Basme băbeşti

  Fereşte-te de basmele lumeşti şi băbeşti. (1 Timotei 4:7)

  Ştii pe cineva care să fie specializat în limnologie? Limno… cum? Limnologia este ştiinţa care se ocupă cu studiul condiţiilor şi caracteristicilor fizice, chimice, meteorologice, biologice şi ecologice ale lacurilor. Nici eu nu ştiam ce înseamnă acest cuvânt. L-am învăţat acum câţiva ani, când am citit un articol: „Este vreo explicaţie paleolimnologică pentru capacitatea de a «merge pe ape» în Marea Galileei?” A fost scris de dr. Doron Nof, un limnolog al Universităţii de Stat Florida, împreună cu alţi colaboratori. Au încercat să explice ştiinţific de ce evangheliile afirmă că Isus a umblat pe ape (vezi Matei 14:22-23).

  Potrivit cercetătorilor, pe Marea Galileei se formează suprafeţe de gheaţă, când temperatura scade sud –3° C. Cum de la o anumită distanţă aceste bucăţi de gheaţă mişcătoare sunt dificil de observat, ucenicii au crezut că Isus a umblat pe ape, când de fapt El era pe cale să facă „surfing” pe o bucată de gheaţă. Potrivit articolului, aceste pături apar o dată la mii de ani şi este practic imposibil ca
  acest fenomen să se repete.

  Citind studiul lui Nof şi al asistenţilor săi, consider că ceea ce a spus apostolul acum aproape două mii de ani îşi păstrează valoarea: „Fereşte-te de flecăriile lumeşti şi de împotrivirile ştiinţei, pe nedrept numite astfel” (1 Timotei 6:20). Ar putea dr. Nof să ne explice de ce Petru, care era un cunoscător al Mării Galileei, nu a putut „surfa” pe gheaţă aşa cum a făcut Isus? Mersul pe ape a fost în mod evident o minune.

  Biblia spune: „Fereşte-te de basmele lumeşti şi băbeşti. Caută să fii evlavios” (1 Timotei 4:7). Chiar dacă nu împărtăşesc părerile lui Nof şi ale colaboratorilor săi, aceasta nu înseamnă că am dreptul să-i trimit în lacul de foc şi suferinţă din Apocalipsa. Mi-e ruşine să ştiu că dr. Nof a primit sute de mesaje în care creştinii practicanţi şi-au exprimat ura la adresa sa. Cine este mai departe de Dumnezeu, omul de ştiinţă care respinge minunea sau creştinul care-l urăşte pe cel care nu crede o minune? Chiar dacă ar trebui să respingem „basmele băbeşti” relatate de numeroşi oameni de ştiinţă, trebuie de asemenea să punem în practică toleranța, respectându-i pe cei care nu cred ceea ce credem noi.

  #credînminuni

  Basme băbeşti - 2017. Chiar dacă ar trebui să respingem „basmele băbeşti” relatate de numeroşi oameni de ştiinţă, trebuie de asemenea să punem în practică toleranța, respectându-i pe cei care nu cred ceea ce credem noi.

#credînminuni
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...