Articolul precedentFiind un trimis demn de încredere
  Articolul următorBucuria de a crea

  Ce ştim despre Columb

  Sfârşitul tuturor lucrurilor este aproape. (1 Petru 4:7)

  Unde s-a născut amiralul mării şi guvernatorul general al Indiilor Occidentale, Cristofor Columb? Răspunsul la această întrebare constituie unul dintre cele mai mari mistere din ultimii cinci sute de ani. Din 1940 predomină teza lui Ramón Menéndez Pidal, care, bazându-se chiar pe ceea ce a spus amiralul însuşi, susţine că Columb s-a născut la Genova. Totuşi, s-a mai afirmat că s-ar fi născut în Españoa, Portugalia. Cei care urmează teoria unei naşteri în Spania spun de exemplu că s-a născut în Ibiza, în Catalonia, în Mallorca, în Extremadura şi chiar şi în Galicia. Columb este vinovat de această mare confuzie, deoarece, conform spuselor fiului lui, Hernando Columb, exploratorul, nu a vrut să-i cunoaştem originea şi patria.

  Ceea ce Columb a vrut ca noi să ştim este că el era creştin, credea că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu şi s-a asigurat că ne lasă un portret al experienţei sale spirituale în cartea sa, intitulată Cartea profeţiilor. În această operă, Columb lasă să se observe convingerea sa că Domnul l-a pregătit să ducă la îndeplinire descoperirea Indiilor şi că traversarea sa a fost un miracol divin. De asemenea, face cunoscută credinţa sa în cea de-a doua venire când afirmă: „Sfintele Scripturi, prin gura profeţilor Vechiului Testament şi prin Isus în Noul Testament, mărturisesc că această lume se va încheia. Semnele acestea au fost prezise de Matei, Marcu şi Luca, au fost profetizate chiar şi de profeţi.

  Columb nu a ascuns nici faptul că era un om al rugăciunii, scriind: „Dumnezeule, cel care mişti inimile oamenilor fără sunetul cuvintelor şi fără efort, care dezlegi limbile bâlbâiţilor, care eşti prezent în orice timp potrivit, priveşte la ce este în sufletul nostru şi răspunde favorabil cererii noastre. Noi, care nu suntem experţi în Cuvântul tău, noi cunoaştem puterea Ta. Ferice de omul pe care Îl înveţi, Doamne, şi-l îndrumi în Legea Ta. Fă-ne, te rugăm, să înţelegem cuvintele tale, cărţile şi profeţiile care au fost scrise prin Tine! Amin.” Chiar dacă nu ştim unde s-a născut amiralul, putem astăzi să ne însuşim viaţa sa de credinţă şi de rugăciune.

  #oviaţădecredinţăşiderugăciune

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...