Articolul precedentFiind un trimis demn de încredere
  Articolul următorBucuria de a crea

  Ce ştim despre Columb

  Sfârşitul tuturor lucrurilor este aproape. (1 Petru 4:7)

  Unde s-a născut amiralul mării şi guvernatorul general al Indiilor Occidentale, Cristofor Columb? Răspunsul la această întrebare constituie unul dintre cele mai mari mistere din ultimii cinci sute de ani. Din 1940 predomină teza lui Ramón Menéndez Pidal, care, bazându-se chiar pe ceea ce a spus amiralul însuşi, susţine că Columb s-a născut la Genova. Totuşi, s-a mai afirmat că s-ar fi născut în Españoa, Portugalia. Cei care urmează teoria unei naşteri în Spania spun de exemplu că s-a născut în Ibiza, în Catalonia, în Mallorca, în Extremadura şi chiar şi în Galicia. Columb este vinovat de această mare confuzie, deoarece, conform spuselor fiului lui, Hernando Columb, exploratorul, nu a vrut să-i cunoaştem originea şi patria.

  Ceea ce Columb a vrut ca noi să ştim este că el era creştin, credea că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu şi s-a asigurat că ne lasă un portret al experienţei sale spirituale în cartea sa, intitulată Cartea profeţiilor. În această operă, Columb lasă să se observe convingerea sa că Domnul l-a pregătit să ducă la îndeplinire descoperirea Indiilor şi că traversarea sa a fost un miracol divin. De asemenea, face cunoscută credinţa sa în cea de-a doua venire când afirmă: „Sfintele Scripturi, prin gura profeţilor Vechiului Testament şi prin Isus în Noul Testament, mărturisesc că această lume se va încheia. Semnele acestea au fost prezise de Matei, Marcu şi Luca, au fost profetizate chiar şi de profeţi.

  Columb nu a ascuns nici faptul că era un om al rugăciunii, scriind: „Dumnezeule, cel care mişti inimile oamenilor fără sunetul cuvintelor şi fără efort, care dezlegi limbile bâlbâiţilor, care eşti prezent în orice timp potrivit, priveşte la ce este în sufletul nostru şi răspunde favorabil cererii noastre. Noi, care nu suntem experţi în Cuvântul tău, noi cunoaştem puterea Ta. Ferice de omul pe care Îl înveţi, Doamne, şi-l îndrumi în Legea Ta. Fă-ne, te rugăm, să înţelegem cuvintele tale, cărţile şi profeţiile care au fost scrise prin Tine! Amin.” Chiar dacă nu ştim unde s-a născut amiralul, putem astăzi să ne însuşim viaţa sa de credinţă şi de rugăciune.

  #oviaţădecredinţăşiderugăciune

  Ce ştim despre Columb - 2017. „Noi, care nu suntem experţi în Cuvântul tău, noi cunoaştem puterea Ta. Ferice de omul pe care Îl înveţi, Doamne, şi-l îndrumi în Legea Ta. Fă-ne, te rugăm, să înţelegem cuvintele tale, cărţile şi profeţiile care au fost scrise prin Tine! Amin”

#oviaţădecredinţăşiderugăciune
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...