dificultate este o ocazie.” Sigur? În timp ce citea anunţurile dintr-un ziar, un tânăr a crezut că şi-a găsit meseria visurilor lui. Când a sunat pentru a solicita postul, a fost informat că trebuia să se prezinte la ora zece dimineaţa pentru un interviu. Ziua următoare, chiar dacă a plecat destul de devreme de acasă, alţi nouă candidaţi erau deja ajunşi înaintea lui la birou. Cu o anumită dezamăgire, şi-a înscris numele pe listă şi a început să-i analizeze pe ceilalţi prezenţi. După un moment de analiză atentă, a concluzionat că ceilalţi candidaţi erau mai competenţi decât el şi se gândea că nu avea nicio şansă să obţină postul.

  Totuşi, în loc să renunţe, a decis să profite de ocazia pe care o avea în faţă. A scris pe foaie câteva cuvinte şi i-a spus secretarei că era urgent să-i transmită acest mesaj patronului chiar în acel moment. Pe foaie scria următoarele: „Dragă domnule, sunt tânărul care este al zecelea de pe listă. Vă rog să nu luaţi nicio decizie înainte de a mă fi văzut!” Când patronul a citit aceste cuvinte, a admirat o asemenea atitudine şi l-a angajat.

  Este de necontestat că, pe ruta spre creşterea personală, dificultăţile şi ocaziile par să fie două faţete ale aceleiaşi piese. Îţi aduci aminte de Zacheu? Biblia spune că îşi dorea să poată să-l vadă pe Isus, dar avea o problemă: „Nu putea din pricina norodului, căci era mic de statură” (Luca 19:3). El nu putea să-şi schimbe înălţimea şi nici să scape de mulţime, dar putea să ia atitudine şi să facă faţă obstacolelor care îl împiedicau să profite de ocazia de a-L vedea pe Învăţătorul. Dacă voia într-adevăr să-L vadă pe Mântuitorul, Zacheu trebuia să gestioneze dificultatea sa într-o manieră creativă. Şi ce a făcut? A urcat într-un copac, iar de acolo a putut să-şi atingă obiectivul. De fapt, Zacheu nu doar că L-a văzut pe Isus, însă chiar Isus S-a autoinvitat la el acasă (v. 5–7).

  Dificultăţile sunt ocazii care te ajută să continui să dezvolţi cea mai bună versiune a ta. Urmează exemplul lui Zacheu şi depăşeşte obstacolele.

  #învingeobstacolele #ocaziile

  Atitudine - 2017. Dificultăţile sunt ocazii care te ajută să continui să dezvolţi cea mai bună versiune a ta. Urmează exemplul lui Zacheu şi depăşeşte obstacolele.

#învingeobstacolele #ocaziile
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...