Basme băbeşti

  Fereşte-te de basmele lumeşti şi băbeşti. (1 Timotei 4:7)

  Ştii pe cineva care să fie specializat în limnologie? Limno… cum? Limnologia este ştiinţa care se ocupă cu studiul condiţiilor şi caracteristicilor fizice, chimice, meteorologice, biologice şi ecologice ale lacurilor. Nici eu nu ştiam ce înseamnă acest cuvânt. L-am învăţat acum câţiva ani, când am citit un articol: „Este vreo explicaţie paleolimnologică pentru capacitatea de a «merge pe ape» în Marea Galileei?” A fost scris de dr. Doron Nof, un limnolog al Universităţii de Stat Florida, împreună cu alţi colaboratori. Au încercat să explice ştiinţific de ce evangheliile afirmă că Isus a umblat pe ape (vezi Matei 14:22-23).

  Potrivit cercetătorilor, pe Marea Galileei se formează suprafeţe de gheaţă, când temperatura scade sud –3° C. Cum de la o anumită distanţă aceste bucăţi de gheaţă mişcătoare sunt dificil de observat, ucenicii au crezut că Isus a umblat pe ape, când de fapt El era pe cale să facă „surfing” pe o bucată de gheaţă. Potrivit articolului, aceste pături apar o dată la mii de ani şi este practic imposibil ca
  acest fenomen să se repete.

  Citind studiul lui Nof şi al asistenţilor săi, consider că ceea ce a spus apostolul acum aproape două mii de ani îşi păstrează valoarea: „Fereşte-te de flecăriile lumeşti şi de împotrivirile ştiinţei, pe nedrept numite astfel” (1 Timotei 6:20). Ar putea dr. Nof să ne explice de ce Petru, care era un cunoscător al Mării Galileei, nu a putut „surfa” pe gheaţă aşa cum a făcut Isus? Mersul pe ape a fost în mod evident o minune.

  Biblia spune: „Fereşte-te de basmele lumeşti şi băbeşti. Caută să fii evlavios” (1 Timotei 4:7). Chiar dacă nu împărtăşesc părerile lui Nof şi ale colaboratorilor săi, aceasta nu înseamnă că am dreptul să-i trimit în lacul de foc şi suferinţă din Apocalipsa. Mi-e ruşine să ştiu că dr. Nof a primit sute de mesaje în care creştinii practicanţi şi-au exprimat ura la adresa sa. Cine este mai departe de Dumnezeu, omul de ştiinţă care respinge minunea sau creştinul care-l urăşte pe cel care nu crede o minune? Chiar dacă ar trebui să respingem „basmele băbeşti” relatate de numeroşi oameni de ştiinţă, trebuie de asemenea să punem în practică toleranța, respectându-i pe cei care nu cred ceea ce credem noi.

  #credînminuni

  Basme băbeşti - 2017. Chiar dacă ar trebui să respingem „basmele băbeşti” relatate de numeroşi oameni de ştiinţă, trebuie de asemenea să punem în practică toleranța, respectându-i pe cei care nu cred ceea ce credem noi. #credînminuni
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...