Tu eşti templul lui Dumnezeu

  Nu ştiţi că trupul vostru este templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? (1 Corinteni 6:19)

  Se spune că, pe când nu era decât un tânăr, Dwight L. Moody a auzit pe cineva spunând: „Lumea nu a văzut încă ceea ce poate face o persoană consacrată pe deplin Lui.” Când Moody a auzit aceste cuvinte a acceptat provocarea de a deveni un om total consacrat lui Dumnezeu. Într-o zi, liderii unei biserici discutau cu privire la o campanie de evanghelizare. Cum nu ajungeau să se pună de acord, unii dintre ei au cerut să fie chemat Moody pentru a asculta părerea lui despre acea chestiune. Una dintre persoanele prezente a spus pe un ton foarte supărat:

  – Deci are cumva Moody monopol pe Duhul Sfânt?

  – Bineînţeles că nu. Nimeni nu crede aşa ceva. Ceea ce credem noi este că Duhul Sfânt are monopol pe viaţa lui Moody.

  Poate crezi că Moody era un tip special, iar tu nu. Dar ia aminte la această declaraţie: „În El, toată clădirea, bine închegată, creşte ca să fie un Templu sfânt în Domnul. Şi prin El şi voi sunteţi zidiţi împreună, ca să fiţi un locaş al lui Dumnezeu, prin Duhul” (Efeseni 2:21,22).

  Formidabil! Noi nu suntem pietrele preţioase care au înfrumuseţat tabernaculul din deşert, noi nu ne ridicăm, la maiestatea Templului lui Solomon, totuşi Dumnezeul cerului a decis să-Şi stabilească locuinţa în noi, simplii păcătoşi, plini de slăbiciuni şi de defecte. Ce şansă avem! Dumnezeu poate locui în tine prin Duhul Sfânt. Tu nu eşti orice, tu eşti „templul Duhului Sfânt” şi eşti deci proprietatea lui Isus. Este de datoria noastră pe pământ să facem ca „universul ceresc şi rasa căzută să poată vedea bărbaţi şi femei, temple ale viului Dumnezeu” (Ellen G. White, Our Father Cares, p. 295).

  Ar fi bine să meditezi la aceste întrebări: Domneşte Dumnezeu în inima ta? Nu ţi-ar plăcea să se spună şi despre tine că Duhul Sfânt are monopol total pe viaţa ta? Vrei tu să accepţi ca Dumnezeu să fie singurul tău proprietar?

  #vreausăfiutemplualDuhuluiSfânt

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...