Ellen White şi Războiul Civil (II)

  Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi; încredeţi-vă în prorocii Lui, şi veţi izbuti. (2 Cronici 20:20)

  Să revenim la povestea de ieri. Când Ellen White a primit viziunea despre Războiul civil american, posibilitatea ca cele două tabere să ajungă la un conflict sângeros părea improbabilă. Pe la mijlocul lui februarie 1861, Thomas Cobb se exprima astfel: „Aproape nimeni nu crede că va fi un război.” Preşedintele Lincoln a declarat pe 4 martie în acelaşi an: „Nu cred că este justificat să ajungem să concluzionăm că panica, criza şi anxietatea naţiunii sunt artificiale” (Herbert Douglas, Dramatic Prophecies of Ellen White, p. 10). Chiar dacă ziarele cele mai importante ale epocii spuneau că o mână de femei bătrâne ar fi capabile să meargă în Carolina de Sud şi să pună capăt rebeliunii, totuşi prezicerea lui Ellen White s-a împlinit la literă.

  Când a avut viziunea în biserica din Parkville, judecătorul Osborne şi domnul Shelhouse au ascultat ceea ce a spus. Amândoi şi-au manifestat respingerea cu privire la conţinutul viziunii, în special a frazei: „Văd în acest loc persoane care-şi vor pierde fiii în război.” Un an mai târziu, când pastorul Loughborough a revenit pentru a predica în Parkville, a aflat că cinci familii din biserică şi-au pierdut fiii, aşa cum a prevăzut viziunea. Familia Osborne şi Shelhouse se aflau pe lista funestă. „Unul şi-a pierdut singurul fiu în război, celălalt şi-a pierdut un fiu într-o altă bătălie şi mai avea un fiu în acel moment ca prizonier de război în Sud” (Herbert Douglas, Ibidem, p. 16).

  Chiar dacă împlinirea acestei viziuni despre Războiul civil părea nesigură pentru guvernanţii naţiunii americane, istoria a confirmat cu exactitate ceea ce Dumnezeu a spus prin mesagerul său. Să-i credem sau să nu-i credem pe profeţi: ce să facem? Într-o vreme în care majoritatea nu mai crede mesajele profetice, sfatul lui Iosafat este potrivit pentru mine şi pentru tine. „Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi; încredeţi-vă în prorocii Lui, şi veţi izbuti” (2 Cronici 20:20).

  #eucredînprofeţi #darulprofeţiei

  Ellen White şi Războiul Civil (II) - 2017. „Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi; încredeţi-vă în prorocii Lui, şi veţi izbuti” (2 Cronici 20:20) #eucredînprofeţi #darulprofeţiei
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...