Articolul precedentFiind un trimis demn de încredere
  Articolul următorBucuria de a crea

  Ce ştim despre Columb

  Sfârşitul tuturor lucrurilor este aproape. (1 Petru 4:7)

  Unde s-a născut amiralul mării şi guvernatorul general al Indiilor Occidentale, Cristofor Columb? Răspunsul la această întrebare constituie unul dintre cele mai mari mistere din ultimii cinci sute de ani. Din 1940 predomină teza lui Ramón Menéndez Pidal, care, bazându-se chiar pe ceea ce a spus amiralul însuşi, susţine că Columb s-a născut la Genova. Totuşi, s-a mai afirmat că s-ar fi născut în Españoa, Portugalia. Cei care urmează teoria unei naşteri în Spania spun de exemplu că s-a născut în Ibiza, în Catalonia, în Mallorca, în Extremadura şi chiar şi în Galicia. Columb este vinovat de această mare confuzie, deoarece, conform spuselor fiului lui, Hernando Columb, exploratorul, nu a vrut să-i cunoaştem originea şi patria.

  Ceea ce Columb a vrut ca noi să ştim este că el era creştin, credea că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu şi s-a asigurat că ne lasă un portret al experienţei sale spirituale în cartea sa, intitulată Cartea profeţiilor. În această operă, Columb lasă să se observe convingerea sa că Domnul l-a pregătit să ducă la îndeplinire descoperirea Indiilor şi că traversarea sa a fost un miracol divin. De asemenea, face cunoscută credinţa sa în cea de-a doua venire când afirmă: „Sfintele Scripturi, prin gura profeţilor Vechiului Testament şi prin Isus în Noul Testament, mărturisesc că această lume se va încheia. Semnele acestea au fost prezise de Matei, Marcu şi Luca, au fost profetizate chiar şi de profeţi.

  Columb nu a ascuns nici faptul că era un om al rugăciunii, scriind: „Dumnezeule, cel care mişti inimile oamenilor fără sunetul cuvintelor şi fără efort, care dezlegi limbile bâlbâiţilor, care eşti prezent în orice timp potrivit, priveşte la ce este în sufletul nostru şi răspunde favorabil cererii noastre. Noi, care nu suntem experţi în Cuvântul tău, noi cunoaştem puterea Ta. Ferice de omul pe care Îl înveţi, Doamne, şi-l îndrumi în Legea Ta. Fă-ne, te rugăm, să înţelegem cuvintele tale, cărţile şi profeţiile care au fost scrise prin Tine! Amin.” Chiar dacă nu ştim unde s-a născut amiralul, putem astăzi să ne însuşim viaţa sa de credinţă şi de rugăciune.

  #oviaţădecredinţăşiderugăciune

  Ce ştim despre Columb - 2017. „Noi, care nu suntem experţi în Cuvântul tău, noi cunoaştem puterea Ta. Ferice de omul pe care Îl înveţi, Doamne, şi-l îndrumi în Legea Ta. Fă-ne, te rugăm, să înţelegem cuvintele tale, cărţile şi profeţiile care au fost scrise prin Tine! Amin” #oviaţădecredinţăşiderugăciune
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...