Tu eşti templul lui Dumnezeu

  Nu ştiţi că trupul vostru este templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? (1 Corinteni 6:19)

  Se spune că, pe când nu era decât un tânăr, Dwight L. Moody a auzit pe cineva spunând: „Lumea nu a văzut încă ceea ce poate face o persoană consacrată pe deplin Lui.” Când Moody a auzit aceste cuvinte a acceptat provocarea de a deveni un om total consacrat lui Dumnezeu. Într-o zi, liderii unei biserici discutau cu privire la o campanie de evanghelizare. Cum nu ajungeau să se pună de acord, unii dintre ei au cerut să fie chemat Moody pentru a asculta părerea lui despre acea chestiune. Una dintre persoanele prezente a spus pe un ton foarte supărat:

  – Deci are cumva Moody monopol pe Duhul Sfânt?

  – Bineînţeles că nu. Nimeni nu crede aşa ceva. Ceea ce credem noi este că Duhul Sfânt are monopol pe viaţa lui Moody.

  Poate crezi că Moody era un tip special, iar tu nu. Dar ia aminte la această declaraţie: „În El, toată clădirea, bine închegată, creşte ca să fie un Templu sfânt în Domnul. Şi prin El şi voi sunteţi zidiţi împreună, ca să fiţi un locaş al lui Dumnezeu, prin Duhul” (Efeseni 2:21,22).

  Formidabil! Noi nu suntem pietrele preţioase care au înfrumuseţat tabernaculul din deşert, noi nu ne ridicăm, la maiestatea Templului lui Solomon, totuşi Dumnezeul cerului a decis să-Şi stabilească locuinţa în noi, simplii păcătoşi, plini de slăbiciuni şi de defecte. Ce şansă avem! Dumnezeu poate locui în tine prin Duhul Sfânt. Tu nu eşti orice, tu eşti „templul Duhului Sfânt” şi eşti deci proprietatea lui Isus. Este de datoria noastră pe pământ să facem ca „universul ceresc şi rasa căzută să poată vedea bărbaţi şi femei, temple ale viului Dumnezeu” (Ellen G. White, Our Father Cares, p. 295).

  Ar fi bine să meditezi la aceste întrebări: Domneşte Dumnezeu în inima ta? Nu ţi-ar plăcea să se spună şi despre tine că Duhul Sfânt are monopol total pe viaţa ta? Vrei tu să accepţi ca Dumnezeu să fie singurul tău proprietar?

  #vreausăfiutemplualDuhuluiSfânt

  Tu eşti templul lui Dumnezeu - 2017. Domneşte Dumnezeu în inima ta? Nu ţi-ar plăcea să se spună şi despre tine că Duhul Sfânt are monopol total pe viaţa ta? Vrei tu să accepţi ca Dumnezeu să fie singurul tău proprietar?

#vreausăfiutemplualDuhuluiSfânt
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...