Ellen White şi Războiul Civil (II)

  Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi; încredeţi-vă în prorocii Lui, şi veţi izbuti. (2 Cronici 20:20)

  Să revenim la povestea de ieri. Când Ellen White a primit viziunea despre Războiul civil american, posibilitatea ca cele două tabere să ajungă la un conflict sângeros părea improbabilă. Pe la mijlocul lui februarie 1861, Thomas Cobb se exprima astfel: „Aproape nimeni nu crede că va fi un război.” Preşedintele Lincoln a declarat pe 4 martie în acelaşi an: „Nu cred că este justificat să ajungem să concluzionăm că panica, criza şi anxietatea naţiunii sunt artificiale” (Herbert Douglas, Dramatic Prophecies of Ellen White, p. 10). Chiar dacă ziarele cele mai importante ale epocii spuneau că o mână de femei bătrâne ar fi capabile să meargă în Carolina de Sud şi să pună capăt rebeliunii, totuşi prezicerea lui Ellen White s-a împlinit la literă.

  Când a avut viziunea în biserica din Parkville, judecătorul Osborne şi domnul Shelhouse au ascultat ceea ce a spus. Amândoi şi-au manifestat respingerea cu privire la conţinutul viziunii, în special a frazei: „Văd în acest loc persoane care-şi vor pierde fiii în război.” Un an mai târziu, când pastorul Loughborough a revenit pentru a predica în Parkville, a aflat că cinci familii din biserică şi-au pierdut fiii, aşa cum a prevăzut viziunea. Familia Osborne şi Shelhouse se aflau pe lista funestă. „Unul şi-a pierdut singurul fiu în război, celălalt şi-a pierdut un fiu într-o altă bătălie şi mai avea un fiu în acel moment ca prizonier de război în Sud” (Herbert Douglas, Ibidem, p. 16).

  Chiar dacă împlinirea acestei viziuni despre Războiul civil părea nesigură pentru guvernanţii naţiunii americane, istoria a confirmat cu exactitate ceea ce Dumnezeu a spus prin mesagerul său. Să-i credem sau să nu-i credem pe profeţi: ce să facem? Într-o vreme în care majoritatea nu mai crede mesajele profetice, sfatul lui Iosafat este potrivit pentru mine şi pentru tine. „Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi; încredeţi-vă în prorocii Lui, şi veţi izbuti” (2 Cronici 20:20).

  #eucredînprofeţi #darulprofeţiei

  Ellen White şi Războiul Civil (II) - 2017. „Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi; încredeţi-vă în prorocii Lui, şi veţi izbuti” (2 Cronici 20:20)

#eucredînprofeţi #darulprofeţiei
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...