Ellen White şi Războiul civil (I)

  Când ceea ce va spune prorocul acela în Numele Domnului nu va avea loc şi nu se va întâmpla, va fi un cuvânt pe care nu l-a spus Domnul. (Deuteronomul 18:22)

  Ellen White a primit multe viziuni cu privire la conflictul care aproape a provocat dezmembrarea Statelor Unite. În Testimonies for the Church [Mărturii pentru comunitate], vol. 1, pp. 264–268, ea o descrie pe una dintre cele mai lungi. Împotriva tuturor predicţiilor epocii, pe 12 ianuarie 1861, ea profetiza începutul iminentului război. Data viziunii este foarte importantă, deoarece conflagraţia a început pe 12 aprilie, trei luni după viziunea sa.

  În acea zi se inaugura templul din Parkville, din Michigan. James şi Ellen White, E. J. Waggoner şi Uriah Smith asistau la ceremonie. După predica pastorului White, Ellen a prezentat un puternic apel. Mai târziu a avut o viziune, iar J. N. Loughborough ne povesteşte ceea ce ea a descris:

  „Nu este nimeni în acest loc care să fi visat dificultăţile care vor veni peste naţiunea noastră. Oamenii au acordat puţină importanţă Decretului de secesiune emis de Carolina de Sud, dar mi-a fost descoperit că un mare număr de state se vor alătura acestuia şi că va urma un război teribil. […] La sfârşitul războiului, mi-a fost arătat câmpul de bătălie, plin de morţi şi de muribunzi. […] Apoi mi‑au fost arătate căminele celor care şi-au pierdut soţii, copiii şi fraţii în timpul războiului. Am văzut în aceste cămine anxietate şi durere. […] Văd în acest loc persoane care-şi vor pierde fiii în război” ( J. N. Loughborough, Rise and Progress of the Seventh-day Adventists, p. 236–237).

  S-a împlinit profeţia? Patru ani de război, aproape un milion de morţi şi peste patru sute de mii de răniţi a fost bilanţul final al secesiunii pornită de Carolina de Sud. Ceea ce a spus Ellen White s-a împlinit la literă.

  Iar dacă arunci o privire în cartea Dramatic Prophecies of Ellen White, scrisă de Herbert Douglass, vei rămâne mirat să descoperi cum mesaje vechi de secole s-au împlinit în faţa ochilor noştri. Eu cred în profetul lui Dumnezeu. Dar tu?

  #credînprofeţi #darulprofeţiei

  Ellen White şi Războiul civil (I) - 2017. Când ceea ce va spune prorocul acela în Numele Domnului nu va avea loc şi nu se va întâmpla, va fi un cuvânt pe care nu l-a spus Domnul. (Deuteronomul 18:22)

#credînprofeţi #darulprofeţiei
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...