Articolul precedentOfertă specială
  Articolul următorFiind un trimis demn de încredere

  Un drept printre neamuri

  Vai de mine, dacă nu vestesc Evanghelia! (1 Corinteni 9:16)

  Pe 29 martie 1971, Yad Vashem, o instituţie israelită consacrată studiului pe tema Holocaustului, l-a recunoscut pe George Ferdinand Duckwitz ca „drept printre neamuri”. În literatura iudaică, acest titlu se aplica străinului care era solidar cu descendenţii din Avraam. Georg Ferdinand Duckwitz a fost unul dintre cei mulţi care şi-au oferit sprijinul şi solidaritatea evreilor atunci când naziştii comiteau teribilele atrocităţi în lagărele de concentrare.

  Dar cu ce se deosebeşte ajutorul adus de Duckwitz? Pentru că el era un funcţionar al Ministerului de Afaceri Externe al Germaniei în Danemarca, funcţia de diplomat îi permitea să fie în permanenţă în legătură cu Werner Best, unul dintre personajele cele mai sus plasate în cel de-al Treilea Reich. Pe 28 septembrie 1943, Best l-a informat pe Duckwitz că cei şapte mii de evrei cu reşedinţa în Danemarca urmau să fie deportaţi în lagărul de concentrare de la Theresienstadt între 1 şi 2 octombrie. Duckwitz, în loc să păstreze tăcerea şi să aştepte pasiv exterminarea a mii de bărbaţi, femei şi copii, punându-şi viaţa în pericol, a dat informaţii despre plan liderilor Partidului Social Democrat din Danemarca, iar aceștia i-au avertizat pe liderii evrei pentru a lua imediat măsuri.

  Pe 2 octombrie 1943, când Gestapoul a vrut să-şi pună în aplicare planul fatidic, mai bine de şapte mii de evrei au fost duşi în secret pe timpul nopţii în Suedia. Mesajul dat de Duckwitz le-a salvat viaţa.

  Zi după zi, vrăjmaşul sufletelor noastre, Satana, închide milioane de persoane în lagărul de concentrare cel mai mortal care a existat vreodată: cel al păcatului. Trebuie deci să anunţăm lumea despre mesajul planului de salvare pe care noi îl cunoaştem. „Unde sunt mâinile întinse pentru a smulge [pe păcătos] de la moarte? Unde sunt cei care, cu cuvinte arzând de dragoste şi de credinţă perseverentă, să pledeze înaintea lui Dumnezeu în favoarea umanităţii pierdute?” (Ellen G. White, Patriarhi şi profeţi, cap. 12, p. 119). Unde sunt tinerii care, precum Duckwitz, nu tac şi avertizează despre ce se va întâmpla cu planeta noastră? Câte persoane vor fi salvate de la distrugerea eternă datorită faptului că noi am predicat Evanghelia? Eşti tu un om „drept printre neamuri”?

  #iubeşteaproapele #dreptîntreneamuri

  Un drept printre neamuri - 2017. Unde sunt tinerii care, precum Duckwitz, nu tac şi avertizează despre ce se va întâmpla cu planeta noastră? Câte persoane vor fi salvate de la distrugerea eternă datorită faptului că noi am predicat Evanghelia? Eşti tu un om „drept printre neamuri”? #iubeşteaproapele #dreptîntreneamuri
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!