Atitudine

  Pregătiţi calea, luaţi orice piedică. (Isaia 57:14)

  J. Sidlow Baxter, în cartea sa Awake, My Heart [Trezeşte-te, inima mea], a scris: „Care este diferenţa dintre un obstacol şi o ocazie? Atitudinea noastră. Orice ocazie are o dificultate şi orice dificultate este o ocazie.” Sigur? În timp ce citea anunţurile dintr-un ziar, un tânăr a crezut că şi-a găsit meseria visurilor lui. Când a sunat pentru a solicita postul, a fost informat că trebuia să se prezinte la ora zece dimineaţa pentru un interviu. Ziua următoare, chiar dacă a plecat destul de devreme de acasă, alţi nouă candidaţi erau deja ajunşi înaintea lui la birou. Cu o anumită dezamăgire, şi-a înscris numele pe listă şi a început să-i analizeze pe ceilalţi prezenţi. După un moment de analiză atentă, a concluzionat că ceilalţi candidaţi erau mai competenţi decât el şi se gândea că nu avea nicio şansă să obţină postul.

  Totuşi, în loc să renunţe, a decis să profite de ocazia pe care o avea în faţă. A scris pe foaie câteva cuvinte şi i-a spus secretarei că era urgent să-i transmită acest mesaj patronului chiar în acel moment. Pe foaie scria următoarele: „Dragă domnule, sunt tânărul care este al zecelea de pe listă. Vă rog să nu luaţi nicio decizie înainte de a mă fi văzut!” Când patronul a citit aceste cuvinte, a admirat o asemenea atitudine şi l-a angajat.

  Este de necontestat că, pe ruta spre creşterea personală, dificultăţile şi ocaziile par să fie două faţete ale aceleiaşi piese. Îţi aduci aminte de Zacheu? Biblia spune că îşi dorea să poată să-l vadă pe Isus, dar avea o problemă: „Nu putea din pricina norodului, căci era mic de statură” (Luca 19:3). El nu putea să-şi schimbe înălţimea şi nici să scape de mulţime, dar putea să ia atitudine şi să facă faţă obstacolelor care îl împiedicau să profite de ocazia de a-L vedea pe Învăţătorul. Dacă voia într-adevăr să-L vadă pe Mântuitorul, Zacheu trebuia să gestioneze dificultatea sa într-o manieră creativă. Şi ce a făcut? A urcat într-un copac, iar de acolo a putut să-şi atingă obiectivul. De fapt, Zacheu nu doar că L-a văzut pe Isus, însă chiar Isus S-a autoinvitat la el acasă (v. 5–7).

  Dificultăţile sunt ocazii care te ajută să continui să dezvolţi cea mai bună versiune a ta. Urmează exemplul lui Zacheu şi depăşeşte obstacolele.

  #învingeobstacolele #ocaziile

  Atitudine - 2017. Dificultăţile sunt ocazii care te ajută să continui să dezvolţi cea mai bună versiune a ta. Urmează exemplul lui Zacheu şi depăşeşte obstacolele. #învingeobstacolele #ocaziile
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Metoda celor șase pălării

  Dacă nu ești dispus să te pui în locul cuiva, nu ai dreptul să îl judeci în vreun fel. Abia după ce te-ai plasat în situațiile prin care trece și ai luat în considerare contextul în care a făcut sau a spus ceva, abia apoi te poți gândi să emiți păreri și chiar soluții; înainte de acestea, abținerea este reacția înțeleptului.

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...