Tu eşti templul lui Dumnezeu

  Nu ştiţi că trupul vostru este templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? (1 Corinteni 6:19)

  Se spune că, pe când nu era decât un tânăr, Dwight L. Moody a auzit pe cineva spunând: „Lumea nu a văzut încă ceea ce poate face o persoană consacrată pe deplin Lui.” Când Moody a auzit aceste cuvinte a acceptat provocarea de a deveni un om total consacrat lui Dumnezeu. Într-o zi, liderii unei biserici discutau cu privire la o campanie de evanghelizare. Cum nu ajungeau să se pună de acord, unii dintre ei au cerut să fie chemat Moody pentru a asculta părerea lui despre acea chestiune. Una dintre persoanele prezente a spus pe un ton foarte supărat:

  – Deci are cumva Moody monopol pe Duhul Sfânt?

  – Bineînţeles că nu. Nimeni nu crede aşa ceva. Ceea ce credem noi este că Duhul Sfânt are monopol pe viaţa lui Moody.

  Poate crezi că Moody era un tip special, iar tu nu. Dar ia aminte la această declaraţie: „În El, toată clădirea, bine închegată, creşte ca să fie un Templu sfânt în Domnul. Şi prin El şi voi sunteţi zidiţi împreună, ca să fiţi un locaş al lui Dumnezeu, prin Duhul” (Efeseni 2:21,22).

  Formidabil! Noi nu suntem pietrele preţioase care au înfrumuseţat tabernaculul din deşert, noi nu ne ridicăm, la maiestatea Templului lui Solomon, totuşi Dumnezeul cerului a decis să-Şi stabilească locuinţa în noi, simplii păcătoşi, plini de slăbiciuni şi de defecte. Ce şansă avem! Dumnezeu poate locui în tine prin Duhul Sfânt. Tu nu eşti orice, tu eşti „templul Duhului Sfânt” şi eşti deci proprietatea lui Isus. Este de datoria noastră pe pământ să facem ca „universul ceresc şi rasa căzută să poată vedea bărbaţi şi femei, temple ale viului Dumnezeu” (Ellen G. White, Our Father Cares, p. 295).

  Ar fi bine să meditezi la aceste întrebări: Domneşte Dumnezeu în inima ta? Nu ţi-ar plăcea să se spună şi despre tine că Duhul Sfânt are monopol total pe viaţa ta? Vrei tu să accepţi ca Dumnezeu să fie singurul tău proprietar?

  #vreausăfiutemplualDuhuluiSfânt

  Tu eşti templul lui Dumnezeu - 2017. Domneşte Dumnezeu în inima ta? Nu ţi-ar plăcea să se spună şi despre tine că Duhul Sfânt are monopol total pe viaţa ta? Vrei tu să accepţi ca Dumnezeu să fie singurul tău proprietar? #vreausăfiutemplualDuhuluiSfânt
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...