Ellen White şi Războiul civil (I)

  Când ceea ce va spune prorocul acela în Numele Domnului nu va avea loc şi nu se va întâmpla, va fi un cuvânt pe care nu l-a spus Domnul. (Deuteronomul 18:22)

  Ellen White a primit multe viziuni cu privire la conflictul care aproape a provocat dezmembrarea Statelor Unite. În Testimonies for the Church [Mărturii pentru comunitate], vol. 1, pp. 264–268, ea o descrie pe una dintre cele mai lungi. Împotriva tuturor predicţiilor epocii, pe 12 ianuarie 1861, ea profetiza începutul iminentului război. Data viziunii este foarte importantă, deoarece conflagraţia a început pe 12 aprilie, trei luni după viziunea sa.

  În acea zi se inaugura templul din Parkville, din Michigan. James şi Ellen White, E. J. Waggoner şi Uriah Smith asistau la ceremonie. După predica pastorului White, Ellen a prezentat un puternic apel. Mai târziu a avut o viziune, iar J. N. Loughborough ne povesteşte ceea ce ea a descris:

  „Nu este nimeni în acest loc care să fi visat dificultăţile care vor veni peste naţiunea noastră. Oamenii au acordat puţină importanţă Decretului de secesiune emis de Carolina de Sud, dar mi-a fost descoperit că un mare număr de state se vor alătura acestuia şi că va urma un război teribil. […] La sfârşitul războiului, mi-a fost arătat câmpul de bătălie, plin de morţi şi de muribunzi. […] Apoi mi‑au fost arătate căminele celor care şi-au pierdut soţii, copiii şi fraţii în timpul războiului. Am văzut în aceste cămine anxietate şi durere. […] Văd în acest loc persoane care-şi vor pierde fiii în război” ( J. N. Loughborough, Rise and Progress of the Seventh-day Adventists, p. 236–237).

  S-a împlinit profeţia? Patru ani de război, aproape un milion de morţi şi peste patru sute de mii de răniţi a fost bilanţul final al secesiunii pornită de Carolina de Sud. Ceea ce a spus Ellen White s-a împlinit la literă.

  Iar dacă arunci o privire în cartea Dramatic Prophecies of Ellen White, scrisă de Herbert Douglass, vei rămâne mirat să descoperi cum mesaje vechi de secole s-au împlinit în faţa ochilor noştri. Eu cred în profetul lui Dumnezeu. Dar tu?

  #credînprofeţi #darulprofeţiei

  Ellen White şi Războiul civil (I) - 2017. Când ceea ce va spune prorocul acela în Numele Domnului nu va avea loc şi nu se va întâmpla, va fi un cuvânt pe care nu l-a spus Domnul. (Deuteronomul 18:22) #credînprofeţi #darulprofeţiei
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...