Articolul precedentOfertă specială
  Articolul următorFiind un trimis demn de încredere

  Un drept printre neamuri

  Vai de mine, dacă nu vestesc Evanghelia! (1 Corinteni 9:16)

  Pe 29 martie 1971, Yad Vashem, o instituţie israelită consacrată studiului pe tema Holocaustului, l-a recunoscut pe George Ferdinand Duckwitz ca „drept printre neamuri”. În literatura iudaică, acest titlu se aplica străinului care era solidar cu descendenţii din Avraam. Georg Ferdinand Duckwitz a fost unul dintre cei mulţi care şi-au oferit sprijinul şi solidaritatea evreilor atunci când naziştii comiteau teribilele atrocităţi în lagărele de concentrare.

  Dar cu ce se deosebeşte ajutorul adus de Duckwitz? Pentru că el era un funcţionar al Ministerului de Afaceri Externe al Germaniei în Danemarca, funcţia de diplomat îi permitea să fie în permanenţă în legătură cu Werner Best, unul dintre personajele cele mai sus plasate în cel de-al Treilea Reich. Pe 28 septembrie 1943, Best l-a informat pe Duckwitz că cei şapte mii de evrei cu reşedinţa în Danemarca urmau să fie deportaţi în lagărul de concentrare de la Theresienstadt între 1 şi 2 octombrie. Duckwitz, în loc să păstreze tăcerea şi să aştepte pasiv exterminarea a mii de bărbaţi, femei şi copii, punându-şi viaţa în pericol, a dat informaţii despre plan liderilor Partidului Social Democrat din Danemarca, iar aceștia i-au avertizat pe liderii evrei pentru a lua imediat măsuri.

  Pe 2 octombrie 1943, când Gestapoul a vrut să-şi pună în aplicare planul fatidic, mai bine de şapte mii de evrei au fost duşi în secret pe timpul nopţii în Suedia. Mesajul dat de Duckwitz le-a salvat viaţa.

  Zi după zi, vrăjmaşul sufletelor noastre, Satana, închide milioane de persoane în lagărul de concentrare cel mai mortal care a existat vreodată: cel al păcatului. Trebuie deci să anunţăm lumea despre mesajul planului de salvare pe care noi îl cunoaştem. „Unde sunt mâinile întinse pentru a smulge [pe păcătos] de la moarte? Unde sunt cei care, cu cuvinte arzând de dragoste şi de credinţă perseverentă, să pledeze înaintea lui Dumnezeu în favoarea umanităţii pierdute?” (Ellen G. White, Patriarhi şi profeţi, cap. 12, p. 119). Unde sunt tinerii care, precum Duckwitz, nu tac şi avertizează despre ce se va întâmpla cu planeta noastră? Câte persoane vor fi salvate de la distrugerea eternă datorită faptului că noi am predicat Evanghelia? Eşti tu un om „drept printre neamuri”?

  #iubeşteaproapele #dreptîntreneamuri

  Un drept printre neamuri - 2017. Unde sunt tinerii care, precum Duckwitz, nu tac şi avertizează despre ce se va întâmpla cu planeta noastră? Câte persoane vor fi salvate de la distrugerea eternă datorită faptului că noi am predicat Evanghelia? Eşti tu un om „drept printre neamuri”?

#iubeşteaproapele #dreptîntreneamuri
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...